题目内容
【题目】 Owen Howkins was born with a very unusual illness. According to Owen's father, Will Howkins, at present there are only around 30 people in the world with the illness. Owen always needs a wheelchair to get around. Not surprisingly, people are always looking at him, and that used to make the young boy nervous and uncomfortable.
Owen became lonely and even stopped going outside his house. That, however,was all before a dog named Haatchi came into his life!
Haatchi had a very difficult start in life too. When he was just five months old,the dog was hit by a train. His tail and a leg were hurt so badly that both had to be cut off. Luckily,his story was posted online and was seen by Owen's father and mother. They fell in love with Haatchi and decided to keep him,thinking that they were helping him.
In fact,it was Haatchi who helped them. By always staying with Owen,he became the boy's best friend. Slowly,Owen liked going out. Now he proudly walks around the neighborhood,showing off his dog and telling anyone Haatchi's story.
Haatchi's influence on the young boy is great. In October 2012,the International Fund for Animal Welfare gave Haatchi a special award(奖),The amazing friendship between the two has been shown in a short film called "A Boy and His Dog". It has not only won several awards,but also been watched by millions of people. British writer Wendy Holden has also written their story in a heart-warming children's book.
【1】Owen stopped going out of his house because_______________.
A.his wheelchair didn't work wellB.he disliked always being looked at
C.his father was too busy to take him outsideD.he felt uncomfortable to see the 30 sick people
【2】Both Haatchi and Owen_______________.
A.had a hard start in lifeB.was hit by a train
C.found a five-month old boyD.fell in love with their neighbor
【3】Which of the following is TRUE about "A Boy and His Dog"?
A.It is a popular film.B.It made several children rich.
C.It was created by Owen's father.D.It got special help for millions of people.
【4】What is the best title of the passage?
A.A Kind Family.B.A Brave Dog.
C.An Unusual Illness.D.A Special Friendship.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】D
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述霍金斯得了一种奇怪的病,他不愿意出门,后来在一只小狗的帮助下开始走出家门。这只狗和霍金斯的故事被拍成了电影,这部电影很受人们的喜爱。
【1】细节理解题。根据Not surprisingly, people are always looking at him, and that used to make the young boy nervous and uncomfortable“不出所料,人们总是看着他,这让小男孩感到紧张和不安”以及Owen became lonely and even stopped going outside his house“欧文感到孤独,甚至不出门”可知,他不喜欢总是被观看,故选B。
【2】细节理解题。根据Owen Howkins was born with a very unusual illness“欧文霍金斯天生就得了一种非常不同寻常的病”以及Haatchi had a very difficult start in life too“哈奇的人生也有一个困难的开始”可知,他们的人生都有一个艰难的开始,故选A。
【3】细节理解题。根据The amazing friendship between the two has been shown in a short film called "A Boy and His Dog". It has not only won several awards,but also been watched by millions of people“他们之间令人吃惊的友谊在一部名为《一个男孩和他的狗》的短片中得到了展现。它不仅赢得了几个奖项,而且被数百万人观看”可知,这是一个受欢迎的影片,故选A。
【4】主旨大意题。根据The amazing friendship between the two has been shown in a short film called "A Boy and His Dog"“他们之间令人惊奇的友谊在一部名为《一个男孩和他的狗》的短片中得到了展现”以及全文可知,主要讲述欧文霍金斯之前很孤独,不愿因见到其他人,但是后来在他的生命中出现了一只小狗,在小狗的帮助下,他开始走出家门,后来这个故事被拍成了电影,在影片中展示了他们令人惊奇的友谊。故选D。