题目内容

【题目】用方框中所给词的正确形式填空,使短文意思通顺、正确、连贯。有两个词多余。

wide, then, with, use, without, appear,

direct, talent, so, honor, sad, much

Hedy Lamarr was born in 1914. When she was still a teenager, she fell in love with acting. Soon she was discovered by an American 1. At the age of 18, she 2 in her first film and began to get a lot of attention. Years later, she became a famous Hollywood actress. She was so popular that her hairstyle was even 3 followed by the fans. At that time she was 4 as “the most beautiful woman in the world”. Many people pay 5 attention to her beauty than her acting skills. This brought her 6 and pain, 7she gave up acting and started a new life. Then she decided to invent something 8. You must be very surprised. What could an actress invent? But we’d like to say anybody who has used a mobile phone should thank her. Because 9 her technology of FHSS(跳频扩频), today we will not have GPS, Bluetooth, mobile phones or Wi-Fi networks. So she was called “Wireless Goddess”. Now, Hedy is remembered not only as one of the most 10 actresses but also a great inventor.

【答案】

1director

2appeared

3widely

4honored

5more

6sadness

7so

8useful

9without

10talented

【解析】试题分析:这是一篇人物小传,讲述了演技高超被誉为“世界上最美丽的女人”的海迪·拉马尔,放弃演艺开始新的生活后,发明了无线技术FHSS而被称为“无线女神”。她不仅是一个最有才华的演员,也是一位伟大的发明家。

1American美国的,形容词后接名词;be discovered被撞见;根据句意语境和英文提示,可知填director。

2in her first film在她的第一部电影中;and连接并列结构,根据句意语境和英文提示,可知填appeared。

3be followed被遵从/模仿,需用副词修饰;跟随根据句意语境和英文提示,可知填widely。

4be honored as被誉为,固定用法;根据句意语境和英文提示,可知填honored。

5pay more attention to更加注意;attention注意(力),可用形容词或其比较级修饰;根据句意语境和英文提示,可知填more。

6pain痛苦,名词;and连接并列结构,根据句意语境和英文提示,可知填sadness。

7本句前后是因果关系,可用so连接;根据句意语境和英文提示,可知填so。

8something不定代词有形容词修饰时,做定语的形容词需后置;根据句意语境和英文提示,可知填useful。

9will not have不会有;本句是双重否定句,表强调;根据句意语境和英文提示,可知填without。

10one of the+形容词最高级+名词,意思是“最……的之一”。根据句意语境和英文提示,可知填talented。

练习册系列答案
相关题目

【题目】下面是一篇摘自中国国家美术馆网站有关中国上世纪70年代文学与艺术展活动的新闻。请仔细阅读该新闻,按信息表中项目要求在答题卷的指定位置填写信息。

The Stars (Xingxing) show of 1979, hung on the wall outside the Chinese National Art Gallery(美术馆)in Beijing, was one of the most important shows in the recent history of Chinese art. Yan Li was a key member of the group of Chinese artists, Stars (Xingxing), and was also a member of the literary(文学的) group "Today" at that time. In the conversation between Yan Li and Dr. Silvia Fok, they will review the history of that period and how literature(文学) and arts were changed.

Yan Li, born in 1954 in Beijing, is a writer and painter who moved to the U.S. in 1985 and since 1998 he spends his time between Shanghai and New York. He began writing poems and painting in oils during the Cultural Revolution(文革). Li who is very well-read in both Chinese and Western history and literature has several books of poems including a Chinese-English book named Poetry Possibility (2009) and Things Are Symbols of Themselves (2005) . Yan Li is the host of the Mid-Autumn Poetry Festival which takes place in Beijing every September.

Dr Silvia Fok received her B.A., M. Phil., and Ph.D. from the University of Hong Kong in 1998, 2002 and 2008 . Her primary research is Chinese Art. She has taught art history in the Hong Kong Art School from 2002 to 2004. She worked as part-time teacher at the Department of Fine Arts, HKU, and Cultural and Religious Studies Department, CUHK, in 2009. She is a teacher in Art at the General Education Centre, The Hong Kong Polytechnic University.

Information Card

The persons who will have a talk about literature and arts

1

The job Chinese who was born in 1954 in Beijing

2

The time when the Mid-Autumn Poetry Festival takes place

3

The woman’s primary research is

4

The university where the woman works as a teacher in Arts

5

【题目】Nowadays there are different ideas about competition. Some value it highly, believing that it is good for social development. However, others say that competition is bad and that it leads to unfriendly relationship between people.

I have taught many children. For them, playing well and winning are often life-and-death events. In their mind what they really want is going for success, the development of many other qualities is sadly forgotten.

However, while some seem to be lost on the way to success, others take an opposite opinion. Many people are strongly against competition. Among them, most are young people who have suffered from such pressure from their parents. They seem to look for failure by not trying to win or achieve success. ________, they always have an excuse: “I may have lost, but it doesn’t matter because I really didn’t try.” They don’t want to admit(承认)that if they have really tried and lost, they would mean more.

Clearly, this belief(信念) is the same as that of those who try to prove(证明)themselves. Both come from the wrong belief that self-confidence depends on how well one does by comparing with others. Both are afraid of not being valued. If such fear begins to be unimportant, we can have a better knowledge of competition.

1For some people who like competition, winning is really________.

A. troublesome B. unfriendly C. important D. opposite

2Which of the following sentence should be put in the blank “____△____”in Paragraph 3?

A. By not trying B. By not losing C. By comparing D. By valuing

3What is the right structure of this passage?( stands for a paragraph)

A. B. C. D.

4How does the writer make these different ideas clear?

A. By giving explanations. B. By giving examples.

C. By giving excuses. D. By giving suggestions.

5What is the best title of this passage?

A. The Competition and Failure. B. The Competition and Success.

C. The Competition and Comparing. D. Two Ideas of Competition.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网