题目内容
3.It is the Lantern Festival(元宵节) today.Lin Jie comes to me his American friend Jim.Jim:Hi,Lin Jie.Nice to see you.
Lin Jie:Hi,Jim,(76)Here are some sweet dumplings for you.
Jim:Sweet dumplings?(77)Wow,thanks!I know people eat them on the Lantern Festival.
Lin Jie:How great you are!(78)What else do you know about this festival?
Jim:Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month.It is handed d
own from Tang Dynasty,(79)You know I really love Chinese culture.
Lin Jie:So glad to hear that!I am proud of you.Now it's time to cook the delicious
food.(80)I hope you will like it.
| What else do you know about this festival? I'm fine. Here are some sweet dumplings for you. I hope you will tike it. Do you want to know too re about it? Wow,thanks! You know I really love Chinese culture, |
分析 【文章大意】这篇文章主要以对话的形式向我们介绍了有关元宵节的一些文化.
解答 76.Here are some sweet dumplings for you.细节理解题.根据下文"Sweet dumplings?"可知是说"元宵?"所以此处应该是说这里为你准备了些元宵.故填Here are some sweet dumplings for you.
77.Wow,thanks!细节理解题.根据上文"Here are some sweet dumplings for you."以及"Sweet dumplings?"可知Lin Jie为Jim准备了些元宵,所以此处应该是表示惊讶的感谢.故填Wow,thanks!
78.What else do you know about this festival?细节理解题.根据下文"Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month."可知这里是在说有关元宵节的一些信息.所以此处应该询问"你还知道其他有关这个节日的事情吗?"故填What else do you know about this festival?
79.You know I really love Chinese culture.细节理解题.根据上文"Well,on the day people will watch lantern shows at night and guess the riddles On
the lanterns.This festival is on the 15th of the first,lunar (农历) month.It is handed down from Tang Dynasty,"可知这里Jim知道很多有关元宵节的文化,这是中国文化,结合语境可以推断出他喜欢中国文化.故填You know I really love Chinese culture.
80.I hope you will like it.细节理解题.根据上文"Now it's time to cook the delicious food."可知这时候要做美味的食物了,所以Lin Jie希望Jim会喜欢.故填I hope you will like it.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
The woman said to her husband,"There (53)A be something expensive in the box.Let's(54)Ait,shall we?"Her husband said no to her.
The woman didn't give up her(55)B.One day,she decided to find out what was(56)C it.Her husband didn't stop her.She opened the box and looked inside.She found (57)C in the box and tried hard to close it,(58)C she failed.
That evening the businessman came home and found the box was (59)B.He was very angry and asked the woman and her husband to leave his home.
"But there was nothing in the box,"the woman said."We haven't taken anything (60)A."The businessman shouted at them,"The box is not important.I cannot believe you.That's important!"
| 51.A.needn't | B.wouldn't | C.mustn't |
| 52.A.entered | B.left | C.found |
| 53.A.must | B.will | C.used to |
| 54.A.open | B.close | C.clean |
| 55.A.work | B.idea | C.box |
| 56.A.near | B.under | C.in |
| 57.A.something | B.anything | C.nothing |
| 58.A.so | B.and | C.but |
| 59.A.lost | B.open | C.empty |
| 60.A.at all | B.at times | C.at once. |