题目内容

【题目】 "The hound(猎狗)! "cries Holmes. "Come, Watson! Come.

We run quickly over the moor. We hear one last cry. A man is lying on the ground. As we came closer we see the dead body of Sir Henry Baskerville. He is wearing his brown suit.

"Oh, no! " says Holmes, This man has a beard(胡须)! "

Indeed Selden is dead instead of Sir Henry.

So it is all clear to me. I remember that Sir Henry gave his old suit to Barrymore, and Barrymore probably gave it to Selden- his wife’s brother.

"Then Selden is dead because of this suit, ” says Holmes.

"Think. Watson! Someone gives the hound some of Sir Henry’s clothes -probably the boot from the hotel in London. The hound picks up Sir Henry’s scent and runs after this poor man. "

Suddenly we see Stapleton walking towards us. He says, "There was a strange noise. I was worried about Sir Henry. I wanted to check if he was all right. "

"Really? " asks Holmes

Stapleton looks at Holmes. "Why, it is Mr Sherlock Holmes, the famous detective! Can you solve the mystery of the Hound of the Baskervilles? "

Holmes shrugs his shoulders. "We cannot solve every mystery. Anyway I return to London tomorrow. "

"Oh, do you return to London tomorrow? "

"Yes. "

So Holmes and I walk off to Baskerville Hall and Stapleton to his home.

Holmes thinks Stapleton is dangerous. But we have no proof(证据)that Stapleton is the murderer.

"There are no marks on Sir Charles's body. We know that he is died of fright (恐吓), but we can't prove anything. "

"Things are becoming clear to me, " Holmes says to Sir Henry. "It’s a very difficult case. And you must help me to catch this hound. "

We are surprised to see one painting of a thin man is Sir Hugo, the first victim of the Hound of the Baskervilles. And he's like both Sir Henry and Stapleton. " Stapleton is a Baskerville, "replies Holmes. " So he wants to inherit (继承) the Baskerville fortune , and he. . . , " I say. It’s an important clues.

1The underlined word “scent” in Paragraph 2 probably means “ ”.

A.taste.B.boot.C.suit.D.smell.

2We can infer(推断) from the passage that ______ .

A.Sir Henry tells Holmes that Stapleton is a Baskerville.

B.Stapleton wants to murder Sir Henry indeed.

C.Watson finds out that Selden is Mrs Stapleton’s brother.

D.Stapleton kills Selden by frightening him with the hound.

3Which of the following is True according to the passage?

A.Holmes and Watson think Mr Barrymore murders Selden.

B.One painting of Sir Hugo gives Sherlock of Stapleton one night

C.Holmes and Watson find the dead body of Stapleton on the moor one night.

D.Holmes tells Stapleton that he and Watson are going back to London.

【答案】

1D

2B

3B

【解析】

文章大意:本文主要讲述了Holmes 破了一个杀人案的过程。

1词义猜测题。根据“也许是从伦敦旅馆里拿来的那只靴子。那只猎犬嗅出了亨利爵士的气味,便追赶这个可怜的人”可知,猎犬应该是根据气味追赶。

2推理判断题。根据" Stapleton is a Baskerville, "replies Holmes.可知A错误;根据“Barrymore probably gave it to Selden- his wifes brother.”可知C错误;根据“We know that he is died of fright (恐吓), but we can't prove anything.”可知D错误;故选B

3细节理解题。根据“But we have no proof(证据)that Stapleton is the murderer.”可知,A错误。根据“Indeed Selden is dead instead of Sir Henry.”可知,C错误;根据“So Holmes and I walk off to Baskerville Hall and Stapleton to his home.”可知D 错误;故选B

这是一篇科幻文。描述了一个杀人案的过程,他们是如何找出杀人凶手的。本文中涉及了词义猜测题,细节理解题,推理判断题。词义猜测题考查了学生们通过语境理解生字词的能力,在不允许查字典的情况下,只能运用猜词法来猜测单词意思。可以通过因果关系,对比关系猜测,也可以通过同义词,反义词,构词法等来猜词。本文第一题根据猎犬追击凶手,应该是通过气味,所以得出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Cold weather during winter months may keep many people from_____ home and running in the open air. _____, a new study shows _____the drop in temperature is a good reason to run. In fact, researchers say, running in cold weather _____improve one’s performance(身体机能). Many people say running in _______ winter is difficult. Two reasons are the low temperatures and strong winds. Yet many runners might find _____easier than running in hot weather. That could be because lower temperatures reduce stress on the body. When you run in cold weather, your heart rate is _____than in warmer conditions. Besides, the body needs less water _______a cold day than in warm weather. This information comes from John Brewer, a _______ scientist at St. Mary’s University in London. Brewer says every movement runners make produces heat. He explains that one way in which we lose heat _____by sweating, and that the body also loses heat by transporting the blood to the surface of the skin. But sweating puts much strain(张力)on the heart, particularly in hot conditions because it is______ harder to lose heat when the external environment is warm ______. In addition, running in higher temperatures results in faster heart rates. Scientists find that heart rates are about 6 percent higher in the hotter conditions. However, running in cooler temperatures has ______advantages. One is that the body does not have to work so hard to pump blood to the skin surface in cooler temperatures, which means running requires less energy. Several websites note that the most important thing for people ________run in cold conditions is to wear the right clothing. And especially, keeping as dry as possible is very important ____________ exercising in low temperatures.

1A.leaveB.leavingC.leftD.to leave

2A.ButB.ThereforeC.HoweverD.Yet

3A.whatB.thatC.whetherD.if

4A.helpB.to helpC.helpsD.helping

5A.aB.anC.theD./

6A.thatB.thisC.itsD.it

7A.lowerB.lowC.lowestD.more low

8A.atB.ofC.inD.on

9A.sportB.sportsC.sport’sD.sports’

10A.areB.isC.wereD.was

11A.manyB.moreC.muchD.most

12A.as wellB.alsoC.norD.either

13A.anyB.someC.muchD.few

14A.whichB.whomC.whoseD.who

15A.whenB.afterC.beforeD.until

【题目】 Taking Care of Things

“You’re going to be alone on the farm this weekend,” my father said as though that was no big deal. “I expect you to take care of it.”

I had never been left alone on our farm, but I knew that I could deal with just about anything that might come up. I was ready to___ that to my dad.

As soon as my dad left on his trip, I headed out to check on our cows in the barn (谷仓). I saw Loretta, my dad’s favourite cow, eating apples.

Just after I left the barn, I heard a sound I’d never heard before. I ran quickly back and found Loretta down on her front knees, eyes rolled back, looking as though she was about to ________________ . She seemed to have a hard time breathing. I knew right away that she’d got an apple stuck in her throat. I tried to force the apple out but___ , so I ran to call our vet ( ), Dr. Carrico.

When Dr. Carrico arrived, he felt around her neck ______ the situation. He told me to get him two boards. Finally, Loretta swallowed (咽下) the apple. Loretta, was now free to breathe.

“Did your dad leave you to see about things?” asked Dr. Carrico. “Yes, sir.” “Well, it’s not easy. ______________, you know when to call for help.”

I thought about not telling my dad about what had happened, but _________ that stupid idea in a hurry, since he was not a man you kept things from. After I told him, he didn’t seem to react much, just kept saying, “Hmm, I see.” a lot. I guessed he was very___ in me.

However, when two weeks later Loretta had her baby, my father asked me to name it. That surprised me because he always named the baby cows by himself. I looked at him in _______. He smiled at me and said, “She’s yours. Take good care of her.” he said as though he trusted I could do that. I thought a lot and finally called the baby cow Apple.

1A.leaveB.proveC.explainD.introduce

2A.cryB.eatC.runD.die

3A.failedB.stoppedC.movedD.relaxed

4A.changingB.studyingC.protectingD.ignoring

5A.LuckilyB.SadlyC.ProudlyD.Naturally

6A.forgotB.acceptedC.droppedD.shared

7A.interestedB.surprisedC.pleasedD.disappointed

8A.respectB.secretC.regretD.wonder

【题目】 Your honor! Let me say a few words for myself What they have told you is not true I was not trying to kill anyoneand it was hardly possible to try to kill three strong young men at the same time I didn't have anything to kill people that night and was quite alone I didn't know them and needn't hate them I was attacked by themand I knocked one of them downit's truebut I was made to do itor I might be killed by them I did this not because I hated the white men as they said I just had to do so While I was beaten in the dark street by the three men a policeman came caught me and then took me here

I know why I was beaten I have just moved into a house next to these white men I have felt that I am not welcome and I have tried to be quiet I think as an AmericanI have the right to choose where to live If I'm guiltyit is because my colour is different from theirs and I can' t enjoy justice(公正). Yet I am not guilty This is all I want to say Thank youyour honor

1The speaker was caught because   

A.he attacked a policeman

B.he was black and was fighting with the whites

C.he killed the three men in a dark street

D.he knocked one man to the ground

2Why did he speak for himself   

A.He wanted to live in the house next to the whites

B.He wanted to have the right to choose where to live

C.He wanted to show he was not guilty

D.He wanted to show he was hated by the whites

3Which of the following is TRUE   

A.The speaker killed a policeman

B.The speaker felt that he was not welcome in the neighborhood

C.The speaker often showed his anger toward the white men

D.The speaker was an African

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网