题目内容
【题目】短文填空。(一空一词)
One evening, three old men came to a house and knocked at the door .The woman in the house the door and said. “I don't think I know you, but you must be hungry. Please come in and have to eat” “We do not go into a house together.” they replied. “Why is that?” She wanted to know.
One of men explained, “His is Wealth(财富) .” He pointed to one of his friends.
Then he pointed to another and said, “He is Success, and I am Love .You have to pick one of us.”
The woman told the family had happened .Her husband said.“ Why don't we invite Wealth? Our house will be filled with money! But the woman wanted to have Success. Their daughter was listening one corner of the house. She jumped in with her own suggestion :“Wouldn't it be better we invited Love? I am sure our house will then be filled with !
They finally to invite Love. The woman went out and asked the three men ,“Which one of you is Love ? P lease come in and be our guest(客人).”
Love got up and to the door .The other two followed.
The woman was very and asked, “I only invited Love, why are you coming in ?”The old men replied together :”Wherever Love goes ,we go with him .Wherever there is Love,there is also Wealth and Success!”
【答案】opened;something;name;What;in/at/from;if;love;decided;walked;surprised
【解析】短文大意:本文主要介绍了通过一家人对爱、财富、成功做出选择的一个故事,说明了一个道理:爱胜于财富与成功,有了爱,也就有了成功与财富。
(1)本题的含义为:这座房子里的女人打开门说:“我认为我不认识你们,但是你们一定饿了,请进来吃些东西吧。”根据第一句三人敲门,所以此处应是开门之意。 故填opened。
(2)本题的含义为:这座房子里的女人打开门说:“我认为我不认识你们,但是你们一定饿了,请进来吃些东西吧。”something to eat吃的东西。故填something。
(3)本题的含义为:其中一人解释到:“他的名字叫财富”。 根据下文Then he pointed to another and said ,“He is Success ,and I am Love .You have to pick one of us .”说明此处指名字。故填name。
(4)本题的含义为:女人告诉家人发生的事情。What happens发生了什么事。故填what。
(5)本题的含义为:他们的女儿在房子的一个角落里听。in/at/from介词,在、来自。故填in/at/from。
(6)本题的含义为:如果我们邀请爱岂不更好? if如果,表示条件。故填if。
(7)本题的含义为:我相信我们家将会充满爱! 根据上文女儿邀请爱进来,所以家里应充满爱。故填love。
(8)本题的含义为:最后他们决定邀请爱。decide to do sth决定做某事,又是过去时态的。故填decided。(9)本题的含义为:爱起身走到门口。walk to意思是走到。故填walked。
(10)本题的含义为:女人非常惊讶地问:“我只邀请了爱,什么你们都要进来?”。根据语境判断女人应是惊讶的,因为他们三个都要进来。故填surprised。
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Our class is going to volunteer to serve (服务) the old people's home. Here is the time table.
8:00—9:00 | Clean, repair(修理) chairs and tables |
9:00—9:30 | Dance, sing and chat |
9:30—10:30 | Plant trees and flowers |
10:30—11:30 | Make dumplings |
13:00 | Return home |
Leave: 7:00 a.m.
Meeting place: Our school gate
Transportation: By bus
Class 6, Grade 3
October 12, 2013
(1)Class 6, Grade 3 will go to _________.
A.have a picnic
B.help some old people
C.visit some famous old men
(2)The activities will last for _________.
A.an hour
B.three hours
C.five hours
(3)What will they do at 11:00 a.m.?
A.Plant trees and flowers.
B.Chat with some old people.
C.Make dumplings.
(4)Which of the following is NOT true, according to the passage?
A.They will take a train to the old people's home.
B.They will dance and sing there.
C.They will leave the old people's home at 1:00 p.m.
(5)Where may students see this passage?
A.On their math books.
B.On the school notice board.
C.In the school dining room.