题目内容

5.UNICEF is the United Nations International Children's Emergency Fund.
It raises money and helps millions of young people around the world.
There are four main UNICEF projects at the moment:
Under Fives.Every year,ten million young children die.We can stop this.We can give children a better start in life-healthy food,a good home and a good school.
Child Workers.Many children do not go to school-they work in factories.They often work twelve or fourteen hours a day.And about 300,000children in the world are soldiers(士兵)---some are only eight years old!This is wrong and we want to stop it.
Girls'Education.More boys than girls in the world go to school.Some girls do not learn to read or write and later in life they don't get good jobs.Education is good for both boys and girls.We want more girls in schools
Medicine.Every year more than two million children die diseases because they do not have enough medicine.Medicine is not expensive.We give medicine to 40% of the world's children,mainly in Africa and Asia.
Buy UNICEF products-cards,T-shirts,teddy bears.Is there a UNICEF group in your area?Join
your local group!Raise some money with your friend and give it to UNICEF.17projectsachildfromchildren'sdiseases.40buys clothes for ten.150buyscleanwaterfor250people.500brings vitamins for 16,000children.

44.Which project is mainly for young children?B
A.Medicine          B.Under Fives
C.Child Workers      D.Girls'Education
45.If you want to buy clean water for 500people,how much will you pay?A
A.300B.500    C.2,000D.8,500
46.Which of the following is True?D
A.UNICEF  is an American toy company
B.About 300,000children under 8are soldiers
C.More girls than boys go to school in the world.
D.40%  of the world's children get medicine from UNICEF.

分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍联合国儿童基金会的四个项目,它们主要是筹集资金,帮助世界各地数以百万计的年轻人.比如:给五岁以下孩子们健康的食品.阻止童工.让他们接受教育.给他们足够的药物,治疗疾病等.最后鼓励所有人捐赠一些钱帮助世界上有困难、处于战火、饥饿、疾病中的儿童.

解答 44.答案:B.细节理解题.根据第四段Under Fives.Every year,ten million young children die.We can stop this.We can give children a better start in life-healthy food,a good home and a good school.五岁以下.每年有一千万儿童死亡,我们可以阻止它.我们可以给孩子们生活中的健康食品,一个好的开始,一个好的家庭和一个好的学校.可知,下列为幼童提供的项目是Under Fives,选B.
45.答案:A.细节理解题.根据最后一段150 buys clean water for 250 people150购买干净的水为250人.可知,500人,应该是300.选A.
46.答案:D.细节理解题.根据倒数第四行We give medicine to 40% of the world's children我们给世界上40%的儿童药物.可知,D选项"世界上40%的儿童得到了来自联合国儿童基金会的药品."是正确的.选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关题目
10.阅读短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项.
"Everything happens for the best."my mother said whenever things weren't going my way."Don't worry.One day your luck will change."
I found mom was right after I finished my college education.I had decided to try for a job in a radio station.I wanted to host a sports program one day.I went to Chicago and knocked at the door of every station.But I got turned down every time.
In one station,a kind lady said my problem was that I hadn't got enough experience."Get some work in a small station and work your way up,"she said.
I went back home.I couldn't get a job there,either.I felt really down."Your luck will change,"Mom said to me.I tried another radio station in Iowa.But the owner told me he had already had someone.As I left his office,I asked,"How can someone be a sports announcer (播音员) if he can't get a job in a radio station?"
I was waiting for the lift when I heard the man call."What did you mean?Do you know anything about football?"He put me in front of a microphone and asked me to try to imagine that I was giving my opinion on a football game,I succeeded.
On my way home,Mom's words came back to me,"One day your luck will change,Son.And when it happens,you'll feel doubly good because of all the hard work you've had."At that moment I knew just what she meant.

56.What job was the writer most interested in?B
A.A sportsman   
B.A sports announcer   
C.A shop assistant
57.The underlined sentence"But I got turned down every time."in Paragraph 2most probably means"B"
A.But I was successful every time
B.But I was refused every time
C.But I lost my way every time
58.The writer didn't get the job in Chicago,becauseC.
A.he was too young    
B.he didn't get college education   
C.he hadn't enough experience
59.Where did the writer find a job?A
A.In Iowa.B.In his hometown.C.In Chicago.
60.What's the best title for the passage?C
A.I Was Lucky to Find a Job  
B.No One Is Always Lucky     
C.Everying Happens for the Best.
20.Once upon a time,there was a young man named Meng Zong.His father died when he was a child.So he lived with his mother and took care of her all the time.
One winter,his mother was badly ill and the doctor said only the fresh bamboo shoot(竹笋)soup could save her.But bamboo shoots only appeared in warm months.There was no hope to find fresh bamboo shoots in winter.
However,in order not to make his mother disappointed(失望),Meng Zong went out to look for bamboo shoots.He spent a long time looking for bamboo shoots in the forest.Unluckily,there were no bamboo shoots at all.
Thinking of his poor mother lying in bed,he felt so sad that he began to cry loudly.His tears dropped,and suddenly,a crack(裂缝)appeared on the ground.To Meng Zong's surprise,there were several bamboo shoots in the crack!He dug them quickly and took them home.Finally,his mother became healthy again after eating the bamboo shoot soup.Meng Zong's neighbors heard of the story.They believed that Meng Zong's care and love for his mother moved the god.So the god helped Meng Zong find the bamboo shoots and save his mother.
We should love and care about our parents.We don't need to give them the most expensive things,but we can try our best to make them happy and healthy.

66.Why did Meng Zong want to find bamboo shoots?Because his mother was badly ill and the doctor said only the fresh bamboo shoot soup could save her.
67.Could people find fresh bamboo shoots easily in winter?No.
68.What did Meng Zong's neighbors think after hearing of the story?They believed that Meng Zong's care and love for his mother moved the god.
69.How can we love and care about our parents in the writer's opinion?We don't need to give them the most expensive things,but we can try our best to make them happy and healthy..

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网