题目内容

【题目】根据短文内容,选择适当的单词填空,使短文意思完整。每个选项只用一次,有两项剩余。

请务必将47—56小题的答案写在答题卡的相应位置!

gifts, smiled, sad, when, beside, nodding, if, anything, alone, answer, crying, angry

I’m a teacher in a primary school. One day, I found Tony, a boy from my class, sat there all1. It seemed that he was very 2 and tears (眼泪) ran down his face. Some questions came to my mind. Why was he sitting alone? Why was he3?

After school, I came up to him. “Tony, are you OK? I asked. Tony didn’t say 4.” In fact, he didn’t even move. So I sat down 5 him and then I began with my usual ice breaker. “I’ll tell you one thing about me, and then you’ll tell me one thing about you.”

After I told him a funny story about my dog, I asked Tony 6 he could tell me what happened. Tony looked at his shoes and said slowly, “My friends were talking about what 7they wanted to buy for their family for Thanksgiving Day. But I don’t have any pocket money. I don’t know what to do.”

“That’s all right, Tony.” I8at him. “Do you know what the most important thing is for Thanksgiving Day?” Tony looked up and waited for the9. The most important thing is your good heart. As long as you care and love your family, they will always be happy.

Tony's tears stopped.10 his head, Tony said, “It's the power of love, right?”

【答案】

1alone

2sad

3crying

4anything

5beside

6if

7gifts

8smiled

9answer

10Nodding

【解析】

本文讲的是一个孩子没有钱给家人买礼物,独自哭泣。老师知道后安慰他的故事。

1句意:有一天,我发现我们班的一个男孩托尼,自己坐在那里。根据文章why was he sitting alone?可知,老师疑问托尼为什么独自坐着,故答案是alone

2句意:他似乎很伤心,眼泪从脸颊落下来。根据文章It seemed that he was very ___2___ and tears (眼泪) ran down his face.可知,托尼流泪了,所以是很伤心。故答案是sad

3句意:他为什么哭?根据文章It seemed that he was very ___2___ and tears (眼泪) ran down his face.可知,托尼在哭,老师是想要知道为什么,系动词后加doing,表示正在做某事。故答案是crying

4句意:托尼没有说话。根据文章In fact, he didn’t even move.可知,事实上,托尼甚至没有动,所以上文是没有说话,故答案是anything

5句意:所以我坐在他旁边,然后开始用我常用的话打破僵局。根据文章可知,老师坐下来和托尼交谈,所以是坐在他身边。故答案是beside

6句意:我问托尼他是否想要告诉我发生了什么。根据文章可知,这里是ask sb sth询问某人某事,是宾语从句,表示“是否。故答案是if

7句意:我的朋友们都在讨论他们想在感恩节给家人买什么礼物。根据文章But I don’t have any pocket money.可知,托尼没有钱,所以是别人都在讨论买礼物。故答案是gifts

8句意:我对他微笑。根据文章可知,老师了解了托尼为什么哭,肯定要安慰他,所以是微笑着说,故答案是smiled

9句意:托尼抬起头,等待答案。根据文章“Do you know what the most important thing is for Thanksgiving Day?”可知,老师问了一个问题,所以托尼是在等答案。故答案是answer

10句意:托尼点头说:是爱的力量,对吗?。根据文章Tony's tears stopped.___10___ his head, Tony said, It's the power of love, right?”可知,托尼是同意我的观点,不哭了,点头说,这里用现在分词表伴随。故答案是Nodding

理解“伴随状语”的关键是要理解“伴随”二字。分词(短语)用作伴随状语时,它表示的动作伴随句子谓语动作同时发生,即句子谓语所表示的动作为主要动作,分词短语所表示的动作伴随性的次要动作。

英语中V-ing形式作伴随状语时,它表示的是一个次要的动作,来对谓语表示的动作加以说明或作为陪衬。一般将其置于句后,可用逗号与主句成分分开。

例如:1.Dont sit there doing nothing. Come and help me with this table.不要坐在那里什么也不做,过来帮我收拾餐桌

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Kids Health

Kidshealth.org

Flu is a common illness. Kids easily catch the flu in winter months. It can pass from one person to another very quickly. Sometimes the flu is just like a common cold. In fact, it can cause serious illnesses. But don't worry, most people can be well without any problem.

Symptoms(症状):

fever cough headache sore throat feel tired

What to do:

If your kid gets the flu

Make your kid have a rest.

Ask your kid to drink more warm water.

Take your kid’s temperature sometimes.

Do not give cough or cold medicine to children under 6 years old (call the doctor first).

When the following happen:

Your kid’s illness gets worse;

Your kid has a terrible cough or headache;

Your kid has trouble breathing;

Your kid has a fever and is 3 months old or younger;

You must take your kid to the hospital right away.

Kids Health

Kidshealth.org

Flu is a common illness. Kids easily catch the flu in winter months. It can pass from one person to another very quickly. Sometimes the flu is just like a common cold. In fact, it can cause serious illnesses. But don't worry, most people can be well without any problem.

Symptoms(症状):

fever cough headache sore throat feel tired

What to do:

If your kid gets the flu

Make your kid have a rest.

Ask your kid to drink more warm water.

Take your kid’s temperature sometimes.

Do not give cough or cold medicine to children under 6 years old (call the doctor first).

When the following happen:

Your kid’s illness gets worse;

Your kid has a terrible cough or headache;

Your kid has trouble breathing;

Your kid has a fever and is 3 months old or younger;

You must take your kid to the hospital right away.

1Many kids get the flu easily .

A. in MarchB. in SeptemberC. in December

2The flu may make a kid feel .

A. thirstyB. tiredC. sleepy

3A 4-year-old boy shouldn’t if he gets the flu.

A. have some cold medicineB. drink more warm waterC. take his temperature

4When your kid ,you must take him to the hospital right away.

has a terrible cough has trouble breathing doesn’t want to eat anything

A. B. C.

5This passage is written for .

A. kidsB. doctorsC. parents

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。

Think about how you use artificial (人造的) light every day. In the morning, a light on your clock shows the time. When you use your computer, television, and a phone, their screens light up. Traffic lights tell you w 1 to stop and go when you drive. You turn on lights in your car and in your house at night. These are just some of the w2 you use artificial light. Now think a 3 living without artificial light. How different would your life be?

In the past, people use fire for light at night. Then from 3,000 BC, people started using candles. After that lamps () were i 4, people used oil and gas to light the lamps. Finally, in 1879, Thomas Edison invented a safe and easy way to use the electric light bulb (电灯泡). His invention c5our world.

Before the light bulb, it was so d6 at night that people could not do much work. Electric light changed that. Business grew. People could do more at night and they could do things during the day more e7. If you look at a picture of our planet from space at night, you can see how the light bulb changed life on Earth.

We depend on electric light from energy sources (来源) like oil, gas, or coal. But those energy sources c8pollution. One answer to this problem is to use a c9source of energy, for example, solar power (太阳能). Scientists have found a way to catch the energy of the sun’s light and save i10 to use later. So now the sun can light our homes at night.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网