题目内容
1.You've got plenty of emails from your mom,and maybe even a few from dear old grandma.But have you ever received a message from a river?Now,Ireland's River Lee is sending out much information,thanks to wireless(无线的) technology.In a program called the DEPLOY project,scientists have put some sensors(传感器) in rivers that can find pollution levels.
Instead of asking scientists to collect water samples several times a day,the government can now examine pollution levels in the water,and find out if there is anything polluted entering the river.This makes it much easier for scientists to protect the environment,since problems can be discovered before a serious pollution accident really happens.
People in the area can also receive free reports from the river,so that they can find out whether the water is safe for swimming or boating on a certain day.And people can also know if the water is clear enough for them to drink and use.
The DEPLOY project has not only started in Ireland,also the same programs have started in thousands of places around the U.S.Now you live in a world in which you could receive information with your mobile phone about environment.The technology should help to make us know more about the pollution that surrounds us-which just might get us all a little more involved with trying to clean up our world.
80.How do scientists find pollution levels in rivers?A
A.By putting sensors in rivers.
B.By using mobile phones.
C.By boating or swimming.
D.By surfing the Internet.
81.The underlined word"samples"in the passage means"A"in Chinese.
A.样品
B.有机物
C.无机物
D.示范
82.The DEPLOY project is a project that cares forB.
A.weather
B.environment
C.industry
D.study
83.Which of the following is TRUE?D
A.The DEPLOY project has only started in the United States.
B.The DEPLOY project tells us how to keep the air and water clean.
C.The DEPLOY project helps us live in a world with clear air.
D.You can receive information about environment with your phone.
分析 文章大意:
文中提到是一个计划,计划过程中科学家向水中投放传感器,这样就可以直接在水里检测污染物的含量.
解答 80.A,细节理解题,文中提到"In a program called the DEPLOY project,scientists have put some sensors(传感器) in rivers that can find pollution levels"科学家们通过往水里放传感器来检测水的污染程度,由此确定选择A.
81.A,细节理解题,文中提到"the government can now examine pollution levels in the water"在水里直接检测污染物,由于是检测水里的污染物,所以事先应该是选取水样,由此确定选择A.
82.B,细节理解题,文中提到"you could receive information with your mobile phone about environment"基于这个计划,你可以接收到关于环境的消息,由此确定选择B.
83.D,细节理解题,文中提到"you could receive information with your mobile phone about environment"基于这个计划,你可以直接用手机接收到关于环境的消息,由此确定选择D.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.
练习册系列答案
相关题目
4.-Hi,Bob!What's going on over there?
-Oh,Tom and Dick are playing chess,with a crowd of students watching them.( )
-Oh,Tom and Dick are playing chess,with a crowd of students watching them.( )
| A. | happening | B. | appearing | C. | working |
6.---How many girls are there in your class?
---______ of the students are girls.( )
---______ of the students are girls.( )
| A. | One seconds | B. | one third | C. | two third | D. | one ninths |
13.-You've given us wonderful Chinese dinner,Miss Li.
-__________.( )
-__________.( )
| A. | I'm glad you enjoyed it | |
| B. | Thank you all the time | |
| C. | Oh,I'm afraid I didn't cook well. | |
| D. | It's not necessary for you to say so |
11.-Can you tell me _____ to travel to Dalian?
-About two hours by plane.( )
-About two hours by plane.( )
| A. | how long it takes | B. | what I should take | ||
| C. | how much it costs | D. | how long does it take |