题目内容
【题目】 Curiosity (好奇心) is part of human nature. Children are known for wanting answers to many questions. Books and TV shows often depend on curiosity. People keep reading or watching because they want to find out what happens. But curiosity also provides many advantages.
Learning is the easiest if you have a real desire (渴望) for knowledge. Curiosity can create that desire when you want an answer to the question. Many of history's greatest discoveries were made by curious people. People wondered how things worked and how work could be done more effectively. Thanks to their curiosity, people now know far more about the world. Even if you don't plan to be an inventor or researcher, curiosity can still help you in the classroom. If you develop the joy of learning, classes will become more fun. Even if you're no longer a student, curiosity will make you knowledgeable and thus a good worker.
What do you do if you're not already curious? Luckily, curiosity is a skill that can be improved (提高). If you act like you're curious, you'll quickly start to actually feel curious. Often, the more you learn about a topic, the more interesting it becomes. As you learn about a topic, find information from as many ways as possible. Read books, listen to lectures and ask questions. Don't always get information in the same way. Instead, learn to appreciate the facts that different people know and ask a lot of questions. Remember, everyone knows something that you don't. Find out what that is, and ask about it. This lets you learn something and makes the other person happy by sharing their knowledge.
【1】The children like to ask questions because ______.
A.they are born with natural curiosity
B.they don't know about the human nature
C.they are known for reading and watching
D.they don't want to find the answers by themselves
【2】According to the passage, curiosity can ______.
A.make your job difficult
B.make the class interesting
C.create more stories in history
D.develop a new kind of classroom
【3】The underlined word “appreciate” probably means “______”.
A.acceptB.refuseC.hideD.change
【4】Which can be helpful to improve your curiosity?
A.Showing others your knowledge.
B.Asking different people questions.
C.Getting the information in the same way.
D.Not acting like you're curious if you're not.
【5】What’s the main idea of the passage?
A.Share knowledge in the classroom.
B.Curiosity is a skill that can be improved.
C.Curiosity can make the other person happy.
D.Be curious and try to improve your curiosity.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
文章大意:本文讲述好奇心是人类天性的一部分.并且讲述好奇心所带来的许多实际的好处。
【1】细节理解题。根据文中“Curiosity (好奇心) is part of human nature. Children are known for wanting answers to many questions.” 好奇心是人性的一部分。众所周知,孩子们想得到许多问题的答案。可知,故答案为A。
【2】细节理解题。根据文中“If you develop the joy of learning, classes will become more fun.”可知,如果你培养了学习的乐趣,课堂就会变得更加有趣。故答案为B。
【3】词义猜测题。根据文中“Don't always get information in the same way.”可知,不要总是以同样的方式获取信息。相反的,应该要接受不同的人会问和知道不同问题这个事实,表达的“接受”之意,而非refuse“拒绝”、hide“躲藏”、change“改变”,故答案为A。
【4】细节理解题。根据文中“Read books, listen to lectures and ask questions.” 读书,听讲座,问问题。可知,可以通过问不同的人问题,可以提高好奇心,故答案为B。
【5】主旨大意题。根据对全文的理解与第三段“Luckily, curiosity is a skill that can be improved (提高).” 幸运的是,好奇心是一项可以提高的技能,可知,文章主要对好奇心可以提高及具体措施进行介绍,保持好奇心,努力提高你的好奇心。故答案为D。