题目内容
D
Some kids start to drink alcohol at a young age. They think it is part of becoming an adult. They also think drinking is not that bad because so many people do it.
Parents may start to notice a change in their child's behavior if the child starts drinking. Kids who drink sometimes stop doing things they usually liked to do. They may keep telephone calls and not want anybody to touch their things. They do not have the same eating or sleeping habits.
Parents need to get involved in their kids5 lives. They should talk to their children about their problems to be aware of any changes.
Parents can be the best protection. Children who get a lot of love can feel good about themselves. It helps them stop doing bad things even when other kids are doing them. Parents can also help set a good example by not drinking. They can have rules in the home that everyone follows.
Give the children good ideas on how to say “no” to drinking,even when they are at a party. Try not tooverreact if the child tries alcohol. How you deal with it can affect their attitude. It may be helpful to talk to other parents about setting up rules about parties or other events.
根据上面短文的内容回答问题。
1. What do some students think of drinking alcohol?
2. What may parents do to check if the child starts drinking?
3. What changes may happen to the kids who start drinking?
4. If parents find their children try alcohol,what should they do?
5. What is the main subject discussed in the passage?
D 阅读提示:青少年饮酒时父母应该做些什么呢?本文给出了一些建议。
1. It is part of becoming an adult and not that bad. 细节理解题。由第一段可知,一些学生认为饮酒是成为大人的一部分,并且不 是很糟糕。
2. Parents may start to notice a change in their child's behavior. 细节理解题。由第二段第一句可知,父母可以通过注意孩子行为的变化来判断孩子是否饮酒。
3. They stop doing things they usually liked to do,may keep telephone calls and may not want anybody to touch their things and do not have the same eating or sleeping habits.细节理解题。由第二段可知,当孩子开始喝酒时,他们不再做他们喜欢的事情,拿着手机,不让别人碰他们的物品,有了不一样的饮食和睡觉习惯。
4. Talk to other parents about setting up rules about parties or other events. 细节理解题。由最后一段最后一句可知,如果父母发现孩子饮酒,那么他们可以告诉其他父母,来制订一些宴会或其他 活动的规则。
5. Kids’/Teens’drinking.主旨大意题。通读全文可知,此处讲的 是青少年的饮酒问题。
Imagine that it's a hot summer day. You put an ice cream on the sidewalk,and it melts (融 化) .Why does this happen? Well,you may know that the sun causes the ice cream to melt. But you may not know that we get solar energy from the sun. Solar energy is another way of saying “energy that comes from the sun. ” Solar energy can be used to heat homes,buildings,water,and to make electricity (电) .
Cars are an important part of life for most people. But cars also cause pollution and give out a lot of greenhouse gases into the air. It's lucky for us to have some cars that are better for the environment now. These cars can travel longer with less gasoline (汽油) . They don't pollute much,either. There will be less greenhouse gases if we use these kinds of cars.
Many things,like computers, TVs,and VCRs,have special labels (标签) on them. You can find the word “Energy” on the label and it also has a picture of a star. Products that have ENERGY STAR labels are made to save energy. Buying such products will help protect the environment.
How to protect the environment | |
Different 1 | Detailed information |
Buy recyclable products | The recycle symbol—three arrows that make a circle. Recyclable products are usually made out of things that already have been 2 . |
Use solar energy | The sun 3 solar energy. Solar energy can be used in many ways. |
Use new types of cars | Most people are used to 4 on cars to travel. Using these kinds of cars can help reduce less greenhouse gases in the air. |
Buy products with ENERGY STAR labels | The label 5 “Energy” has a picture of a star. These products are made to save energy. |