题目内容
【题目】 A scientist made an experiment. She divided people into three groups and asked them to walk to a village.
The first group didn’t know the name of the village or how far the village is. They are made to follow the guide. Some people started to say they were unhappy to continue and show their dissatisfaction when they walked halfway. After then, most of them gave up walking on.
The second group were told the name and the distance of the village. When they walked halfway, they still had the courage to keep on. However, while they were walking to three quarters of the way, some people were tired and bored.
Not only had the third group gotten to know the name and the distance, but also there were some stones which showed how far they were from the village. They sang and talked along the way and finally got to the destination happily.
From the experiment, we found that the first group had the hardest time in reaching the destination because they didn’t know where the village was. However, the third group reached the village easily because they had goals on the way. People are more likely to succeed when they have their goals on the way of achieving their dreams.
![]()
【1】The first group began to show their unhappiness _________ when walking to the village.
A.at the beginning of the wayB.on the halfway
C.on the three quarters of the wayD.at the end of the way
【2】Which of the group was the most difficult of all to reach the village?
A.The first group.B.The second group.
C.The third group.D.All of the above.
【3】How did the second group feel when they were walking to three quarters of the way?
A.Happy and excited.B.Bored but satisfied.
C.Tired and bored.D.Tired but happy.
【4】We can infer from the passage that _________.
A.the scientist likes camping and making experiments
B.the second group walked a different way from the first group
C.the first group didn’t want to follow the guide because they could do it by themselves
D.the third group felt excited when they arrived at the village
【5】The author of the passage wants to tell us that _________.
A.the scientist is a great person
B.the third group is the most excellent
C.people should have goals of achieving their dreams
D.the village is not as far as we think
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】C
【解析】
本文是一篇记叙文。主要讲述了三组人在到达终点过程中的不同表现,告诉我们在追梦的道路上拥有目标的重要性。
【1】细节理解题。题干意为:在去村庄的路上,当第一组走到________的时候开始表现出他们的不快。根据第二段第三句“Some people started to say they were unhappy to continue and show their dissatisfaction when they walked halfway.”可知,他们走到一半的时候开始不满意。故选B。
【2】细节理解题。题干意为:所有小组中哪个小组是最难到达那个村子的?根据最后一段第一句“From the experiment, we found that the first group had the hardest time in reaching the destination because they didn’t know where the village was.”可知,第一组是最困难的。故选A。
【3】细节理解题。题干意为:当第二组走到3/4的路程时,他们感觉怎样?根据第三段最后一句“However, while they were walking to three quarters of the way, some people were tired and bored.”可知,当他们走到3/4路程的时候他们感到了疲倦和无聊。故选C。
【4】推理判断题。题干意为:我们可以从这篇文章中推断出________。根据第四段最后一句中的“happily”可推断出,当第三组到达村庄的时候他们很兴奋。故选D。
【5】主旨大意题。题干意为:文章的作者想告诉我们________。根据文章最后一段最后一句“People are more likely to succeed when they have their goals on the way of achieving their dreams.”可知,本文主要是想告诉我们生活要有目标。故选C。