题目内容
【题目】 Many young people tell me that they want to be writers. I always encourage such people, but I also explain that there is a big difference between being a writer and writing. In most cases these people are dreaming of wealth and being famous, not the long hours alone at the typewriter.
When I became a writer, I had no future. What I had was a friend called George. He found me a home. It was cold and had no bathroom. I could only afford a used typewriter. A year later, however, I still hadn’t received a break and began to doubt myself. But I knew I wanted to write. I would keep putting my dream to the test—even though it meant living with fear of failure. This is the shadow land ( 阴影) of hope, and anyone with a dream must learn to live there. Then one day I got a call from a friend who asked me to be an assistant for $6,000 a year. As the dollars were dancing in my head, something brought me to my sense. “Thanks, but no,” I heard myself saying. After that, I walked around my little room and started to feel like a fool. I felt a little low.
Later, I gradually began to sell my articles. It was after 17 years of being a writer that Roots was published. At once I had the kind of success that few writers ever experienced. The shadows had turned into great sunlight. Before that, it was a long and slow climb out of the shadows.
【1】What does the author (作家) do to the people who want to be writers?
_____________________________________________________________________
【2】Where must anyone with a dream learn to live?
_____________________________________________________________________
【3】How much could the author get as an assistant for a year?
_____________________________________________________________________
【4】How did the author feel after he refused the job offer?
_____________________________________________________________________
【5】What can you learn from the article?(请自拟一句话作答)
_____________________________________________________________________
【答案】
【1】He encourages them and also explain that there is a big difference between being a writer and writing.
【2】The shadow land of hope.
【3】$6,000.
【4】He felt a little low.
【5】We should not give up our dream easily.(与文章内容相符,言之有理即可)
【解析】
作者以亲身经历告诉那些想成为作家的人,只要坚持自己的梦想,并不断克服困难才能成功。
【1】根据“I always encourage such people, but I also explain that there is a big difference between being a writer and writing.”可知作者经常会鼓励那些想成为作家的年轻人,向他们解释成为作家和写作是有巨大差别的。故答案为He encourages them and also explain that there is a big difference between being a writer and writing.
【2】根据“This is the shadow land of hope, and anyone with a dream must learn to live there.”可知希望的阴影之地是每个有梦想的人都必须学会适应的。故答案为The shadow land of hope.
【3】根据“…I got a call from a friend who asked me to be an assistant for $6,000 a year.”可知我朋友给我一年6000美元的工作去做助理。故答案为$6,000.
【4】根据“After that, I walked around my little room and started to feel like a fool. I felt a little low.”可知作者放弃工作之后的心情是有点失落的。故答案为He felt a little low.
【5】本文主要通过作者的经历告诉大家,只要坚持自己的梦想,并不断克服困难才能成功。因此围绕本中心的回答均可。故答案为We should not give up our dream easily.