题目内容
【题目】根据短文内容,完成任务。 We eat food with the help of hands every day. It is possible for some germs(细菌) to get into our bodies. So it is important to know how to wash hands in the right way.
A piece of news from CCTV says that students from Guangzhou have a good way of learning how to wash hands. They learn it through doing hands-washing exercises during the ①break. The teachers there say most students wouldn't like to listen but they like to act. So now the students are interested in the interesting exercises. They are learning carefully. ②They want to be teachers for their parents and friends after they learn them well.
(1)All the germs in our bodies come from our hands.
(2)The students have fun doing hands-washing exercises.
(3)选择①处画线单词在句中的意思。
A.打破
B.摔碎
C.课间休息
D.违反
(4)把②处画线句子翻译成中文。
(5)回答问题。Why is it important to wash hands in the right way?
【答案】
(1)错误
(2)正确
(3)C
(4)他们想在学会后教给自己的父母和朋友。
(5)Because it is possible for some germs to get into our bodies.
【解析】文章大意:这篇文章讲述了我们每天用手吃饭,有一部分细菌进入体内,是有可能的,因此学会正确的洗手是非常重要的。
①细节理解题。根据本句We eat food with the help of hands every day. It is possible for some germs (细菌) to get into our bodies.描述可知有一部分细菌通过手进入我们的体内,并非所有的细菌都通过手进入体内。故判断为错误。
② 细节理解题。根据The teachers there say most students wouldn't like to listen but they like to act. So now the students are interested in the interesting exercises. They are learning carefully.可知学生们很有乐趣的进行洗手练习。故判断为正确。
③词语猜测题。通读全文,根据They learn it through doing hands-washing exercises during the ①break.可知他们通过在休息期间学会洗手练习,故选C。
④根据②处描述,They他们, want to be 想成为,teachers老师, for their parents and friends为了他们的父母和朋友, after在……之后, they 他们,learn them well学好他们之后,所以答案是他们想在学会后教给自己的父母和朋友。
⑤根据We eat food with the help of hands every day. It is possible for some germs (细菌) to get into our bodies. So it is important to know how to wash hands in the right way. 可知我们每天用手吃食物。对于一些细菌有可能进入我们身体的。所以要知道如何以正确的方式洗手是非常重要的。故回答为Because it is possible for some germs to get into our bodies.