题目内容
【题目】阅读下面语言材料,然后按文后要求做题。根据材料内容选择最佳答案。
B
In today's world, sleep experts say that for a better night's rest, Americans should turn off their smartphones or iPad before sleeping. Such electronic products make the brain more active, and then influence their sleep. But according to a latest survey, more than 90% of Americans regularly use a computer or some other kinds of electronic products in the hour before bed.
Researchers are finding that man-made light from some electronic products at night may reduce the brain chemicals(化学物质) that help sleep. The researchers showed that sitting in the light from computer tablets clearly lowered levels of the chemical which manages our body clocks and plays a role in the sleep cycle.
In the study, the researchers let volunteers read, play games and watch movies on a tablet for different time while measuring(测量) how much light their eyes received. They found that two hours of sitting before a bright tablet screen at night reduced the sleep chemical levels by about 22%.
Studies of students using computers at night have got the similar results. And researchers say that may not only cause sleeplessness, but also raise the risk of obesity(肥胖症), diabetes(糖尿病) and other diseases.
To be on the safe side, the researchers advise us to use computers less before bed, or at the very least turning down your screen as much as possible.
(1)What can we learn from the first paragraph?
A.Americans don't get enough sleep.
B.Electronic products are very popular.
C.The brain becomes more active at night.
D.Sleep experts never use smartphones.
(2)The volunteers in the study did the following things EXCEPT ___________.
A.listening to music
B.playing computer games
C.watching movies
D.reading electronic books
(3)How may electronic products influence people's sleep?
A.Make our brains more active.
B.Make our body weak.
C.Lower our brains' chemicals that help sleep.
D.Change our body clocks.
(4)The underlined word "that" probably means ___________ in the passage.
A.making a survey about sleep
B.using smartphones in the daytime
C.sitting in a bright room
D.surfing the Internet at night
(5)What does the passage tell us to do to have a good sleep?
A.Learn to use smartphones or iPad.
B.Watch some relaxing TV programs.
C.Turn down the screen to the lowest.
D.Try to sleep earlier than before.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)D
(5)C
【解析】本文是一篇科普文。如今,睡眠专家认为要想晚上休息得好,美国人应该在睡前关闭手机和平板。专家进行了一系列的研究和实验,并说明了其中危害。研究者们建议我们睡觉前少玩电脑或者尽可能地降低屏幕的亮度。
(1)推理判断题。根据第一段中的according to a latest survey, more than 90% of Americans regularly use a computer or some other kinds of electronic products in the hour before bed.可知,根据最新的调查,在上床睡觉前90%的多的美国人经常使用电脑或其他电子产品。故选B。
(2)细节理解题。根据第三段中的In the study, the researchers let volunteers read, play games and watch movies on a tablet for different time while measuring(测量) how much light their eyes received.可知未提及听音乐。 故选A。
(3)细节理解题。根据第二段中的Researchers are finding that man-made light from some electronic products at night may reduce the brain chemicals(化学物质) that help sleep.可知,电子产品发出的人造光可能会降低我们大脑中帮助睡眠的化学物质,从而影响我们的睡眠,故选C。
(4)细节理解题。根据第四段中的Studies of students using computers at night have got the similar results. And researchers say that may not only cause sleeplessness, but also raise the risk of obesity(肥胖症), diabetes(糖尿病) and other diseases.可知,研究表明学生晚上用电脑也会有类似的结果。研究者表示学生晚上用电脑不仅会引起失眠同时会增加患肥胖症、糖尿病和其他疾病的危险。故选D。
(5)细节理解题。根据最后一段中的the researchers advise us to use computers less before bed, or at the very least turning down your screen as much as possible.可知,研究者建议我们睡觉前少用电脑或者尽可能地降低屏幕的亮度。故选C。
【题目】阅读理解
Sunshine School Picnic Notice
Dear Parents
The school is planning a picnic for Grade 9 students. They will have an exciting experience on a nearby farm at the foot of South Mountain. Six experienced teachers will be there to take care ofthe children. Parents need to pay 50 yuan for the picnic. Let us know if you want your children to go for the picnic by 21st June 2015.
Important information:
Parents will drop and pick up the children from Sunshine School |
(1)Where will they have the picnic?
A.In a park.
B.At school.
C.On a farm.
D.On a mountain.
(2)How long will the picnic take?
A.4 hours.
B.5 hours.
C.8 hours.
D.9 hours.
(3)What can we learn from the notice?
A.No teacher will go for the picnic.
B.Parents don't need to pay for the picnic.
C.Children will have a class after the picnic.
D.Water bottles can be taken during the picnic.