题目内容

【题目】Everyone has dreams. Lily dreamed of being a dancer. She took _______ lessons and all her teachers thought she was an excellent student.

One day she saw a notice. It said that a famous dancing group would be performing in her town._______thought, “I must show the leader my dancing skills.”She waited for the group leader in the dressing room. _______the leader appeared, she came up and handed him the flowers she prepared. The thorns() hurt her fingers and blood came out. But she was too_______ to care about he pain. She expressed her strong wish to be a dancer and begged(乞求) to show her dance.

“All right. You dance, ” the leader agreed. But half way through the dance, he stopped her, “ I’m sorry, in my mind you’re not good enough! ” On hearing this, Lily_______ out as fast as her legs could carry her. It was so hard for her to accept this. She lost heart and_______ her dream.

Several years later, the dancing group came to her town again. She decided to find out_______ the leader had told her she was not good enough.

This was his reply, “I tell this_______every student.”

“You’ve ruined(毁掉)my life!” she shouted angrily.

The leader went on, “I remember your present of _______ and how the thorns had hurt your fingers but you carried on bravely. It was a pity that you didn’t take dancing like that and stopped trying so________ . So you are still not good enough for dancing!”

1A. singing B. reading C. dancing D. dressing

2A. He B. She C. They D. We

3A. When B. Since C. Before D. Unless

4A. weak B. bored C. excited D. tired

5A. worked B. ran C. found D. looked

6A. got on B. went on C. picked up D. gave up

7A. why B. how C. who D. what

8A. on B. at C. in D. to

9A. books B. dances C. flowers D. dresses

10A. happily B. easily C. luckily D. safely

【答案】

1C

2B

3A

4C

5B

6D

7A

8D

9C

10B

【解析】试题本文是一篇小故事,讲述了想成为舞蹈家的莉莉,因为缺乏自信和经不起挫折而梦想破灭的经过。故事启示我们,经得住生活中的挫折,才会走向成功。

1句意:她上了一些舞蹈课,所有的老师都认为她是一个优秀的学生。考查动词辨析题。根据上文Lily dreamed of being a dancer.,可知选C。

2句意:她想:“我必须向领导展示我的舞蹈技巧。”考查人称代词辨析题。根据句意语境,可知是莉莉的想法,故选B。

3句意:当领导出现时,她走上前把准备好的鲜花递给他。考查连词辨析题。A. When当时候,表时间;B. Since自从,后接时间短语或从句,表一段时间,用于现在完成时;C. Before在以前,表时间;D. Unless除非,表条件。本句是时间状语从句,根据句意语境,可知后面三项意思都与句意不合,故选A。

4句意:但是她太激动了以至于不去关心他的痛苦。考查形容词辨析题。A. weak虚弱的;B. bored无聊的;C. excited兴奋的;D. tired劳累的。too+形容词+to,表示“太……而不能”,表否定。根据句意语境,莉莉为了给领导送花而忘记手被刺伤的疼痛,可知她当时非常激动,故选C。

5句意:莉莉听了这话,跑得飞快考查动词辨析题。as fast as her legs could carry her双腿几乎能够赶上她,形容人跑得飞快,根据句意语境,可知选B。

6句意:她失去了信心,放弃了她的梦想。考查动词辨析题。A. got on进步;B. went on继续;C. picked up拾起;D. gave up放弃。lose heart失去信心;根据句意语境,可知give up合乎句意,故选D。

7句意:她决定找出为什么领导告诉她她不够好。考查宾语从句引导词。A. why为什么,指原因;B. how怎样,指方式;C. who谁,指人;D. what什么(东西),指事物。根据句意语境,可知莉莉想知道当年那领导说她不好的原因,故选A。

8句意:我把这个告诉每个学生。考查介词辨析题。tell sth. to sb.把某事告诉某人,固定短语。根据句意语境,可知选D。

9句意:我记得你的礼物鲜花,还有你的手指是如何受伤的,但你勇敢地进行着。考查名词辨析题。根据前文When the leader appeared, she came up and handed him the flowers she prepared.,莉莉曾经把准备好的鲜花递给那位领导,可知选C。

10句意:遗憾的是,你没有那样跳舞,也不再那么轻易尝试了。考查副词辨析题。A. happily高兴地;B. easily容易地;C. luckily幸运地;D. safely安全地。根据句意语境,那位领导在批评她当年说放弃就放弃了,可知ACD三项意思都与句意不合,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下文井回答问题。

Reading is fun. When you read,would you like a paper book or an e-book(电子书)? Some people choose e-book, some love paper books, and others prefer reading both..

Li Ming ,a university professor(教授), is busy doing some research. So he is ofien on business. When he is at the airport or on the train, he especally loves reading e-books. He also likes reading paper books in the library for his research work. Besides, he enjoys the smell of the paper books.

What's, more, Li Ming would like to read wih his family. There is a reading time from 8:00 to 9:00 each Friday evering at home. Everyone reads and shares what they leam from the books. One Friday evening, Grandma took out an old paper book and said to her grandson, "Lei Lei, this is the first book your grandpa gave me. There is his name on the front page. Whenever I read it,I can get something new from his notes. And I can sill remember the happy life we lived together." Li Lei said," But I enjoy rending e-books. E-books need no paper. Many forests will be saved." Grandma advised. " Don't read for a long time, or your eyes will get sore.”

Diferent people have different ideas about e-books and peper books. No one knows whether e-books can replace(代替)paper books or not. Somehow, books are our friends. No matter which kind of books you choose to read, you can leam more about the world through them.

1Do all the people prefer reading e-books?

__________________________________________________________________________

2When is the reading time in Li Ming's family?

_______________________________________________________________________________

3What does the old paper book mean to Grandma?

_______________________________________________________________________________

4Do you think e-books will replace paper books in your life? Why or why not?

_______________________________________________________________________________

【题目】阅读下面短文,完成 55 至 60 题。

The Chongyang Festival falls on the ninth day of the ninth lunar month and is also called the Double Ninth Festival. As both the month and the day are nine, it got this name. To celebrate the day,

people usually climb mountains and enjoy chrysanthemum (菊花), so the festival is also known as

the Height Ascending (登高) Festival or the Chrysanthemum Festival. In China, nine has the similar

pronunciation with the word “forever”, meaning long life. So the Chinese government set the day as the Seniors’ Day.

The festival has a history of over 2000 years. During the Warring States Period, there was the Chongyang Festival. But it was only celebrated in the imperial palace. From the Han Dynasty, it began to be popular among the common people. The name of the Chongyang Festival first appeared in the Three Kingdoms Period. During the Jin Dynasty, there were customs of enjoying chrysanthemum and drinking wines on the day. It was not (A) officially set as a festival until the Tang Dynasty. Since then, all the people have spent the festival with kinds of activities. In the Ming and Qing Dynasties, people in the imperial palace all ate flower cakes to celebrate. The emperor climbed the mountain on the day as well. In 1989, the Chinese government set the day as the Seniors’ Day.

As September has the clear sky and fresh air, it is a very good time to climb the mountain. There will be a happy sense of excitement by climbing the mountain in this season. Also, it is good for health. Since the Western Han Dynasty, it has been the custom of climbing on the Chongyang Festival.

On the day, enjoying chrysanthemum is very popular as the flower means long life. Drinking chrysanthemum is regarded as a way to prevent disasters and bad things. Inserting Zhuyu and

sticking chrysanthemum are also traditions to avoid the bad as (B) they have special smells which can repel (驱逐) insects and keep out the cold.

Eating Chongyang cakes is another tradition on the festival. There is no fixed way of the cake but

the one with nine layers (层) with two sheep on it is the best. Two sheep means Chongyang. Nine

layers show people could do well in everything.

1回答问题。How many other names does the Chongyang Festival have?

__________________________________________________________

2根据短文内容,猜测(A)处划线单词officially的意思将字母代号填写在答题卡上。

A. 办公室 B. 官方 C. 民间

3用英语列举人们在重阳节登山的两个原因。

_______________

_______________

4从文中找出(B)处划线单词they所指代的内容。

__________________________________________________________________________

5从文中找出与 “The best cake has nine layers and two sheep on the top though there are different cakes” 意思相同或相近的句子。

__________________________________________________________________________

6根据短文内容填空。每空不超过3个单词。)

There have been many traditions and customs on the Chongyang Festival. People show respect for the seniors, ______________________________________, _____________________ , __________________________________________, insert Zhuyu and enjoy chrysanthemum.

【题目】Three months has passed since the end of the 2018 Pyeongchang(平壤) Winter Olympic Games, where China earned one gold, six silvers and two bronzes. One of the athletes(运动员) attracts the public’s attention.

Short track (轨道) speedskater Wu Dajing broke the men’s 500 meters world record twice and won China’s first and only gold in Pyeongchang. The world No 1 captured the hearts of millions of fans after the competition, and since then he has focused all his energy on promoting(推广) winter sports.

“My schedule(日程) has been so busy lately,” said Wu. “But seeing the public learn more about winter sports is a great comfort. And the most important thing for me is the 2022 Winter Olympics in Beijing.”

She also expressed her confidence in Chinese athletes(运动员) getting better results in Beijing 2022.After winning this year's men's 500m short track speed skating, Wu Dajing has won people's cheers.

"I hope he can hold on and continue his great performance," Yang - -an officer in sports bureau() said .I have to say that Wu's winning will attract more children to fall in love with skating."

She also suggested the sports bureau to put more focus on speed skating and support the promotion (推广)of this sport with more investment(投资) and talents training courses.

1What did China win at the end of the 2018 Pyeongchang Winter Olympic Games?

____________________________________________________________

2How many times did Wu Dajing break the men’s 500 meters world record?

_________________________________________________________

3How was Wu’s schedule?

_________________________________________________________

4What did Yang think about Chinese getting better results in Beijing 2022 ?

_________________________________________________________

5Did Yang suggest the sports bureau to pay more attention to speed skating?

__________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网