题目内容
10.阅读短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项."Everything happens for the best."my mother said whenever things weren't going my way."Don't worry.One day your luck will change."
I found mom was right after I finished my college education.I had decided to try for a job in a radio station.I wanted to host a sports program one day.I went to Chicago and knocked at the door of every station.But I got turned down every time.
In one station,a kind lady said my problem was that I hadn't got enough experience."Get some work in a small station and work your way up,"she said.
I went back home.I couldn't get a job there,either.I felt really down."Your luck will change,"Mom said to me.I tried another radio station in Iowa.But the owner told me he had already had someone.As I left his office,I asked,"How can someone be a sports announcer (播音员) if he can't get a job in a radio station?"
I was waiting for the lift when I heard the man call."What did you mean?Do you know anything about football?"He put me in front of a microphone and asked me to try to imagine that I was giving my opinion on a football game,I succeeded.
On my way home,Mom's words came back to me,"One day your luck will change,Son.And when it happens,you'll feel doubly good because of all the hard work you've had."At that moment I knew just what she meant.
56.What job was the writer most interested in?B
A.A sportsman
B.A sports announcer
C.A shop assistant
57.The underlined sentence"But I got turned down every time."in Paragraph 2most probably means"B"
A.But I was successful every time
B.But I was refused every time
C.But I lost my way every time
58.The writer didn't get the job in Chicago,becauseC.
A.he was too young
B.he didn't get college education
C.he hadn't enough experience
59.Where did the writer find a job?A
A.In Iowa.B.In his hometown.C.In Chicago.
60.What's the best title for the passage?C
A.I Was Lucky to Find a Job
B.No One Is Always Lucky
C.Everying Happens for the Best.
分析 文章大意:这是一篇记叙文.主要介绍母亲教育我只要努力工作,总有一天运气会改变的.在我大学毕业后,我想找一份电视台的工作,但是运气很不好,很多电视台都没有雇佣我.但是每当我不开心时,就会想起妈妈总会说的话:一切都会好的.别担心,总有一天你的运气会改变的.最后经过努力,我终于成功了.作者也理解了妈妈的话的意思.努力工作,有一天会改变运气,会有回报.
解答 56.答案:B.细节理解题.根据第二段I had decided to try for a job in a radio station.我已决定在电台找份工作.及第四段最后一句"How can someone be a sports announcer (播音员) if he can't get a job in a radio station?"如果一个人无法在电台找到工作,他如何成为一个体育广播员?可知,作者对一名体育广播员感兴趣.选B.
57.答案:B.句意猜测题.根据上句I went to Chicago and knocked at the door of every station.我去了芝加哥,敲了每一个广播站的门.but但是,表示转折.可知应该是但每次我都被拒绝.选B.
58.答案:C.细节理解题.根据第三段In one station,a kind lady said my problem was that I hadn't got enough experience.在一个广播站,一位好心的女士说我的问题是我没有足够的经验.可知,作者得不到工作是因为没有经验,选C.
59.答案:A.细节理解题.根据第三段I tried another radio station in Iowa.我尝试了在爱荷华的另一个电台.及第五段第二行I succeeded.我成功了.可知,最后在爱德华电台获得了工作,选A.
60.答案:C.标题猜测题.根据第一句"Everything happens for the best."my mother said whenever things weren't going my way."一切事朝着最好的状况发展."每当事情不顺心时我的母亲会说.及文章大意作者最后成功找到工作,可知题目应该是"一切事朝着最好的状况发展.",选C.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
-I'm fine,thanks.( )
| A. | Where | B. | How | C. | What | D. | Who |
-Me,too.( )
| A. | who | B. | which | C. | whom | D. | whose |