题目内容

【题目】 Uncle Lee is coming to have dinner with us. Mum and I go shopping.

We don't have any meat(). We need to buy some. It's ten yuan a kilo before (以前). But now two kilos are sixty yuan. I say, "Mum, let's buy some fish." Mum answers, "OK." Fish is Uncle Lee's favorite food. We buy one kilo and a half. We also buy some vegetables and some chicken, but we don't buy any hamburgers. Uncle Lee doesn't like them at all. Mum also wants to buy me some apples. You know, I like apples very much. But we can't find any. We go home at a quarter to five in the afternoon.

1How much is meat now?

A.Ten yuan a kiloB.Fifteen yuan a kilo

C.Thirty yuan a kiloD.sixty yuan a kilo

2What doesn't mom buy?

A.meatB.hamburgersC.chickenD.apples

3How much fish does the mom buy?

A.1 kiloB.1.5 kilosC.2 kilosD.0.5 kilo

4________ are the writer's (作者的) favorite fruit.

A.applesB.bananasC.orangesD.pears

5What time do they go home?

A.at 5:15 p.m.B.at 4:45 p.m.C.at 5:45 p.m.D.4:15 p.m.

【答案】

1C

2B

3B

4A

5B

【解析】

文章大意:本文叙述了Lee叔叔将来作者的家里来吃饭,作者和妈妈去买一些东西来招待客人,他们在下午445才回到家。

1细节理解题。根据文中“But now two kilos are sixty yuan但现在两公斤是六十元。可知,30元一千克,故答案为C

2细节理解题。根据文中“we dont buy any hamburgers.” 我们没买汉堡包。可知,故答案为B

3细节理解题。根据文中“Fish is Uncle Lee's favorite food. We buy one kilo and a half. 鱼是李叔叔最喜欢的食物。我们买一公斤半。可知,故答案为B

4细节理解题。根据文中“I like apples very much.” 我非常喜欢苹果。可知,故答案为A

5细节理解题。根据文中“We go home at a quarter to five in the afternoon.” 我们下午差15分到5点回的家,可知回家的时间是445,故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My name is Kate. There are many rules in my life. I think these rules are important for me. At home, I can’t play computer games for more than (超过) half an hour. I think it is good for my study because I can have more time to study. I must make the bed after I get up. And I must clean my room every day. So my bedroom is always clean and tidy. My mother says keeping room tidy is good for my health.

I study at Fuxing Middle School. At our school, we also have some rules. We can’t be late for school. So we must arrive at school on time. We must get to school before half past seven in the morning. We need to wear the school uniform every day. In the class, we have to be quiet. We can’t listen to music. We can’t eat in the class. We must eat in the dining hall. After class, we can’t run in the hallways.

Do you have rules in your life? Tell me about it.

1What does Kate think of the rules in her life?

A.Strict.B.Important.C.Terrible.D.Interesting.

2What time can Kate arrive at school according to the passage?

A.At 7:35 a.m.B.At 7:40 a.m.C.At 8:00 a.m.D.At 7:25 a.m.

3How long can Kate play computer games according to this passage?

A.One and a half hours.B.One hour.C.Thirty-five minutes.D.Twenty minutes.

4What can we know from the passage?

A.Kate is a tidy girl.B.Kate never follows the school rules.

C.Kate doesn’t like playing computer games.D.Kate has to be quiet at home.

5The best title for the passage is “______”.

A.Rules in Kate’s LifeB.Kate’s School Life

C.Rules at Kate’s HomeD.Kate’s Tidy Room

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网