题目内容
【题目】Next time you make yourself a hot cup of tea or coffee,you might want to let it cool down a bit before drinking.
Researchers say letting your hot drinks cool off could help you avoid some kinds of cancer. Researchers at the International Agency for Research on Cancer (IARC) found evidence that drinks at temperatures above 65 degrees Celsius, when swallowed, can cause cancer of the esophagus (食道). The researchers examined findings from other studies where tea and coffee were often served at 70degrees Celsius or above. Those studies were completed in Iran, China and South America.
In developed countries, health experts have linked esophageal cancer to smoking and alcoholic drinks. However, this form of cancer is more common in areas where people drink beverages at very high temperatures.
In Europe and the United States, many people drink coffee and tea at temperatures around 60degrees Celsius. And they often add milk which lowers the temperature considerably. However,tea﹣drinkers in Iran and mate﹣drinkers in South America often enjoy their beverages at closer to 70degrees Celsius.
The researchers note that South Americans not only drink their mate very hot,they also drink it through a metal straw. This sends the scalding liquid directly into the throat.
The findings, however, are good news for coffee drinkers. In 1991, the World Health Organization listed coffee as possibly carcinogenic (致癌的). WHO officials have since changed their position on that listing. They now suggest that the temperature of your hot drink is a greater risk factor than the actual drink itself.
The results suggest that drinking very hot beverages is one probable cause of esophageal cancer and that it is the temperature, rather than the drinks themselves, that appears to be responsible.
【1】What might be the cause of esophageal cancer in developed countries?
A. Smoking. B. Alcoholic drinks. C. Unhealthy vegetables. D. Hot drinks.
【2】Where do tea﹣drinkers like adding milk?
A. In China. B. In Iran. C. In South America. D. In Europe.
【3】What does the underlined word “scalding” in paragraph 5 mean?
A. Sweet. B. Hot. C. Sour. D. Harmful.
【4】What is the best title for the passage?
A. Cool it Down before Drinking B. Hot Drinks Are Still Popular
C. Hot Drinks Linked to Cancer D. Tea or Coffee, a Different Choice.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】本文介绍了喝热饮料可能会导致食道癌。
【1】D
推理判断题。根据In developed countries, health experts have linked esophageal cancer to smoking and alcoholic drinks.However, this form of cancer is more common in areas where people drink beverages at very high temperatures. 可知在发达国家,食道癌的病因可能是喝热饮料,故选D。
【2】D
细节理解题。根据In Europe and the United States, many people drink coffee and tea at temperatures around 60degrees Celsius. And they often add milk which lowers the temperature considerably.可知在欧洲和美国,人们喜欢喝茶加牛奶,故选D。
【3】B
词义猜测题。根据The researchers note that South Americans not only drink their mate very hot,they also drink it through a metal straw.可知此处指直接送入咽喉的应是热的液体,故选B。
【4】C
标题归纳题。根据The results suggest that drinking very hot beverages is one probable cause of esophageal cancer and that it is the temperature, rather than the drinks themselves, that appears to be responsible.可知本文介绍了热饮料导致食道癌,故选C。