题目内容

【题目】 What is your favorite holiday?Here are some students' answers.

Sandy from China says:

My favorite holiday is the Mid-Autumn Festival.I always visit my grandparents and we go to the same restaurant to enjoy this day.3.At night,we always have a barbecue(烧烤野餐)and watch the moon together. I enjoy it a lot.

Zhenia from Ukraine says:

My favorite day is New Year's Day.We celebrate the New Year on the 31st of December.Father Frost comes with his granddaughter on that night.He puts his presents under the New Year Tree.We have a party and stay up until midnight to wait for the New Year coming.We also cook delicious food for the party.

Pat from Thailand says:

My name is Pat.My favorite holiday is Songkran.It is from 13th to 15th in April.4.On these days people pour water on each other. It is full of fun.People also buy new clothes and have big parties to celebrate it.

根据文章内容回答问题。

1What do people from Ukraine do on the night before the New Year?

2When is Songkran?

把划线句子翻译成汉语。

3__________________________________________________________

4__________________________________________________________

给文章起个题目。

5__________________________________________________________

【答案】

1They have a party and stay up until midnight to wait for the New Year coming and they also cook delicious food for the party.

2It is from 13th to 15th in April.

3晚上,我们总会进行烧烤野餐并一起赏月。

4在这些日子里,人们会往彼此身上泼水。

5Some students' favorite holidays.

【解析】

你最喜欢的节日是什么?这篇短文中给我们介绍了来自不同地方的四位同学的观点。

1根据第五段“We have a party and stay up until midnight to wait for the New Year coming. We also cook delicious food for the party.”可知来自乌克兰的人在新年来之前开派对,熬夜到午夜,等待新年的到来,他们也为派对做可口的食物。故答案为They have a party and stay up until midnight to wait for the New Year coming and they also cook delicious food for the party.

2根据第七段“My favorite holiday is Songkran. It is from 13th to 15th in April.

可知泼水节是从四月13号到15号。故答案为It is from 13th to 15th in April.

3At nigh在晚上;have a barbecue进行烧烤野餐;watch the moon 赏月;together一起。故答案为晚上,我们总会进行烧烤野餐并一起赏月。

4On these days 在这些日子里;pour water on each other.往彼此身上泼水。故答案为在这些日子里,人们会往彼此身上泼水。

5这篇短文给我们介绍了,来自不同地方的同学最喜欢的节日是什么。所以短文题目是一些学生的最喜欢的节日。故答案为Some students' favorite holidays

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 One day when Jack was walking in the park, he saw a woman, who lived a few miles away, sitting on a bench(长凳) with a dog beside her. The dog was looking up at the woman.
Jack walked up to the woman and said, "Hello, Sue, how are you? May I sit and talk with you for a while?" "Of course, please sit down," Sue said. Jack sat down next to Sue on the bench, and they talked quietly together. The dog continued to look up at Sue, as if waiting to be fed.
"That's a nice dog, isn't he?" Jack said, pointing(指着) at the animal.
"Yes, he is. He's handsome. He's a bit of a mixture(杂交品种), but that's not a bad thing. He's strong and healthy."
"And hungry," Jack said. "He hasn't taken his eyes off you. He thinks you've got some food for him."
"That's true," Sue said. "But I haven't."
They both laughed and then Jack said, "Does your dog bite?"
"No," Sue said, "He's never bitten anyone. He's always gentle and friendly."
Hearing this, Jack decided to hold out his hand and touched the animal's head. Suddenly it jumped up and bit him.
"Hey!" Jack shouted. "You said your dog didn't bite."
Sue answered in surprise, "Yeah, I did. But this is not my dog. Mine's at home."
(1)The dog looked at the woman because _________.
A.the woman wanted to feed him
B.the woman was friendly
C.he was strong and healthy
D.he was hungry
(2)Jack and Sue were _________.
A.friends
B.next-door neighbours
C.looking for a dog
D.feeding the dog
(3)Jack touched the dog because he believed _________.
A.the dog was friendly
B.Sue's dog was unfriendly
C.the dog belonged to Sue
D.Sue's dog was at home
(4)We can learn from the passage that ________.
A.only Sue loved the dog
B.Jack wanted to have Sue's dog
C.the dog wasn't dangerous
D.both Jack and Sue liked the dog at first
(5)Which of the following can be the best title of the passage?
A.Two Dogs
B.Sue's Dog
C.A Pleasant Meeting
D.Sue's Friend

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网