题目内容

【题目】

One of the most often asked and most controversially(有争议的) answered questions is "What should I do when I meet a blind person?" A quick Google search will turn up plenty of answers, which are quite different from each other. So, obviously, there is no general agreement on what to do when you meet a blind person.

There are no special rules or does and doesn't that can deal with this situation. There is only one principle(原则): Blind people are nothing more or less than people who happen to be blind. As such, it is our own job to take care of ourselves, and we are grateful to no one else for special care or leadership. For we think we are equal(平等的)to normal people.

The best thing to do is nothing. Don't suppose you know what we need. If we do need something, we'll politely let you know.

Forget everything you've heard about the blind even if you consider yourself to be an expert. Blind people have plenty to say about "experts". Especially, forget anything you've heard or read about "Ten Things to Do if You Meet a Blind Person". The advice will probably just cause more embarrassment(尴尬). More of it is made up by sighted people anyway and doesn't necessarily stand for the blind's view.

There is completely no way to second—guess the situation by imposing(强加)any preformed ideas. Even if you've known other blind people, don't think you know what to do with every one of them. The thing that often makes us angry is to hear "It's OK. My mother(sister, cousin, friend)is blind."

Blind people are as different from each other as any two people on this earth. There are no similarities among us that you can depend on. Even the degree of vision, hearing or touch that we use can be very different. Most blind people do have same degree of visionand even the very few of us who are totally blind may use our touch and hearing very effectively.

1It can be inferred from the passage that the writer________.

A.is a blind personB.hears more clearly than others

C.never asks others for helpD.thinks blind people need special care

2According to the passage, which of the following opinions may the writer disagree with?

A.Most blind people can take care of themselves.

B.Blind people aren't equal to sighted people.

C.Blind people generally dislike those thinking they understand the blind a lot.

D.Each person, blind or sighted, is different from anyone else.

3Which of the following might be the best title for the passage?

A.Never Help the BlindB.Try to Help the Blind

C.Not Every Help Is Good for the BlindD.Learn More about the Blind

【答案】

1A

2B

3C

【解析】

本文主要是向大家介绍我们是否在任何时候都要帮助盲人,并阐明了自己的观点,以便当我们遇到盲人朋友时,该如何与之相处。

1

推理判断题。根据“Don't suppose you know what we need. If we do need something, we'll politely let you know.”不要以为你知道我们需要什么。如果我们确实需要什么,我们会礼貌地告诉你。可推知作者是一位盲人。故选A

2

细节理解题。根据“As such, it is our own job to take care of ourselves,”因此,照顾好自己是我们自己的工作。可知,大多数盲人能照顾好自己。因此A正确;根据“For we think we are equal(平等的)to normal people.”因为我们认为我们与正常人平等。因此B不对;根据“Even if you've known other blind people, don't think you know what to do with every one of them.”即使你认识其他盲人,也不要以为你知道该如何对待他们每一个人。可知,盲人一般不喜欢那些认为自己很了解盲人的人。因此C正确;根据“Blind people are as different from each other as any two people on this earth.”可知,每个人,无论是盲人还是正常人,都与其他人不同,因此D正确。故选B

3

最佳标题。通读全文可知,短文主要是向大家介绍我们是否在任何时候都要帮助盲人,并阐明了自己的观点。因此本文主要表达的是:并不是每一次帮助都对盲人有益。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The traditional Chinese lunar calendar has 24 solar terms(节气). Qingming is one of them. When Qingming comes, the temperature goes up and rainfall increases. It’s a good time for spring ploughing(耕种), and people are busy planting trees in this time.

Qingming is also a festival, and it is called Tomb-sweeping Day. On that day, people hold a memorial ceremony(祭奠)for the dead.

If a driver breaks the following traffic rules, he will have to pay a fine (罚款)or be punished.

·Put on the seat belts first when driving cars.

·No drunk driving, smoking, or making phone calls while driving.

·Slow down or stop to let passengers go first when driving close to crosswalks.

·Buses that carry too many people are not allowed.

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

By Rachel Joyce

The novel tells a story of a 60-year-old man who lives a boring and unhappy life. One day, he received a letter from his old friend, who got a cancer. He set off to send his reply letter in deep shock and sorrow. 627 miles in 87 days, he walks depending on one belief that “his friend can survive as long as he walks”.

5G promises download speed is 10 to 20 times faster than what we have now. For example, you could download a whole film in just 1 second, according to Xinhua. Also, 5G promises to get away from nearly all processing delays(延迟). China has already tested 5G in some cities like Beijing and Hebei.

1Qingming is regarded as _________.

A.the beginning of springB.the warmest day of a year

C.Tree-planting DayD.both a Chinese solar term and a festival

2When you drive, the first thing you must do is _________.

A.to make sure it is safe insideB.to turn on the radio

C.to put on the seat beltD.to see if the bus carries too many people

3Who has got a cancer in The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry?

A.A 60-vear-old man.B.Rachel Joyce.

C.A friend of the main character.D.All of the above.

4People will prefer 5G network because _________.

A.it is popular in other parts of ChinaB.other countries don’t have it

C.it is a new technologyD.it has faster download speed

5Which of the following is TRUE according to the information above?

A.Qingming is the most important festival in China.

B.Drivers who don’t slow down while passing the crosswalk will be fined or punished.

C.The man’s friend lived a long life because he didn’t stop walking.

D.Many parts of China have started using 5G.

【题目】 A scientist made an experiment. She divided people into three groups and asked them to walk to a village.

The first group didn’t know the name of the village or how far the village is. They are made to follow the guide. Some people started to say they were unhappy to continue and show their dissatisfaction when they walked halfway. After then, most of them gave up walking on.

The second group were told the name and the distance of the village. When they walked halfway, they still had the courage to keep on. However, while they were walking to three quarters of the way, some people were tired and bored.

Not only had the third group gotten to know the name and the distance, but also there were some stones which showed how far they were from the village. They sang and talked along the way and finally got to the destination happily.

From the experiment, we found that the first group had the hardest time in reaching the destination because they didn’t know where the village was. However, the third group reached the village easily because they had goals on the way. People are more likely to succeed when they have their goals on the way of achieving their dreams.

1The first group began to show their unhappiness _________ when walking to the village.

A.at the beginning of the wayB.on the halfway

C.on the three quarters of the wayD.at the end of the way

2Which of the group was the most difficult of all to reach the village?

A.The first group.B.The second group.

C.The third group.D.All of the above.

3How did the second group feel when they were walking to three quarters of the way?

A.Happy and excited.B.Bored but satisfied.

C.Tired and bored.D.Tired but happy.

4We can infer from the passage that _________.

A.the scientist likes camping and making experiments

B.the second group walked a different way from the first group

C.the first group didn’t want to follow the guide because they could do it by themselves

D.the third group felt excited when they arrived at the village

5The author of the passage wants to tell us that _________.

A.the scientist is a great person

B.the third group is the most excellent

C.people should have goals of achieving their dreams

D.the village is not as far as we think

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网