题目内容
5.UNICEF is the United Nations International Children's Emergency Fund.It raises money and helps millions of young people around the world.
There are four main UNICEF projects at the moment:
Under Fives.Every year,ten million young children die.We can stop this.We can give children a better start in life-healthy food,a good home and a good school.
Child Workers.Many children do not go to school-they work in factories.They often work twelve or fourteen hours a day.And about 300,000children in the world are soldiers(士兵)---some are only eight years old!This is wrong and we want to stop it.
Girls'Education.More boys than girls in the world go to school.Some girls do not learn to read or write and later in life they don't get good jobs.Education is good for both boys and girls.We want more girls in schools
Medicine.Every year more than two million children die diseases because they do not have enough medicine.Medicine is not expensive.We give medicine to 40% of the world's children,mainly in Africa and Asia.
Buy UNICEF products-cards,T-shirts,teddy bears.Is there a UNICEF group in your area?Join
your local group!Raise some money with your friend and give it to UNICEF.17projectsachildfromchildren'sdiseases.40buys clothes for ten.150buyscleanwaterfor250people.500brings vitamins for 16,000children.
44.Which project is mainly for young children?B
A.Medicine B.Under Fives
C.Child Workers D.Girls'Education
45.If you want to buy clean water for 500people,how much will you pay?A
A.300B.500 C.2,000D.8,500
46.Which of the following is True?D
A.UNICEF is an American toy company
B.About 300,000children under 8are soldiers
C.More girls than boys go to school in the world.
D.40% of the world's children get medicine from UNICEF.
分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍联合国儿童基金会的四个项目,它们主要是筹集资金,帮助世界各地数以百万计的年轻人.比如:给五岁以下孩子们健康的食品.阻止童工.让他们接受教育.给他们足够的药物,治疗疾病等.最后鼓励所有人捐赠一些钱帮助世界上有困难、处于战火、饥饿、疾病中的儿童.
解答 44.答案:B.细节理解题.根据第四段Under Fives.Every year,ten million young children die.We can stop this.We can give children a better start in life-healthy food,a good home and a good school.五岁以下.每年有一千万儿童死亡,我们可以阻止它.我们可以给孩子们生活中的健康食品,一个好的开始,一个好的家庭和一个好的学校.可知,下列为幼童提供的项目是Under Fives,选B.
45.答案:A.细节理解题.根据最后一段150 buys clean water for 250 people150购买干净的水为250人.可知,500人,应该是300.选A.
46.答案:D.细节理解题.根据倒数第四行We give medicine to 40% of the world's children我们给世界上40%的儿童药物.可知,D选项"世界上40%的儿童得到了来自联合国儿童基金会的药品."是正确的.选D.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
练习册系列答案
相关题目
15.-What's your name?
-_____( )
-_____( )
| A. | My name's Peter. | B. | He is Peter. | ||
| C. | Do you know my name? | D. | She is Alice. |
16.My sister is much_______ than I.( )
| A. | popular | B. | more popular | ||
| C. | a little popular |
13.-I can't afford ________ a big house now.But I think I can in the future.
-I agree with you.( )
-I agree with you.( )
| A. | buy | B. | to buy | C. | buying | D. | bought |
20.Choose the best choice from A to F to finish the dialogue.You have one more answer.Each choice should be used only once.
(On Monday morning)
A:Morning,Li Lei!I called you on Sunday afternoon,but nobody answered.
(46)F
B:I was searching for the information about Beijing Subway Line 5.
A:Why did you do that?
B:We were told to collect some information about it by our teacher.
A:(47)C
B:Sure.It's reported that Subway Line 5will have its test run at the end of this year.
A:Great!How long is it?
B:(48)E
A:Then,how about the ticket price?
B:Well,it still remains unknown.(49)B
A:Hope not.(50)D
B:By the way,what did you call me for?
A:I wanted to ask you about our physics homework.But later I worked it out.
B:Oh,I know.It's time for class.Let's go.
(On Monday morning)
A:Morning,Li Lei!I called you on Sunday afternoon,but nobody answered.
(46)F
B:I was searching for the information about Beijing Subway Line 5.
A:Why did you do that?
B:We were told to collect some information about it by our teacher.
A:(47)C
B:Sure.It's reported that Subway Line 5will have its test run at the end of this year.
A:Great!How long is it?
B:(48)E
A:Then,how about the ticket price?
B:Well,it still remains unknown.(49)B
A:Hope not.(50)D
B:By the way,what did you call me for?
A:I wanted to ask you about our physics homework.But later I worked it out.
B:Oh,I know.It's time for class.Let's go.
| A.When will it be put into use? B.But I hope the ticket won't be expensive. C.Could you please tell me something about it? D.I'm looking forward to taking the subway to school. E.It has a total length of 38.8kilometers. F.What were you doing at that time? |
3.It is the Lantern Festival(元宵节) today.Lin Jie comes to me his American friend Jim.
Jim:Hi,Lin Jie.Nice to see you.
Lin Jie:Hi,Jim,(76)Here are some sweet dumplings for you.
Jim:Sweet dumplings?(77)Wow,thanks!I know people eat them on the Lantern Festival.
Lin Jie:How great you are!(78)What else do you know about this festival?
Jim:Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month.It is handed d
own from Tang Dynasty,(79)You know I really love Chinese culture.
Lin Jie:So glad to hear that!I am proud of you.Now it's time to cook the delicious
food.(80)I hope you will like it.
Jim:Hi,Lin Jie.Nice to see you.
Lin Jie:Hi,Jim,(76)Here are some sweet dumplings for you.
Jim:Sweet dumplings?(77)Wow,thanks!I know people eat them on the Lantern Festival.
Lin Jie:How great you are!(78)What else do you know about this festival?
Jim:Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month.It is handed d
own from Tang Dynasty,(79)You know I really love Chinese culture.
Lin Jie:So glad to hear that!I am proud of you.Now it's time to cook the delicious
food.(80)I hope you will like it.
| What else do you know about this festival? I'm fine. Here are some sweet dumplings for you. I hope you will tike it. Do you want to know too re about it? Wow,thanks! You know I really love Chinese culture, |