题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
A jobless man wanted very much to have the position of “office boy” at Microsoft. The HR manager interviewed(面试) him and then watched him cleaning the floor as a test. “You have passed the test,” he said. “Give me your e-mail address and I'll send you the form(表格) to fill in and the date when you may start.” The man replied, “But I don't have a computer, neither an e-mail.” “I'm sorry,” said the HR manager. “If you don't have an e-mail, that means you are not living. And anyone who isn't living cannot have the job.”
The man left with no hope at all. He didn't know what to do with only $10 in his pocket. He thought and thought. Then he went to the supermarket and bought 10 kilos of tomatoes. He sold the tomatoes from door to door. In less than two hours, he had 20 dollars. He did that three times, and started to go early every day, and returned home late. Shortly, he bought a cart , then a truck, then he had his own fleet of delivery vehicles(运货车队). Five years later, the man was one of the biggest food retailers (零售商) in the US.
One day, one of his friends asked him for his e-mail. He said, “I haven't got one.” His friend couldn't believe his ears. “Can you imagine what you could have been if you had an e-mail?” The man thought for a while and replied, “Yes, I'd be an office boy at Microsoft!”
(1)What did the man do for the test?
A.He sent e-mails.
B.He did the cleaning
C.He sold computers.
D.He filled in forms.
(2)The man didn't get the job because he_____________.
A.disliked such a job
B.didn't pass the test
C.didn't have an e-mail
D.knew nothing about computers
(3)The man ______after he left Microsoft.
A.went to look for another job
B.asked for food from door to door
C.thought of an idea to make monkey
D.bought a computer and got an e-mail
(4)What does the story want to tell us?
A.Computers are very important in our daily life.
B.Everyone can make a lot of money with only$10.
C.The HR manager didn't find the ability of the man.
D.Nothing in the world is impossible if we work hard.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)D
【解析】这篇短文中的主人公,因为没有电子邮箱,从而没能进入微软公司。但是他凭着自己的精明和努力,在五年后成为了美国最大的零售商。

(1)B细节理解题。根据The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test. 描述可知人事经理面试他,然后看着他打扫地板,作为测试。选B。

(2)C细节理解题。根据 根据第一段“If you don't have an e-mail, that means you are not living. And anyone who isn't living cannot have the job.”描述可知那位男士没有得到那份工作,因为他没有邮箱,所以选C。

(3)C推理判断题。根据短文描述,可知这个人在离开微软公司后想到了一个挣钱的注意,故选C。

(4)D综合理解题。这篇短文中的主人公,因为没有电子邮箱,从而没能进入微软公司。但是他凭着自己的精明和努力,在五年后成为了美国最大的零售商。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Winter-swimming has become popular in Beijing. Three years ago, few people would go swimming in the city waters. But now there is a Winter-swimming Enthusiasts' Club(冬泳爱好者协会)and it has more than 2,000 members. The oldest is 84 years of age and the youngest is only 7. The members are from all ways of life__They may be workers, peasants, soldiers, teachers, students...
Though it is now the coldest part of the season and the water temperature in the city's lakes is around 0°C, many winter-swimmers still swim in the icy waters, even when it is snowing. They enjoy themselves in the lake, while the people by the side of the lake are wearing heavy clothes.
Why are so many people interested in winter-swimming? Because winter-swimming can be good for one's health.
Bei Sha is a good example. He is 69 years old, and he once suffered from heart trouble for 26 years. After ten years of winter-swimming he is now in good health.
Scientists are now studying the effects of winter-swimming on health.
(1)Among the winter-swimmers the oldest man is ____ years older than the youngest one.
A.84
B.77
C.69
D.7
(2)What does the underlined sentence “the members are from all ways of life” mean?
A.The members are persons of different ages.
B.The members come from different parts of Beijing.
C.The members do different jobs at different places.
D.The members are men and women, old and young.
(3)Winter-swimming has become popular in Beijing because _______.
A.more and more people like to swim in winter
B.it is more interesting than swimming in summer
C.winter-swimmers are brave and healthy men
D.winter-swimming does good to one's health

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网