题目内容
【题目】The scientific and technological development in the world is amazing. Life now is much better than it used to be. Over the last few centuries, there have been many changes in our lives.
【1】 To start with, people were not able to travel such a long distance in such a short time in the past. Planes were not very popular at that time because they used to be a very expensive way to travel. Nowadays, we have fast, comfortable cars, and more and more people can travel by plane.
【2】 In the past, people had to work much harder because they did not have the tools that we have today. Today, most of the difficult and dangerous work is done by computers and machines.
【3】 In the past,there were no bathrooms or running water in many houses,and many people couldn't buy things like fridges,TV sets or washing machines. Now, most families have several of these things.
【4】 Nowadays, more and more people have the chance to get a good education. In the past, there were fewer schools and the quality of education was much poorer. Now education is free for primary and middle school students.Also it is much easier to find the educational materials that you need on the Internet now.
【5】 People used to keep in touch with relatives or friends mainly by sending letters. And it usually took a long time to receive a letter.Nowadays,people contact in many ways,like phone,WeChat,QQ and so on.It's very convenient.
![]()
【答案】
【1】 D
【2】 E
【3】 B
【4】 A
【5】 C
【解析】
本段讲述了随着科技的发展,人们的生活也在逐渐改善,其表现在居住条件、教育、交通方式、交流方式、工作环境等方面。
【1】句意:交通方面的变化。根据后文we have fast, comfortable cars, and more and more people can travel by plane.可知本段讲述交通方面的变化,故选D。
【2】句意:工作条件的改变。根据Today, most of the difficult and dangerous work is done by computers and machines. 可知本段讲述工作条件的改变,故选E。
【3】句意:居住条件的改变。根据Now, most families have several of these things可知现在的人们拥有自来水、冰箱、电视机或洗衣机等家用电器,生活条件得到改善,故选B。
【4】句意:教育方面的改变。根据后文Now education is free for primary and middle school students. Also it is much easier to find the educational materials that you need on the Internet now.可知本段讲述教育方面的改变,故选A。
【5】句意:沟通方面的改变。根据Nowadays, people contact in many ways, like phone, WeChat, QQ and so on. It's very convenient.可知如今人们可以用电话、微信、QQ等进行沟通,故选C。