题目内容
【题目】We live on Earth. 【1】 Think about this, what if we lived on the other planet? Several years ago, many people believed we could live on Mars. 【2】 Let’s compare them and think about which planet is more suitable to live on.
The temperature on the surface of Mars is -73℃—20℃. 20℃ is suitable for humans, and -73℃ is near the average temperature of the Antarctic (南极), 【3】 And we have made a real trip to Mars. It would take 6 months to fly to Mars by spaceship. However, 【4】 Of course, humans can live through this by living in buildings, where plants could be grown and used to produce oxygen.
Scientists said that Kepler-452b is an Earth-like planet. Because it is only about 1.5 times the diameter of Earth, circling a star very much like our own Sun Although we don’t know if we can live there, it lies on the right distance where water could exist (存在). 【5】 But it is too far from us. Using present technology, it would take 25.8 million years to get there. So far, we’ve no hope of getting there.
A. so temperature isn’t a problem on Mars.
B. But until recently, a planet- Kepler452 b has been found by NASA (美国家航空航天局).
C. And water is important to lives on Earth.
D. But our Earth is becoming more and more crowded and polluted.
E. Mars is made up of 95% carbon dioxide, which is not suitable to humans.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】E
【5】C
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述通过和其他的星球对比,到目前为止,只有地球才最适合人类居住。
【1】根据Think about this, what if we lived on the other planet?可知,空处表示“我们的地球变得越来越拥挤而且污染越来越大”,所以想到这些,假如住在其他星球会怎么样?故选D。
【2】根据Several years ago, many people believed we could live on Mars以及Let’s compare them and think about which planet is more suitable to live on可知,一些人相信我们可以住在火星上,直到最近,美国国家航空航天局又发现了开普勒452b,所以下文开始比较哪个星球更适合居住,故选B。
【3】根据The temperature on the surface of Mars is -73℃—20℃. 20℃ is suitable for humans, and -73℃ is near the average temperature of the Antarctic可知,讲的是温度,20度适合人类,-73度是南极的温度,所以在火星上,温度不是问题。故选A。
【4】根据Of course, humans can live through this by living in buildings, where plants could be grown and used to produce oxygen可知,种树来生产氧气,所以火星上95%都是二氧化碳,故选E。
【5】根据it lies on the right distance where water could exist可知,表示水是很重要的,故选C。
【题目】阅读短文,根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。
Africa is the second largest continent(大陆) in the world. To its southeast lies the Indian Ocean, and toward the west is the Atlantic Ocean. It is also the continent with the world’s second largest population(more than 1 billion) behind Asia.
The continent is home to the world’s tallest animal, giraffes. People can also find crocodiles(鳄鱼), elephants, zebras and hippos(河马) there.
Africa is great to visit. About 60 percent of Africa is made up of drylands and deserts. The most famous one is the Sahara, the largest hot desert in the world. Mount Kilimanjaro(乞力马扎罗山) in east Africa stands 5895metres into the sky. It is the highest point in the continent. Though it lies in the tropics(热带), it is covered with ice and snow year-round. The famous East Africa’s Great Rift Valley(东非大裂谷) goes through the land of Africa. As the longest rift on Earth, it is easy to see from the space.
The continent is famous for its hundreds of ethnic(种族) groups. The three largest ethnic groups are the Hausa, Lgbo and Yoruba. They are all in west Africa. West Africa is also rich in natural resources like cocoa, diamonds and coffee. Cote d’lvoire(科特迪瓦) is the world’s biggest producer of cocoa.
Although many places in Africa are poor, this is not the whole picture. South Africa is the richest country in Africa. Some parts of the country are wealthy. Modern and well-developed roads are common everywhere. You can also spend a day in a large shopping mall or taste delicious seafood in a restaurant.
Africa Continent | |
Location | The India Ocean lies to its 【1】, and the Atlantic Ocean lies to its 【2】 |
Area | It is the 【3】 largest continent in the world. |
Population | It has the world’s second 【4】 population, with more than 【5】 billion people. |
Animals | elephants, zebras, giraffes, crocodiles, hippos |
Scenic spots | The Sahara: the largest 【6】 desert in the world |
Mount Kilimanjaro: 【7】 meters | |
Eastern Africa Great Rift Valley: the 【8】 rift on Earth | |
Cote d’lvoire: the world’s No.1 producer of 【9】 | |
The 【10】country | South Africa |