题目内容

【题目】 When I was a boy, every holiday that I had seemed wonderful. My parents took me by train or by car to a hotel by the _______. All day, I seem to remember, I _______ on the sands with strange _______ children. We made houses and gardens, and _______ the tide(潮汐) destroy them. When the tide went out, we _______ over the rocks and looked down at the fish in the rock-pools.

In those days the sun seemed to shine always brightly and the water was always warm. Sometimes we _______ beach and walked in the country, exploring(搜寻) broken houses and dark woods and climbing trees. There were _______ in one’s pockets or good places where one could _______ ice creams. Each day seemed a life-time.

Although I am now thirty-five years old, my idea of a good _______ is much the same as it was. I ________ like the sun and warm sand and the sound of waves beating the rocks. I no longer wish to ________ any sand house or sand garden, and I dislike sweets. __________, I love the sea and often feel sand running through my fingers.

Sometimes I wonder what my ideal(理想的) holiday will be like when I am ________. All I want to do then, perhaps, will be to lie in bed, reading books about ________ who make houses and gardens with sands, who watch the incoming tide, who make themselves __________ on too many ice creams.

1A.seaB.lakeC.mountainD.river

2A.playedB.sleptC.satD.stood

3A.movingB.excitedC.anxiousD.nervous

4A.madeB.broughtC.watchedD.heard

5A.collectedB.jumpedC.turnedD.climbed

6A.leftB.came toC.stood byD.played by

7A.sweetsB.sandC.ice-creamsD.money

8A.makeB.sellC.buyD.offer

9A.houseB.holidayC.gardenD.tide

10A.hardlyB.almostC.stillD.perhaps

11A.destroyB.fixC.useD.build

12A.ButB.HoweverC.OtherwiseD.Besides

13A.strongB.weakC.youngD.old

14A.childrenB.boysC.girlsD.grown-ups

15A.happyB.tiredC.sadD.sick

【答案】

1A

2A

3B

4C

5D

6A

7A

8C

9B

10C

11D

12B

13D

14A

15D

【解析】

本文介绍了我记得小时候在沙滩上度假玩的时光。现在已经35岁了,但我对美好假期的看法还是和以前一样。有时我想知道当我老了,我的理想假期将是什么样的。

1句意:我的父母带我坐火车或汽车去海边的酒店。

sea海,lake湖,mountain山,river河。根据后文的“We made houses and gardens, and ___4___ the tide(潮汐) destroy them.”可知,能看见潮汐,因此是在海边,故选A

2句意:整整一天,我似乎记得,我在沙滩上和陌生的兴奋的孩子们一起玩。

played玩,slept睡觉,sat坐,stood站立。在海边的沙滩上度假,不可能只是在沙滩上站着或坐着,结合后面的介词,故选A

3句意:整整一天,我似乎记得,我在沙滩上和陌生的兴奋的孩子们一起玩。

moving令人感动的,excited令人兴奋的,anxious焦虑的,nervous紧张的。结合句意,孩子们在沙滩上玩,因此是兴奋的,故选B

4句意:我们建造房屋和花园,看着潮水把它们摧毁。

made制作,brought带来,watched观看,heard听见。watch sb do sth看着某人做某事,此处指看着潮水摧毁沙子做的房屋或花园,故选C

5句意:退潮后,我们爬过岩石,俯视着岩石池里的鱼。

collected收集,jumped跳跃,turned转头,climbed攀登。climb over the rocks爬过岩石,故选D

6句意:有时,我们离开海滩,在乡间漫步,探索破落的房屋、漆黑的树林和攀爬的树木。

left离开,came to来到,stood by支持,played by遵守。根据“walked in the country,”可知,在乡间散步,应是离开了海滩,故选A

7句意:在某人的口袋里有糖果,或者有一些人们可以买到冰淇淋的好地方。

sweets糖果,sand沙地,ice-creams冰淇淋,money金钱。谓语were是复数形式,主语用复数名词,根据“in one’s pockets”可知,在人的口袋里有一些糖果,故选A

8句意:在某人的口袋里有糖果,或者有一些人们可以买到冰淇淋的好地方。

make制作,sell销售,buy买,offer提供。根据“There were ___7___ in one’s pockets”可知,口袋里有糖果,此处是买到一些冰淇淋的地方。故选C

9句意:虽然我现在已经35岁了,但我对美好假期的看法还是和以前一样。

house房子,holiday假日,garden花园,tide潮汐。根据前文的“When I was a boy, every holiday that I had seemed wonderful.”可知,此处指的是假期。故选B

10句意:我仍然喜欢阳光、温暖的沙滩和海浪拍打岩石的声音。

hardly几乎不,almost几乎,still仍然,perhaps可能。根据前文的“Although I am now thirty-five years old, my idea of a good ___9___ is much the same as it was.”可知,此处表示我对美好假期的看法还是和以前一样,因此表示我仍然喜欢阳光、温暖的沙滩和海浪拍打岩石的声音,故选C

11句意:我不想再建任何沙房子或沙花园,我不喜欢糖果。

destroy破坏,fix维修,use使用,build建造。根据前文的“We made houses and gardens,”可知,此处表示建造房子,故选D

12句意:然而,我喜欢大海,经常感到沙子从指缝里流走。

But但是,However然而,有逗号隔开;Otherwise否则,Besides而且。结合句意,前一句表示我喜欢阳光和温暖的沙滩,后半句表示我不喜欢建造房子,前后表示转折关系,有逗号隔开,因此用however,故选B

13句意:有时我想知道当我老了,我的理想假期将是什么样的。

strong强壮的,weak虚弱的,young年轻的,old年老的。根据“will be to lie in bed, reading books about ___14___ who make houses and gardens with sands, who watch the incoming tide,”可知,将来躺在床上看书,只能看着即将到来的潮汐,因此是将来老的时候,故选D

14句意:那时我唯一想做的,也许就是躺在床上,读关于孩子们用沙子盖房子和花园的书,看涌来的潮水,吃太多的冰淇淋使自己生病。

children孩子,boys男孩,girls女孩,grown-ups成年人。根据“who make houses and gardens with sands,”可知,用沙子造房子和花园的人是孩子们,故选A

15句意:那时我唯一想做的,也许就是躺在床上,读关于孩子们用沙子盖房子和花园的书,看涌来的潮水,吃太多的冰淇淋使自己生病。

happy高兴的,tired疲倦的,sad悲伤的,sick生病的。根据on too many ice creams.可知,吃太多的冰淇淋,会让人生病。故选D

根据前后文的语境,认真辨析选项里的单词或短语的词义,结合词性,短语,句型,时态,语态和主谓一致,选出正确的选项。例如小题11,句意:我不想再建任何沙房子或沙花园,我不喜欢糖果。destroy破坏,fix维修,use使用,build建造。根据前文的“We made houses and gardens,”可知,此处表示建造房子,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 High-speed trains, Alipay ( 支付宝), shared bikes and online payment are seen as the new Four Great Achievements of China by young foreigners, according to a video survey by the Silk Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University. In the video, young people from 20 countries along Belt and Road Routes were asked to name great inventions that had influenced their lives in China. The following is what they said from 4 young people of them.

“I’m Yala. I'm Nepal. I always go out by bike. Bicycle-sharing system allows people to borrow a bike from point “A” and return it at point “B”. It’s not only cheap but also a low-carbon and healthy way of life. I like it very much.”

“I’m Justin. I’m from Romania. China is really a great country and it’s high-speed railways are very fast, convenient and tidy. It takes me only about 6 hours from Beijing to Shanghai by train. It serves a lot of time and it’s cheaper than airplane. I wish we would have high-speed railways in our country someday.”

“I’m Archana. My life in Beijing is quite different from that in India. Here in China, I seldom take money with me when I go out. I can pay for almost everything by Zhi Fu Bao. Oh, it's amazing. However, in India, if you don't take a wallet with you, you'll be in a tough spot. ”

“I am Bond. You can find many wonderful things that we don’t have in Thailand. We don’t have Alipay or other online payment Apps with which I can go shopping without stepping out of the doors. If only I could bring them back to my country.”

1What does Yala think of the bicycle-sharing system in China according to his words?

A.Convenient and relaxing.B.Healthy and amazing

C.Fast and tidy.D.Cheap and low-carbon

2The underlined phrase "be in a tough spot" means_________in the passage.

A.迷路B.陷入困境C.保持沉默D.付账单

3Which of the following is TRUE according to the above information?

A.Bicycle- sharing system provides bikes for free.

B.Zhi Fu Bao is the only way of paying for things.

C.There is no Alipay in Thailand now.

D.There are high-speed railways in Romania.

4What conclusion (结论)can we draw about the new four great achievements?

A.They are the signs that China is improving rapidly.

B.They were created by young foreign people.

C.They were brought to the countries along Belt and Road Routes.

D.They are great inventions outside China.

5The writer writes this passage mainly to_________

A.introduce some wonderful things in China

B.teach us how to use the new great inventions

C.tell us the differences among the new Four Great Achievements

D.show the new Four Great Achievements that influence people’s lives

【题目】第一节 阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。请将答案填写在答题卡相应的位置上。

two, because, correct, for, however, appear, big, collect, recycle, pride

Though it may sound like a boast(自夸), I’ve always been proud that I never litter. One day, when I saw the gate of my neighborhood, all my 1 just disappeared.

A line of colorful bins recently 2 at the gate, with different signs on each one of them. I suddenly realized that I could no longer drop rubbish into the dustbin without giving it a 3 thought. To answer this call of garbage classification(垃圾分类), I found several cardboard boxes at home and used each of them to 4a certain kind of garbage, such as wastepaper, plastics, batteries and so on.

5, this is a lot harder than it sounds. It took me many failed tries before I remembered the 6 classification. But now, doing this makes me feel good 7 it’s my contribution to protecting our environment.

As much as we may be proud of our quick development , we haven’t realized that the environment is changing 8 the worse. With the quick growth of our population, people are putting huge pressure on the environment, and garbage pollution is one of the 9 problems.

In this situation, garbage classification is necessary. It can prevent pollution, making the air and water cleaner. And 10 can help us make the most use of the waste that would have just been thrown away before.

【题目】 Curiosity (好奇心) is part of human nature. Children are known for wanting answers to many questions. Books and TV shows often depend on curiosity. People keep reading or watching because they want to find out what happens. But curiosity also provides many advantages.

Learning is the easiest if you have a real desire (渴望) for knowledge. Curiosity can create that desire when you want an answer to the question. Many of history's greatest discoveries were made by curious people. People wondered how things worked and how work could be done more effectively. Thanks to their curiosity, people now know far more about the world. Even if you don't plan to be an inventor or researcher, curiosity can still help you in the classroom. If you develop the joy of learning, classes will become more fun. Even if you're no longer a student, curiosity will make you knowledgeable and thus a good worker.

What do you do if you're not already curious? Luckily, curiosity is a skill that can be improved (提高). If you act like you're curious, you'll quickly start to actually feel curious. Often, the more you learn about a topic, the more interesting it becomes. As you learn about a topic, find information from as many ways as possible. Read books, listen to lectures and ask questions. Don't always get information in the same way. Instead, learn to appreciate the facts that different people know and ask a lot of questions. Remember, everyone knows something that you don't. Find out what that is, and ask about it. This lets you learn something and makes the other person happy by sharing their knowledge.

1The children like to ask questions because ______.

A.they are born with natural curiosity

B.they don't know about the human nature

C.they are known for reading and watching

D.they don't want to find the answers by themselves

2According to the passage, curiosity can ______.

A.make your job difficult

B.make the class interesting

C.create more stories in history

D.develop a new kind of classroom

3The underlined word “appreciate” probably means “______”.

A.acceptB.refuseC.hideD.change

4Which can be helpful to improve your curiosity?

A.Showing others your knowledge.

B.Asking different people questions.

C.Getting the information in the same way.

D.Not acting like you're curious if you're not.

5What’s the main idea of the passage?

A.Share knowledge in the classroom.

B.Curiosity is a skill that can be improved.

C.Curiosity can make the other person happy.

D.Be curious and try to improve your curiosity.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网