题目内容
【题目】阅读下面短文,然后从所给的四个选项中选出一个最佳答案。
D
Emergency(紧急情况) always happens every day in every country. What will you do if you meet with emergency? If you don't know what to do, just remember some emergency numbers. When emergency happens, stay calm, take out your mobile phone and call the emergency number you need. Different countries have different emergency numbers.
The USA
When you are in the USA, remember to call 911 when you are in an emergency. The number 911 links callers to emergency services. It can tell the place of the caller's mobile phone.
The UK
In the UK, people call the number 999 when they are in an emergency. Each call center has interpretation services with 170 languages.
South Korea
The emergency number 112 is only for police in the country. Most of the telephone operators speak Korean. But there are some operators who can speak English, Chinese or Russian. And then they can offer better service for foreigners.
China
In China, 110 is a 24-hour emergency number. On average each telephone operator answers 800 to 1000 emergency calls every day. Operators should deal with an emergency call in 57 seconds. Police need to get to the scene in five minutes in cities. In the suburbs, it is 10 minutes.
(1)When you are in London, you can call _____ when you are in an emergency.
A.911
B.999
C.112
D.110
(2)In South Korea, the telephone operators can speak some languages EXCEPT ______.
A.Chinese
B.English
C.Russian
D.German
(3)In China, police need to get to the scene in ______ minutes in the suburbs.
A.5
B.10
C.15
D.20
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.There are three countries mentioned in the passage.
B.The number 911 can't tell the location of the caller's mobile telephone.
C.In Britain, call centers have interpretation services with more than one hundred languages.
D.In China, on average each telephone operator answers 80 to 100 emergency calls every day.
(5)What's the best title for the passage?
A.Police Numbers in Different Countries
B.Interpretation Services in Different Countries
C.Emergency Numbers in Different Countries
D.Importance of Telephone Numbers
【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)C
(5)C
【解析】这是一篇说明文。主要介绍了几个不同的国家的紧急电话号码。
(1)细节理解题。根据第三段“ In the UK, people call the number 999 when they are in an emergency.“可知,在英国,当发生紧急情况时人们会拨打号码999。故选B。
(2)细节理解题。根据第四段“But there are some operators who can speak English, Chinese or Russian.“可知,一些操作员会说英语,汉语和俄语。故选D。
(3)细节理解题。根据最后一段“In the suburbs, it is 10 minutes.“可知,在城郊,是10分钟。故选B。
(4)细节理解题。根据第三段“Each call center has interpretation services with 170 languages.“可知,每个电话中心都提供170种语言的翻译服务。故选C。
(5)标题概括题。根据第一段“ Different countries have different emergency numbers.“可知,不同的国家有不同的紧急电话。故选C。