题目内容
【题目】 It was a cold, dark night in November, and it was raining. It was six o’clock and people were going home from work. Diana left her bank in a hurry, but she wasn’t going home. She was driving to her friend Daniel’s house to have dinner.
a. Suddenly she hit something in the road. She stopped, and got out of the car. It was a cat, but it was dead. So she got back in the car.
b. Diana went on with her drive. She looked in the mirror and saw a black truck behind her. It was very near. She began to feel a bit afraid. It was following her! Then the seven o’clock news started on the radio. “The police are looking for a murderer who ran away from a north London prison last night. He is very dangerous...” Now Diana was really afraid.
c. At ten to seven, Diana was driving along the Al Road. Her friend Daniel was a farmer and he lived 30km north of London. She was listening to the radio, and beginning to free herself after a hard day at the office.
d. When the doorbell rang, Daniel was making dinner. He heard Diana shouting, quickly took his gun, and ran to the door. At that moment, the black truck stopped next to Dinana’s car. A tall man got out. It was Daniel’s father.
e. She began to drive faster, but the truck drove faster too. It was right behind her: She left the Al Road but the black truck followed her. Now Diana was terrified. At last she arrived at Daniel s farm. She ran up to the house, and rang the doorbell. “Help, help, Daniel,” she shouted.
【1】Choose the right order of the whole story.
A.c-b-a-e-dB.c-a-b-e-dC.a-b-c-e-dD.c-e-b-a-d
【2】It took Diana________ to drive to her friend’s home.
A.fifty minutesB.an hourC.more than an hourD.half an hour
【3】Diana became even more afraid after she________.
A.hit the catB.saw the policeC.found the truckD.heard the news
【4】Diana worked in_________.
A.a bankB.a police stationC.a farmD.school
【5】Why did the tall man stop the truck next to Diana’s car? Because__________
A.he wanted to kill DianaB.he wanted to have dinner with her
C.he arrived homeD.he was Daniel’s friend
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
短文主要讲述戴安娜下班后独自驾车驶往朋友丹尼尔家的途中发生的一件趣事。
【1】句意:选择整个故事的正确顺序。
段落排序题。根据所给选项,假设故事首段是a段,则b、c、e三段联系不紧密,逻辑混乱,所以排除C项。再假设故事首段是c段:c段末句描述戴安娜在办公室辛苦了一天之后,一边听收音机,一边开始释放自己。接着,a段首句的过渡词suddenly(突然),承上启下,把上文和谐舒适的氛围带入到了紧张的氛围。a段末句说:So she got back in the car.(所以她回到车里)。那么故事接下来应该是“继续行驶”(Diana went on with her drive.)。所以故事就由a段到了b段。b段描述,一辆黑色卡车紧随戴安娜的车,戴安娜又听了广播里有关“凶手”的报道,这些让戴安娜感到十分恐惧,于是她就加速行驶(She began to drive faster),这就到了e段。故事的最后就是d段——真相大白:高个子卡车司机不是戴安娜认为的“凶手”而是丹尼尔的爸爸。故选B。
【2】句意:戴安娜开车到她朋友家要花费一个多小时。
推理判断题。首段第二句说:It was six o’clock and people were going home from work.六点,人们正下班回家。短文b段说:Then the seven o’clock news started on the radio.(车上)广播里七点的新闻开始了。由此可判断,戴安娜到达朋友家要花费一个多小时。故选C。
【3】句意:戴安娜听了新闻后感到更害怕。
细节理解题。短文b段第四句说:She began to feel a bit afraid.(她开始感到有点害怕。)然后,广播里7点的新闻报道有关“凶手”的新闻。她感到真的害怕了。(Now Diana was really afraid.)由此可知,“戴安娜听了新闻后感到更害怕。”故选D。
【4】句意:戴安娜在银行工作。
细节理解题。短文首段第三句说:Diana left her bank in a hurry...戴安娜匆忙离开了银行……由此可知,戴安娜在银行工作。故选A。
【5】句意:为什么那个高个子男人把卡车停在戴安娜的车旁?因为他到家了。
推理判断题题。短文d段最后一句说:A tall man got out. It was Daniel’s father.一个高个子男人下车。他是丹尼尔的爸爸。由此可判断,丹尼尔的爸爸到家了,就把车停在戴安娜的车旁。故选C。
【题目】请仔细阅读下面的文章,然后根据信息表内容的要求填入相关信息。
If you went to a supermarket and found it had no cashiers(收银员),would you still pay for your things?Cashier-free supermarkets are developing fast abroad. It's reported that a convenience store was located in Jianguomen,Beijing last year. Customers could pay with Alipay or put cash in an honesty box(诚信箱).
In the first hour, about 30 customers came into the store. Many successfully followed the given directions, scanned the QR code and paid online. Some of the customers paid in cash directly into the box. A few customers did not understand how to pay and left. In the afternoon, customers were not so honest. Three women came into the store, grabbed expensive items and left. A man walked in, put 10 Yuan on the counter and asked staff, "Is this the cashier-free supermarket?" Without waiting for an answer, he grabbed expensive alcohol and cigarettes and walked out.
Hu Tao, general manager of Sesame Credit, hopes that the experiment helps people realize the importance of honesty.
Many believe that the cashier-free model would not work long-term in China.
Students at a middle school in Guangdong also faced a test of honesty. In their school supermarket, they need to scan their things, and put the money into the cash desk all by themselves. By now, the supermarket runs very well. Students say they enjoy the feeling of being honest.
Information Card
The time when Cashier-free supermarkets was located in Beijing | 【1】 |
The ways that customers can pay in the store. | 【2】 |
The number of customers that were not honesty. | 【3】 |
The opinion that the students think of the supermarket | 【4】 |
The type of the supermarket which is mentioned above | 【5】 |