题目内容
【题目】In the last eight years, a lot of bees have disappeared. Scientists have been studying why those bees have been leaving their hives(蜂房)and not returning. They believe that their living environment may be changing.
Now, the US government is stepping in to help fight this problem. President Barack Obama has asked for $50 million(310 million yuan ) in his 2015 budget(预算)to fight this problem, and has announced the start of the Pollinator Health Task Force. This group will work on keeping the US bee population healthy and strong, and will show people what they can do to help bees.
Even though many people may not like bees, they are an important part of how we grow food. As pollinators(花粉传授者), they move from one plant to another. Through pollination, plants can grow seeds(种子)and fruit. It's said that at least 90 kinds of plants including nuts, fruits and vegetables depend on bees for pollination.
The new Pollinator Health Task Force will work hard to protect bees, and build new hives for pollinators. It also plans to start a public education activity to make more people know the importance of pollinators, and actions that can be taken to protect them. The group will reach out to schools, libraries, museums and so on.
Obama said that helping save the bee population will avoid other losses for the agricultural sector (农业部门), and will help protect the health of the environment.
【1】 What is the major problem that scientists have been studying?
A. Why a lot of bees can't give birth to babies.
B. Why many bees won't return after leaving their hives.
C. Why many hives have disappeared in the last eight years.
D. What environment bees should live in.
【2】According to scientists,maybe the change of has caused the problem of bees' disappearance.
A. time B. food
C. weather D. their living environment
【3】 What role do bees play in growing food
A. They pollinate, helping plants grow seeds and fruit.
B. They can help keep Earth healthy.
C. They can help plants grow more grains of pollen.
D. They can make fruit and vegetables grow bigger.
【4】To fight this problem, the Pollinator Health Task Force will do the following EXCEPT .
A. make new hives for bees
B. let more people learn the importance of bees
C. make people know what they can do to protect bees
D. make the agricultural sector pay more attention to this problem
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】D
【解析】
试题分析:这篇文章讲的是近几年许多蜜蜂因为环境的改变而消失。现在美国政府正在采取措施帮助解决这个问题。因为蜜蜂对人类种植食物有很重要的作用。
【1】B细节理解题。根据文中信息Scientists have been studying why those bees have been leaving their hives(蜂房)and not returning. 可知此题的答案是B。
【2】D细节理解题。根据文中信息They believe that their living environment may be changing.可知此题的答案是D。
【3】A细节理解题。根据文中倒数第三自然段的描述As pollinators(花粉传授者), they move from one plant to another. Through pollination, plants can grow seeds(种子)and fruit.可知此题的答案是A。
【4】D细节理解题。根据倒数第二自然段的描述文中没有提到答案D,故选D。
【题目】朋友是人生中的一大财富,请你根据以下的写作要点写一篇短文,介绍你最好的朋友Sally,同时分享一下你们维护彼此间友谊的心得。词数80个左右,短文的开头已给出,不计入总词数内。
写作要点:
关于Sally | 1. 外貌:一双大眼睛,长长的头发,和我一样高; 2. 性格:待人友好,脸上经常带着微笑; 3. 兴趣爱好:喜欢唱歌跳舞(和我一样)。 |
维护友谊的心得 | 1. 每天一起骑自行车上学, 周末一起到图书馆看书; 2. 下课后经常一起聊天,分享快乐和烦恼; 3. 对彼此诚实,······(自拟一项) |
Sally is my best friends. We met at a party 10 years ago.____________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I hope our friendship will last forever!