题目内容

【题目】 What time of day do you feel most alert (清醒的)? Are you more of a morning person? Or does your brain need a few hours to get going? A lot of research suggests that we should pay attention to our body clock. It can tell us what time of day we are best able to perform, according to the Wall Street Journal (华尔街日报).

For example, many people work best later in the morning. This is because the body’s temperature takes time to go up through the day. Taking a warm shower when you wake up can help speed this up. And when the sun comes out for a few hours, it may help a lot, too.

. Morning people will rise early and work better early in the day. Evening people will wake later but their brain will work better toward the end of the day.

Research shows that we’re better at some activities at certain times of the day. Physical performance is at its best between 3 pm and 6 pm, so it’s better to exercise later in the day.

Between noon and 4 pm, people begin to get distracted (思想不集中的). This is partly because our brain becomes less alert after we eat a big meal. Research also shows that we become sleepy around 2 pm.

Finally, it is best to eat during our active periods. This allows our body to burn calories better and stops our blood sugar levels from getting too high. So a suitable time can help us keep healthy. It’s necessary for us to know about it.

1Why do many people perform best later in the morning?

A.they can’t get up very earlyB.the body’s temperature needs time to rise

C.they have to take a shower firstD.that’s when the brain wakes up

2Which of the following is the best to fill in the blank?

A.But everyone’s body clock is differentB.And everyone’s body clock is almost the same

C.But everyone’s brain is differentD.And everyone’s brain is almost the same

3According to the research, which of the following is TRUE?

A.It’s better to do exercise in the afternoon.B.We perform better after eating a big meal.

C.Sleeping at 2 pm is not good for our health.D.Our body burns calories better at night.

4What would be the best title for the story?

A.Research about timeB.The best time to do things

C.Brain performanceD.Different periods of a day

【答案】

1B

2A

3A

4C

【解析】

本文讲述了研究表明,人们应该注意自己的生物钟。它能告诉人们什么时候可以最好的执行。人们在下午3点到6点是身体表现最好的时候,所以最好在一天的晚些时候锻炼。在中午和下午4点之间,人们开始分心,因为人们的大脑在吃了一顿大餐后变得不那么清醒了。研究还表明,人们在下午2点左右会犯困,可以休息一下。人们活动的时候吃东西可以让人们的身体更好地燃烧卡路里,并阻止人们的血糖水平变得过高,所以一个合适的时间可以帮助人们保持健康。

1细节理解题。根据“For example, many people work best later in the morning. This is because the body’s temperature takes time to go up through the day.”许多人在早上工作得最好。这是因为身体的温度需要一段时间才能上升。可知是因为体温上升需要时间,故选B

2推理判断题。根据“Morning people will rise early and work better early in the day. Evening people will wake later but their brain will work better toward the end of the day.”早起的人会起得早,工作也会做得更好。晚起的人会醒得晚,但是他们的大脑在一天结束时工作得更好。可知他们的生物钟是不同的,故选A

3推理判断题。根据“Physical performance is at its best between 3 pm and 6 pm, so it’s better to exercise later in the day.”可知下午3点到6点是身体表现最好的时候,所以最好在一天的晚些时候锻炼,选项A正确;根据“Between noon and 4 pm, people begin to get distracted. This is partly because our brain becomes less alert after we eat a big meal.”可知大餐之后表现不好,选项B错误;根据“Research also shows that we become sleepy around 2 pm.”可知此处是下午两点会犯困,所以睡一觉对身体好,选项C错误;根据“Finally, it is best to eat during our active periods. This allows our body to burn calories better and stops our blood sugar levels from getting too high.”最好在我们活动的时候吃东西。这可以让我们的身体更好地燃烧卡路里,并不是晚上,选项D错误;故选A

4最佳标题。根据“A lot of research suggests that we should pay attention to our body clock. It can tell us what time of day we are best able to perform, according to the Wall Street Journal”许多研究表明,我们应该注意我们的生物钟。它能告诉我们什么时候可以最好的执行,可知是说大脑表现,故选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网