题目内容
10.It is very common for students'marks to fall.Sometimes it is because of situations (情况) outside school such as problems at home.Sometimes it is only because the exams get harder.When your marks start to fall,you should try talking to a friendly teacher.He or she will be able to help you with the subjects you feel difficult.(1)不要把自己同其他的学生比较.It doesn't matter if other students get higher marks than you.What is important is that you do your best.Before each exam,you should go through your notes from class.You should remember the most important things you have written in a shorter form.
Look through your notes again before the exam.You will be surprised when you find you remember so much.It may take hard work and you may not improve your marks straight.But let your confidence rise by every mark.Soon they should begin to climb again.Remember:(2)Nothing is possible if he or she doesn't have confidence.Besides (3) this,right ways are also needed by you.Keep on working hard,sooner or later,you will be successful.
阅读短文,按要求完成下面的任务.
56.The reasons for students'marks to fall includes situationsoutside school andinside school.
57.把1处汉语译为英语.
comparing yourself with/to other students
58.将2处复合句改为简单句.
Nothing is possible without confidence.
59.写出3处"this"所指代的内容.
confidence
60.给短文拟作一个标题.
How to deal with your marks (and your study).
分析 这篇短文中作者主要介绍了学生在成绩下降之后该如何应对;要求分析原因,正确对待,并想办法迎头赶上.
解答 56.outside school and inside school细节理解题.根据第一段中Sometimes it is because of situations (情况) outside school such as problems at home.Sometimes it is only because the exams get harder.可知成绩下降有可能是来自于校外的原因如家庭,也可能是来自于校内的原因如试题的难度加大等;故答案为outside school and inside school
57.comparing yourself with/to other students句子翻译题.compare sth/sb with sth/sb意为"将…和…相比";故答案为comparing yourself with/to other students
58.Nothing is possible without confidence.句子转换题.将if引导的条件状语从句变为介词短语即可;故答案为Nothing is possible without confidence.
59.confidence细节理解题.本句中的this是针对前面的Nothing is possible if he or she doesn't have confidence.一句而言的,所以由此可推断this指代的是confidence;故答案为confidence
60.How to deal with your marks (and your study)标题归纳题.本文的一个中心话题就是在成绩下降之后该如何去应对,所以文章的标题就是如何应对成绩或学习;故答案为How to deal with your marks (and your study)
点评 这是一篇任务型阅读,做题时要看清要求,做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子,得出答案.
-______.Today is Monday.It will be on Thursday.( )
| A. | Both | B. | Either | C. | None | D. | Neither |
-Well,I know you're late.Don't make any _______ for yourself next time.( )
| A. | problem | B. | lesson | C. | excuse | D. | reason |
A hike can take a few hours or weeks.For most hiking,people just need clothes and shoes that are good for the weather.(57)DAs you get stronger,you can go on a whole night hike.Later you can go longer than that.(58)A(59)CYou should always have one or two friends with you.It's also a good idea to carry a map.
Backpacking is another kind of hiking.People carry food,clothes and other things on their backs in a pack.Backpackers can stay many days in places where there is no food to buy.(60)FNow,put on your hiking shoes and take a hike.
| A.You can make your hike last for days or weeks. B.I go hiking once a month. C.For safety,hikers should hike with someone. D.At the beginning hikers should start with walks that they can do in one day. E.Hiking is good for exercise and fun. F.Do you like sports? G..They carry what they need on their backs. |
| A. | What a | B. | What | C. | How a | D. | How |