题目内容
【题目】为提高中学生英语素养,我市将在下学期所有学校推进课外英语阅读活动(Extra-curricular Reading). 你校校刊KIDS MAG中HAVE YOUR SAY栏目在广大学生中展开征文活动,想了解学生们的真实想法。
Hi.
At KIDS MAG we like to share your ideas about our school. In my column, HAVE YOUR SAY, you can let other kids know what you drink. This month we want you to have your say about English extra-curricular reading in our school next term:
what advantages English extra-curricular reading has
what problems you may have while doing English extra-curricular reading
how you can deal with the problems
what advice you can offer to make your English extra-curricular reading better.
Looking forward to hearing from you.
Sigmund Friend
注意:1. 对所有要点逐一陈述,适当发挥。
2. 词数90词左右。文章的开头已经给出. 不计人总词数;
3. 文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名等.
I'm glad to share my ideas about English extra-curricular reading in our school next ten
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】例文
As the saying goes, “Reading makes me a full man.” English extra-curricular reading can bring me lots of pleasure and help me learn more about the cultures in western countries . I love reading English novels so much that I usually forget about my homework . My parents are worried about my study, so they don’t allow me to do so. I feel bad about it. Luckily, my friend’s advice helped me out. Now I have achieved a balance between them. In order to make the reading better, we should choose suitable reading materials, neither too easy nor too difficult. (100 words)
【解析】
1.题干解读:该题目要求写英语课外阅读有哪些好处;有哪些问题;是如何解决的;让考生提一些建议。每个点可以写两三句话,好处,建议可以多一些。
【题目】
My house is three kilometers away from the Children’s Park. It has three bedrooms, one living room, one bathroom and one kitchen. If you rent(租) it for several months, you need to pay 1,200 yuan each month; if you rent it for longer than one year, you just need to pay 13,500 yuan each year. If you need to have a look, please contact Li Ting. Tel: 15805269977 E-mail: liuming2017@hotmail.com (my son) |
The flat is ten minutes’ walk from the train station. It is on the 15th floor with two bedrooms, one kitchen, one big dining room, one sitting room and one bathroom. There is a 24-hour store, two coffee bars, several restaurants and a laundry shop in the building. Contact Zhang Li to rent. Tel: 13922543166 E-mail: Zhangli38@126.com or Zhangkai96@126.com (my husband) |
I have a two-bedroom flat and I take up the small bedroom myself. Now I want someone who can take up the big one. I am a boy. I want a boy, too. The flat has wooden floor, a kitchen, hot water and the Internet. You need to pay 500 yuan per month, but it will be cheaper for a long stay. I’m Su Hua. Please call me at 13535119715 or e-mail me at allen1980@hotmail.com if you want to check out the room. |
【1】How much should you pay a year if you tent Li Ting’s house for more than one year?
A.6,000 yuanB.1,200 yuanC.14,400 yuanD.13,500 yuan
【2】Peter can call______ if he wants to find a flat in a tall building with a coffee bar and a shop.
A.Liu MingB.Zhang LiC.Su HuaD.Li Ting
【3】What does the underlined phrase “ take up” mean in English?
A.live inB.put upC.try onD.ask for
【4】I want to share a flat with a boy. Which is proper way to find a suitable flat?
A.Writing a letterB.Calling at 13922543166
C.E-mailing at allen1980@hotmail.comD.Sending a text message to 15805269977.
【5】What are the three advertisements for?
A.To sell houses.B.To rent houses.C.To find roommatesD.To buy flats.