题目内容
20.The book is a true story about what happens to the writer,Danny.Basically,he found that he was doing nothing all the time,just worrying about things and complaining about his life.He wasn't seeing his friends much,so he was lonely and bored.Then one day,he was on a bus in London when he sat down next to a man.The man was a stranger,but they started talking.Danny told him about his boring life and the man just gave him three words;"Say'yes'more."And for Danny this was a turning point in his life.Those three words influenced everything he did.At that moment,he made a decision;"I will say'yes'to everything!"And he wrote a book about what happened to him in the next year or so.Three years later,the book was made into a hit film.
The film is based on the book although there are some differences.First,it's set in the US instead of England.Secondly,the main character is based on Danny,but he is called Carl in the film.And what's more.he doesn't meet a man on a bus.His turning point comes when he goes to a self-help class and they advise him to say"yes"more.
In the film,Carl succeeds in changing his life and doing lots of crazy things; he has flying lessons,he learns to speak Korean and he rides a motorbike with no clothes on The storyline isn't very strong.It's quite weak,I suppose,but all Carl's stories are very interesting-mostly because Jim Carrey is a very funny actor.
I'm really interested in the film because there's a serious message,too.I believe in making the most of life and I've decided I'm going to be more positive.I've decided I'm not going to stay at home so much.I'm going to do more things,see my friends more and everything.Actually,that's why I'm emailing you!It would be great if we could meet up soon.Let me know when you are free.
All the best,Adam
34.The underlined word hilarious in Paragraph 1most probably meansC.
A.simple
B.helpful
C.humorous
D.meaningful
35.In Paragraph 3,there areB differences mentioned between the book and the film.
A.two
B.three
C.four
D.five
36.Adam wrote this email mainlyD.
A.to talk about what he was doing recently
B.to introduce the book Yes Man written by Danny to Sam
C.to advise Sam to watch the film Yes Man made in the US
D.to talk about why and how he wants to change his life
37.From the email we can infer(推断)thatC.
A.Sam will love Yes Man as much as Adam does
B.Yes Man must be the most popular book in the US
C.Adam used to stay at home a lot before seeing Yes Man
D.Jim Carrey is now a very funny actor because of Yes Man.
分析 短文是作者写给朋友的邮件,邮件中介绍了一部电影《好好先生》,这是吉姆凯瑞主演的一部有趣的鼓舞人的影片,改编于丹尼•华莱士的同名书籍.作者对主人翁的故事和同名电影的成就作了介绍.并说明自己决定向主人翁那样改变自己,改变生活状态.
解答 答案:34.C 词义猜测题.根据下文I really laughed out loud!我真的是大声地笑出来了.可知结合选项,应说几个月前我读了这本书,很幽默,所以hilarious意为幽默的,故选C.
35.B 细节理解题.根据第三段句子"First,it's set in the US instead of England.Secondly,the main character is based on Danny,but he called Carl in the film.And what's more,he doesn't meet a man on a bus.His turning point comes when he goes to a self-help class."可知首先,电影发生在美国而非英国.第二,主角基于 Danny的形象,但是在电影里他叫 Carl.此外,他没有在大巴上遇到一个男人.他的转折点是当他去参加一个自助班.所以是三处不同点.故选B.
36.D 推理判断题.根据最后一段句子"I've decided I'm going to be more positive.I've decided I'm not going to stay at home so much.I'm going to do more things,see my friends more and everything.Actually,that's why I'm emailing you!"我已决定我要更加积极,我已决定我将不再经常呆在家中;我要做更多的事情,多见我的朋友.这就是我给你发邮件的原因.可知可以推测出目的是说说他为什么想要改变自己的生活,故选D.
37.C 细节推理题.根据最后一段句子I've decided I'm not going to stay at home so much.可知可以推断Adam在看这部电影前经常呆在家里.故选C.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
-About two hours by plane.( )
| A. | how long it takes | B. | what I should take | ||
| C. | how much it costs | D. | how long does it take |
-Oh,you .He has known it already.( )
| A. | needn't | B. | can't | C. | mustn't | D. | shouldn't |
| Hopper Price:Free for Android and iOS system This app can predict(预测)when the price of the flight to your destination will be the lowest,when they will change and the best time to buy a ticket for a certain day and place.You can save money and book tickets quickly on this app. | |
| PackPoint Price:Free for Android and iOS system This app can provide a travel checklist for you and tell you what you need to pack according to the place you are going to,how long you are going to stay and why you are going there.So next time you won't feel sorry because of leaving something important at home. | |
| Dark Sky Price:Free for Android,$3.99for iOS system "Dark Sky"is in the list of the best apps for App Store in the year of 2015.It can tell you the weather when you get to your destination and predict the weather of the next hour and even the rest of the week with high accuracy(准确度). | |
| TripAdvisor Price:Free for Android and iOS system TripAdvisor is your special guide to hotels,restaurants and attractions worldwide.You can see millions of comments(评论),images and videos of the places you are going to visit.It can also tell you the place of interest nearby according to your location. |
A.出发地
B.中途站
C.目的地
D.机场
29.What can PackPoint help you to do?A
A.It can help you pack your luggage(行李)you need.
B.It can help you find the place you want to go to.
C.It can help you buy cheaper flight tickets.
D.It can tell you the weather of the place you'll visit.
30.According to the passage,which of the following is NOT TRUE?B
A.Dark Sky is good at predicting weather correctly.
B.Users can't watch videos of sights on TripAdvisor.
C.Packpoint can tell users what to take during a trip.
D.Users can book tickets that you want on Hopper.
| A. | who | B. | which | C. | whose | D. | whether |
| A. | where does she lives | B. | where she lives | ||
| C. | where lives she | D. | where is she living |