题目内容

3.It is the Lantern Festival(元宵节) today.Lin Jie comes to me his American friend Jim.
Jim:Hi,Lin Jie.Nice to see you.
Lin Jie:Hi,Jim,(76)Here are some sweet dumplings for you.
Jim:Sweet dumplings?(77)Wow,thanks!I know people eat them on the Lantern Festival.
Lin Jie:How great you are!(78)What else do you know about this festival?
Jim:Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On 
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month.It is handed d
own from Tang Dynasty,(79)You know I really love Chinese culture.
Lin Jie:So glad to hear that!I am proud of you.Now it's time to cook the delicious 
food.(80)I hope you will like it.
What else do you know about this festival?
I'm fine.
Here are some sweet dumplings for you.
I hope you will tike it.
Do you want to know too re about it?
Wow,thanks!
You know I really love Chinese culture,

分析 【文章大意】这篇文章主要以对话的形式向我们介绍了有关元宵节的一些文化.

解答 76.Here are some sweet dumplings for you.细节理解题.根据下文"Sweet dumplings?"可知是说"元宵?"所以此处应该是说这里为你准备了些元宵.故填Here are some sweet dumplings for you.
77.Wow,thanks!细节理解题.根据上文"Here are some sweet dumplings for you."以及"Sweet dumplings?"可知Lin Jie为Jim准备了些元宵,所以此处应该是表示惊讶的感谢.故填Wow,thanks!
78.What else do you know about this festival?细节理解题.根据下文"Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On 
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month."可知这里是在说有关元宵节的一些信息.所以此处应该询问"你还知道其他有关这个节日的事情吗?"故填What else do you know about this festival?
79.You know I really love Chinese culture.细节理解题.根据上文"Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On 
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month.It is handed down from Tang Dynasty,"可知这里Jim知道很多有关元宵节的文化,这是中国文化,结合语境可以推断出他喜欢中国文化.故填You know I really love Chinese culture.
80.I hope you will like it.细节理解题.根据上文"Now it's time to cook the delicious food."可知这时候要做美味的食物了,所以Lin Jie希望Jim会喜欢.故填I hope you will like it.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关题目
5.UNICEF is the United Nations International Children's Emergency Fund.
It raises money and helps millions of young people around the world.
There are four main UNICEF projects at the moment:
Under Fives.Every year,ten million young children die.We can stop this.We can give children a better start in life-healthy food,a good home and a good school.
Child Workers.Many children do not go to school-they work in factories.They often work twelve or fourteen hours a day.And about 300,000children in the world are soldiers(士兵)---some are only eight years old!This is wrong and we want to stop it.
Girls'Education.More boys than girls in the world go to school.Some girls do not learn to read or write and later in life they don't get good jobs.Education is good for both boys and girls.We want more girls in schools
Medicine.Every year more than two million children die diseases because they do not have enough medicine.Medicine is not expensive.We give medicine to 40% of the world's children,mainly in Africa and Asia.
Buy UNICEF products-cards,T-shirts,teddy bears.Is there a UNICEF group in your area?Join
your local group!Raise some money with your friend and give it to UNICEF.17projectsachildfromchildren'sdiseases.40buys clothes for ten.150buyscleanwaterfor250people.500brings vitamins for 16,000children.

44.Which project is mainly for young children?B
A.Medicine          B.Under Fives
C.Child Workers      D.Girls'Education
45.If you want to buy clean water for 500people,how much will you pay?A
A.300B.500    C.2,000D.8,500
46.Which of the following is True?D
A.UNICEF  is an American toy company
B.About 300,000children under 8are soldiers
C.More girls than boys go to school in the world.
D.40%  of the world's children get medicine from UNICEF.
12.A
    Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someone's life?
If yes,don't care about sex or age!Come and join us,then you'll make it!
Job:Volunteer Social Care Assistant
(No Pay with Free Meals)
Place:Manchester
Hours:Part Time     
    We are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives!Only 4days left.Don't miss the chance of lending your warm hands to help others!
Role:
    You will provide people with learning disabilities with all kinds of help in their daily life.You will help them to develop new skills.You will help them to protect their rights and their safety.Most important of all,you should let them know they are valued.
Skills and Experience Required:
    You will have the right values and great listening skills.You will be honest and patient.You should have the ability to drive a car and to communicate in excellent written and spoken English,since you'll help those people with different learning disabilities.Previous (先前的) related experience will be a great advantage for you.

46.What does the underlined part in Paragraph 2mean?A
A.You'll make others'life more meaningful with this job.
B.You'll arrive home from work just in time.
C.You'll make much money from this job.
D.You'll succeed in getting this job.
47.The volunteers'key role is to help people with learning disabilitiesD.
A.get some supportB.protect themselves
C.learn some living skills
D.know their own value
48.Which of the following is NOT true according to the passage?C
A.The volunteers needn't work all day long.
B.Free meals are provided for the volunteers.
C.The volunteers should be over sixteen.
D.Only four days are left for those who want to get the job.
49.Which of the following can first be chosen as a volunteer?B
A.The one who can drive a car.
B.The one who has done similar work before.
C.The one who can speak English very well.
D.The one who has patience to listen to others.
50.The passage is meant toC.
A.offer a noticeB.give a report
C.carry an advertisementD.send an invitation.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网