题目内容
【题目】 "The hound(猎狗)! "cries Holmes. "Come, Watson! Come.
We run quickly over the moor. We hear one last cry. A man is lying on the ground. As we came closer we see the dead body of Sir Henry Baskerville. He is wearing his brown suit.
"Oh, no! " says Holmes, This man has a beard(胡须)! "
Indeed Selden is dead instead of Sir Henry.
So it is all clear to me. I remember that Sir Henry gave his old suit to Barrymore, and Barrymore probably gave it to Selden- his wife’s brother.
"Then Selden is dead because of this suit, ” says Holmes.
"Think. Watson! Someone gives the hound some of Sir Henry’s clothes -probably the boot from the hotel in London. The hound picks up Sir Henry’s scent and runs after this poor man. "
Suddenly we see Stapleton walking towards us. He says, "There was a strange noise. I was worried about Sir Henry. I wanted to check if he was all right. "
"Really? " asks Holmes
Stapleton looks at Holmes. "Why, it is Mr Sherlock Holmes, the famous detective! Can you solve the mystery of the Hound of the Baskervilles? "
Holmes shrugs his shoulders. "We cannot solve every mystery. Anyway I return to London tomorrow. "
"Oh, do you return to London tomorrow? "
"Yes. "
So Holmes and I walk off to Baskerville Hall and Stapleton to his home.
Holmes thinks Stapleton is dangerous. But we have no proof(证据)that Stapleton is the murderer.
"There are no marks on Sir Charles's body. We know that he is died of fright (恐吓), but we can't prove anything. "
"Things are becoming clear to me, " Holmes says to Sir Henry. "It’s a very difficult case. And you must help me to catch this hound. "
We are surprised to see one painting of a thin man is Sir Hugo, the first victim of the Hound of the Baskervilles. And he's like both Sir Henry and Stapleton. " Stapleton is a Baskerville, "replies Holmes. " So he wants to inherit (继承) the Baskerville fortune , and he. . . , " I say. It’s an important clues.
【1】The underlined word “scent” in Paragraph 2 probably means “ ”.
A.taste.B.boot.C.suit.D.smell.
【2】We can infer(推断) from the passage that ______ .
A.Sir Henry tells Holmes that Stapleton is a Baskerville.
B.Stapleton wants to murder Sir Henry indeed.
C.Watson finds out that Selden is Mrs Stapleton’s brother.
D.Stapleton kills Selden by frightening him with the hound.
【3】Which of the following is True according to the passage?
A.Holmes and Watson think Mr Barrymore murders Selden.
B.One painting of Sir Hugo gives Sherlock of Stapleton one night
C.Holmes and Watson find the dead body of Stapleton on the moor one night.
D.Holmes tells Stapleton that he and Watson are going back to London.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【解析】
文章大意:本文主要讲述了Holmes 破了一个杀人案的过程。
【1】词义猜测题。根据“也许是从伦敦旅馆里拿来的那只靴子。那只猎犬嗅出了亨利爵士的气味,便追赶这个可怜的人”可知,猎犬应该是根据气味追赶。
【2】推理判断题。根据" Stapleton is a Baskerville, "replies Holmes.可知A错误;根据“Barrymore probably gave it to Selden- his wife’s brother.”可知C错误;根据“We know that he is died of fright (恐吓), but we can't prove anything.”可知D错误;故选B。
【3】细节理解题。根据“But we have no proof(证据)that Stapleton is the murderer.”可知,A错误。根据“Indeed Selden is dead instead of Sir Henry.”可知,C错误;根据“So Holmes and I walk off to Baskerville Hall and Stapleton to his home.”可知D 错误;故选B。
这是一篇科幻文。描述了一个杀人案的过程,他们是如何找出杀人凶手的。本文中涉及了词义猜测题,细节理解题,推理判断题。词义猜测题考查了学生们通过语境理解生字词的能力,在不允许查字典的情况下,只能运用猜词法来猜测单词意思。可以通过因果关系,对比关系猜测,也可以通过同义词,反义词,构词法等来猜词。本文第一题根据猎犬追击凶手,应该是通过气味,所以得出答案。