题目内容
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 One day when Jack was walking in the park, he saw a woman, who lived a few miles away, sitting on a bench(长凳) with a dog beside her. The dog was looking up at the woman.
Jack walked up to the woman and said, "Hello, Sue, how are you? May I sit and talk with you for a while?" "Of course, please sit down," Sue said. Jack sat down next to Sue on the bench, and they talked quietly together. The dog continued to look up at Sue, as if waiting to be fed.
"That's a nice dog, isn't he?" Jack said, pointing(指着) at the animal.
"Yes, he is. He's handsome. He's a bit of a mixture(杂交品种), but that's not a bad thing. He's strong and healthy."
"And hungry," Jack said. "He hasn't taken his eyes off you. He thinks you've got some food for him."
"That's true," Sue said. "But I haven't."
They both laughed and then Jack said, "Does your dog bite?"
"No," Sue said, "He's never bitten anyone. He's always gentle and friendly."
Hearing this, Jack decided to hold out his hand and touched the animal's head. Suddenly it jumped up and bit him.
"Hey!" Jack shouted. "You said your dog didn't bite."
Sue answered in surprise, "Yeah, I did. But this is not my dog. Mine's at home."
(1)The dog looked at the woman because _________.
A.the woman wanted to feed him
B.the woman was friendly
C.he was strong and healthy
D.he was hungry
(2)Jack and Sue were _________.
A.friends
B.next-door neighbours
C.looking for a dog
D.feeding the dog
(3)Jack touched the dog because he believed _________.
A.the dog was friendly
B.Sue's dog was unfriendly
C.the dog belonged to Sue
D.Sue's dog was at home
(4)We can learn from the passage that ________.
A.only Sue loved the dog
B.Jack wanted to have Sue's dog
C.the dog wasn't dangerous
D.both Jack and Sue liked the dog at first
(5)Which of the following can be the best title of the passage?
A.Two Dogs
B.Sue's Dog
C.A Pleasant Meeting
D.Sue's Friend
【答案】
(1)D
(2)A
(3)C
(4)D
(5)A
【解析】文章讲述了文章讲述了Jack被狗咬的小故事, 是因为他问了一个错误的问题。
(1)细节理解题。 根据文中信息The dog continued to look up at Sue, as if waiting to be fed.可知这条狗饿了, 所以答案是:D。
(2)推理判断题。根据文中信息他们两个人很熟悉, 所以是朋友关系, 所以答案是:A。
(3) 推理判断题。他听说Sue的狗不咬人的时候, 伸手去摸那狗, 说明他以为这只狗就是Sue的狗, 所以答案是:C。
(4) 推理判断题。根据文中信息可知他们一开始都很喜欢这条狗, 所以答案是:D。
(5) 主旨大意题。文章讲述了Jack被狗咬的小故事, 是因为他问了一个错误的问题。他问Sue的狗咬不咬人。而没有问这只狗是不是sue的狗。所以答案是:A。
【题目】选词填空。
clean up, choose, put away, anxious, gave away, show up, pay, opportunity, afford, running, prefer, must |
(1)His mother couldn't to pay for her child's education.
(2)Last summer I had an to volunteer at the local hospital.
(3)Then put the burned area under cold water.
(4)The photo be Liu's. Those are his parents.
(5)I classical music to pop music.
(6)Do you know where John is? He was going to meet me earlier but he didn't .
(7)Fred is afraid of flying. He feels before he gets on the plane.
(8)I some clothes to charity because they were too small for me.
(9)Please the classroom. It's a real mess.
(10)I can't which pair of jeans to buy. They both look good on me.