题目内容

【题目】When I was about six years old,I was sure that space aliens had entered my bedroom.One peaceful night,I was in bed,trying to sleep.Suddenly,I heard strange voices whispering(低语) near my bed.I shouted for my parents right away.We looked everywhere but couldn't find anything.I tried to go back to sleep,but the whispering began again.I don't know how many times my parents came to my bedroom that night.I only remembered that none of us could sleep well because of the voices.As a result,I was late for school the next morning.

“There must be someone hiding in my bedroom,perhaps an alien!” I thought to myself.

The next night,the same whispering sound came again.Although I was scared,I decided to find the “alien”.我仔细地搜查了我卧室的每一个角落。Finally,I found it.However,it wasn't the alien that I expected,but an old broken radio in my bookcase.The radio suddenly began to work and the voices came from it.

Even so,that experience helped me to create a lifelong interest in UFOs and aliens.

When I was in Grade 5,astronauts were being sent into space for the first time.Almost every night,I would look out of my bedroom's window and search the sky for UFOs.I never saw one,but I did see lots of stars.They were really beautiful and amazing,and maybe the aliens would agree with me.

1How was the writer when he heard the strange voices?

2Did the writer find the “alien” at last?

3What influence did the experience make for the writer?

4将划线①译成汉语。

5将划线②译成英语。

【答案】

1He was scared.

2Yes,he did.

3It helped the writer to create a lifelong interest in UFOs and aliens.

4我不知道那天晚上我的父母到我的卧室多少次。

5I searched every corner of my bedroom carefully.

【解析】

文章大意:本文是一篇记叙文。作者讲述了他从小因为发生了一些有趣的事情,从而帮助他培养了对外星人和不明飞行物特别感兴趣的经历。

1理解推测题。根据文中的句子I heard strange voices whispering near my bed.I shouted for my parents right away.可知,当作者听到这些奇怪的声音时立刻大喊他的父母,所以推测他应该是很害怕的,故答案为:He was scared.

2细节理解题。根据文中的句子FinallyI found it.Howeverit wasn't the alien that I expectedbut an old broken radio in my bookcase.The radio suddenly began to work and the voices came from it.可知,最终作者找到了所谓的“外星人”,所以这里应作肯定回答,故答案为:Yeshe did.

3细节理解题。根据文中的句子Even sothat experience helped me to create a lifelong interest in UFOs and aliens.可知,这段经历帮助作者对不明飞行物和外星人产生了终生的兴趣,故答案为:It helped the writer to create a lifelong interest in UFOs and aliens.

4翻译题。要求把句子“I don't know how many times my parents came to my bedroom that night.”翻译为汉语。“I don't know”我不知道;“how many times”多少次;“my parents”我父母;“came to my bedroom”来到我的卧室;“that night”那天晚上;故答案为:我不知道那天晚上我的父母到我的卧室多少次。

5翻译题。要求把句子“我仔细地搜查了我卧室的每一个角落。”翻译为英语。本文时态为一般过去时,所以本句时态用一般过去时;主语是“我”I;谓语动词是“搜索”search,其过去式为searched;我卧室的每一个角落every corner of my bedroom;仔细carefully,副词,修饰前面的谓语动词;故答案为:I searched every corner of my bedroom carefully.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网