题目内容
【题目】阅读理解
Hi, I'm Mo Hongwei from Changsha, Hunan. I'm going to enjoy myself during the New Year holiday. On 1st January, I'm going to stay at home and do my homework. On the morning of 2nd January, I'm going to meet my grandfather's friend Mr. Smith at the train station. In the afternoon, I'm going to take Mr. Smith around my school. In the evening, we're going to have a welcome party for him. On the morning of 3rd January, I'm going to ask Mr. Smith to teach me to write with the left hand. And I'm going to ask him to give me some advice(建议) about reading. I think my New Year holiday is going to be fun.
(1)On 1st January, Mo Hongwei is going to________.
A.check his email
B.do his homework
C.clean his room
D.visit his friends
(2)Mo Hongwei is going to meet Mr. Smith________.
A.in a restaurant
B.at the airport
C.at the train station
D.at the bus station
(3)They are going to have a party for Mr. Smith________.
A.on the evening of 1st January
B.on the morning of 2nd January
C.on the evening of 2nd January
D.on the afternoon of 3rd January
(4)Which of the following statements is NOT TRUE?
A.Mo Hongwei is a student and he's from Hunan.
B.Mr. Smith is going to take a train to Changsha.
C.Mr. Smith can write with his left hand.
D.Mo Hongwei doesn't do well in his reading so he wants to ask Mr. Smith for help.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)D
【解析】(1) 事实细节题。由短文第三句On 1st January, I'm going to stay at home and do my homework. 得知答案, 故选B。
(2)事实细节题。由短文第四句的I'm going to meet my grandfather's friend Mr. Smith at the train station. 得知答案, 故选C。
(3)事实细节题。由短文第四句开头On the morning of 2nd January和第六句In the evening, we're going to have a welcome party for him. 得知答案, 故选C。
4)推理判断题。通过短文的倒数第二句可以看出: 作者打算向史密斯先生请教关于阅读方面的建议, 并没说自己阅读能力差, 故选D。
【题目】用方框中所给的词的适当形式填空。
south allow hand harm sheep |
【1】I like these things made by , but they are usually more expensive.
【2】Look! There are lots of eating the grass on the hills.
【3】No student in this school is from the part of Taiwan.
【4】You are not to smoke here.
【5】Polluted water does to our health.
【题目】任务型阅读
阅读下面的短文,根据短文内容,完成表格。(每空填1至3个词)
China has decided to stop the use of free plastic bags. Supermarkets, shops and outlets(经销店) in China can’t offer plastic bags any more.
Every year, people use too many plastic bags. They throw them here and there after they have used them. The government has done its best to deal with them but failed. While we offer quick service(服务)to customers, the plastic bags pollute water, earth and air, and they waste the oil. The government asks people to go back to carry cloth bags and use baskets when they go to buy something. The cloth bags and the baskets can be used again and again.
Many months have passed. The environment has been improved a lot.
Action | Make a decision to stop the use of 【1】 |
Where | Supermarkets, 【2】 and outlets |
Advantage | Offer 【3】 service to customers |
Disadvantage | Pollute water, earth and air and waste the 【4】 |
What should we do | Go back to carry cloth bags and use 【5】 |