题目内容
【题目】In almost every big university in the USA, football is a favorite sport. American football is not like soccer. Players sometimes kick the ball, but they also throw the ball and run with it. They try to take it to the other end of the field. They have four chances to move the ball ten yards. They can carry it or throw it. If they move it to the end of the field, they will win six points. This is called a touchdown.
It is difficult to move the ball. Eleven men on the team try to stop the man with the ball. If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.
Each university wants its team to win. Thousands of people come to watch. They all yell(大喊) for their favorite team. Young men and women from the cheer team dance and jump while they yell.
Each team plays ten or eleven games each season. The season begins in September and ends in November. If a team is very good, it may play another game after the season ends. The best team plays again on January 1st, the first day of the New Year. Many people go to see these games and many others watch them on television.
阅读短文,选出最佳答案。
【1】American football is ____________.
A. the same as soccer
B. popular in the big universities in the USA
C. a game played only with feet
D. a game with ten players
【2】To win six points the players in a team must ____________.
A. kick the ball ten yards
B. kick the ball to the other team
C. move the ball to the end of the field
D. throw the ball to the sky
【3】If the man does not move the ball ten yards,____________.
A. his team loses a point
B. the other team kicks the ball to the end of the field
C. his team kicks the ball to the other team
D. his team wins six points
【4】Each season lasts for ____________.
A. less than one month
B. no more than three months
C. at least half a year
D. at most two months
【5】Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. All the Americans like football.
B. Millions of people play the game in the world.
C. The best team will play on New Year's Day.
D. Every university has this game.
【答案】
【1】 B
【2】 C
【3】 C
【4】 D
【5】 C
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述橄榄球是几乎每个美国大学都喜欢的运动,并介绍橄榄球的比赛形式以及时间等。
【1】细节理解题。根据American football is not like soccer可知,A错误;根据They can carry it or throw it. If they move it to the end of the field, they will win six points可知,C错误;根据Eleven men on the team try to stop the man with the ball可知,D错误。根据In almost every big university in the USA, football is a favorite sport可知,B正确,故选B。
【2】细节理解题。根据They can carry it or throw it. If they move it to the end of the field, they will win six points可知,要将球移到另一个场边才能得6分,故选C。
【3】细节理解题。根据If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team可知,要将球踢给另一队,故选C。
【4】细节理解题。根据The season begins in September and ends in November可知,每个赛季有两个月,故选D。
【5】细节理解题。根据The best team plays again on January 1st, the first day of the New Year可知,最好的队伍新年那天要打比赛,故选C。
细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。