题目内容

【题目】下面是一篇摘自中国国家美术馆网站有关中国上世纪70年代文学与艺术展活动的新闻。请仔细阅读该新闻,按信息表中项目要求在答题卷的指定位置填写信息。

The Stars (Xingxing) show of 1979, hung on the wall outside the Chinese National Art Gallery(美术馆)in Beijing, was one of the most important shows in the recent history of Chinese art. Yan Li was a key member of the group of Chinese artists, Stars (Xingxing), and was also a member of the literary(文学的) group "Today" at that time. In the conversation between Yan Li and Dr. Silvia Fok, they will review the history of that period and how literature(文学) and arts were changed.

Yan Li, born in 1954 in Beijing, is a writer and painter who moved to the U.S. in 1985 and since 1998 he spends his time between Shanghai and New York. He began writing poems and painting in oils during the Cultural Revolution(文革). Li who is very well-read in both Chinese and Western history and literature has several books of poems including a Chinese-English book named Poetry Possibility (2009) and Things Are Symbols of Themselves (2005) . Yan Li is the host of the Mid-Autumn Poetry Festival which takes place in Beijing every September.

Dr Silvia Fok received her B.A., M. Phil., and Ph.D. from the University of Hong Kong in 1998, 2002 and 2008 . Her primary research is Chinese Art. She has taught art history in the Hong Kong Art School from 2002 to 2004. She worked as part-time teacher at the Department of Fine Arts, HKU, and Cultural and Religious Studies Department, CUHK, in 2009. She is a teacher in Art at the General Education Centre, The Hong Kong Polytechnic University.

Information Card

The persons who will have a talk about literature and arts

1

The job Chinese who was born in 1954 in Beijing

2

The time when the Mid-Autumn Poetry Festival takes place

3

The woman’s primary research is

4

The university where the woman works as a teacher in Arts

5

【答案】

1Yan Li and Dr. Silvia Fok ;

2a writer and painter;

3every September;

4Chinese Art;

5The Hong Kong Polytechnic University

【解析】这是一篇摘自中国国家美术馆网站有关中国上世纪70年代文学与艺术展活动的新闻。重点介绍了两位艺术家。Yan Li1954出生于北京,是一位作家和画家,是中国艺术家、明星团体的重要成员,也是当时“今日”文学团体的一员。Silvia Fok博士的主要研究是中国艺术,曾于2009在香港中文大学美术系兼任香港中文大学文化及宗教研究系兼职教师。

1根据文中句子In the conversation between Yan Li and Dr. Silvia Fok, they will review the history of that period and how literature(文学) and arts were changed.可知,Yan Li and Dr. Silvia Fok将回顾那个时期的历史,以及文学和艺术是如何改变的。故答案为Yan Li and Dr. Silvia Fok。

2根据第二段中的句子Yan Li, born in 1954 in Beijing, is a writer and painter who moved to the U.S. in 1985 and since 1998 he spends his time between Shanghai and New York.可知,李艳,1954出生于北京,是一位作家和画家,故答案为a writer and painter。

3根据文中句子“Yan Li is the host of the Mid-Autumn Poetry Festival which takes place in Beijing every September.”可知,中秋节在每年的9月份,故答案为every September。

4根据文中句子“Her primary research is Chinese Art.”可知,她的主要研究是中国艺术。答案为Chinese Art。

5根据短文最后的句子“She is a teacher in Art at the General Education Centre, The Hong Kong Polytechnic University.”可知,Dr. Silvia Fok香港理工大学的一位美术教师。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Nowadays, with the development of the Internet, emoji(表情符号)are more and more popular among netizens(网民). Some people even feel difficult to talk online without using emoji. Emoji help netizens to communicate with each other easily and vividly(生动地). Yet, not all emoji are properly used on social media. So we are going to introduce some common but confusing(令人困惑的)emoji to help you have a better understanding of these small signs.

1. A recent survey shows, over 53% people use the emoji when they are chatting online. Some people think it means “I’m shy,” but others only use it when they are surprised or shocked. But what does it really mean? It is still an unsolved question.

2. What do you think of this sign? Believe it or not, 80% of netizens use it under the meaning of “It is not funny at all, but I have to smile.” Is it right? Of course not! It actually means that “I saw what you did(usually bad things) and I want to give you a sinister(奸诈的)smile.”

3. People have very different opinions on this emoji. The Apple company has told that this emoji means “high five(嗨,击掌).” But most people still use the incorrect meaning—“pray”. Some netizens even thought, “If you see this emoji as two people give each other a high five, you must be a bad guy.”

4. According to the official guidelines(官方指南), it is used as “smile through tears(破涕为笑).” However, most young netizens consider this emoji as “Laugh to tears” or simply “LOL”, which means “Laugh out loud”.

You see, emoji are also a kind of language. And different people have different understanding of them.

1After reading the passage, we still can’t understand the emoji ______ well.

A. B. C. D.

2You are playing with your mobile phone while you are doing your homework, your brother sends you this sign , what does he mean?/

A. Send this emoji back to your father

B. Stop doing your homework

C. Put away your mobile phone and do your homework

D. Go on playing with your mobile phone

3When your friend tells you online that he won the first prize in the writing competition, which emoji will you send him?

A. B. C. D.

4The fourth sign means “________”.

A. laugh out loud B. cry out loud C. laugh to tears D. smile through tears

5Why does the writer introduce these four emoji?

A. To help netizens use them properly B. To help netizens use them easily

C. Because they are more important D. Because they are not so common

【题目】

Three Taiwanese fishermen were saved yesterday from a small island in the South Pacific. The men had disappeared for more than three month.

They had left Taiwan in a small fishing boat and had planned a week-long trip. On their fifth day, however, they met a typhoon, and it badly broke the boats.

Luckily, none of the men was hurt. After the typhoon had passed, they discovered that the engine(发动机) wouldn’t start, so their boat just drifted(漂流) at sea for over a month. During this time, the fishmen caught fish to eat and drank rain water to stay alive.

Finally, the boat drifted toward a small island. When it got close enough, the men jumped out and swam to the island. On the island, they found fresh fruit and vegetables, and they continued to catch fish to eat .

The fishmen had lived on the island for two months when a passing ship saved them. Although the three men had lost a lot of weight, they were still in good health. Their families were surprised and happy when they returned.

1What do you think the reading above is?

A. A travel story. B. A science report.

C. A fishing story. D. A news report.

2What happened to the three fishmen after they had left Taiwan?

A. A whale attacked their boat.

B. A heavy rain stopped them from tripping.

C. Their boat was broken by a typhoon.

D. They had planned a week-long trip.

3How did the three fishmen live during the time of drifting at sea?

A. With difficulty and pleasure. B. By looking for some help.

C. By having fish and rain water. D. By repairing the engine.

4Why were fishmen’s families surprised and happy when the fishermen returned?

a. they didn’t lose their weight b. they were still safe and healthy

c. They found fresh fruit and vegetables d. they had disappeared for over three month.

A. a, b B. b, d C. b, c D. a, c

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网