题目内容
D
My son,Shane,is 15 years old now.Last year,we took him to a small hospital several times,because he was having headaches. Nothing was done by the doctors there and he gradually started to get more symptoms — he lost weight,had a white face,had dark circles around his eyes,slept all the time,and hardly ate anything.
Then we went to a big hospital. They tested Shane and then we got the news that he had a brain tumor and that we had to go to a hospital named QMC to treat the tumor.
At QMC. Shane was tested again to make sure it was a brain tumor and the doctors there told us that his tumor could be treated with radiotherapy.
Now he still takes a lot of medicine every day and will have to take more when the treatment is finished. We have nine days left of radiotherapy and then an eight-week wait to see if the tumor has gone.
Shane is happy and still smiles at everyone every day. He is very brave all the time and we are proud of him. The only side effect of radiotherapy that he has suffered is hair loss.
I still can't explain how I feel. But the most important thing is that Shane can get better.
根据上面短文内容填空。
1. The doctors in the small hospital what was wrong with Shane.
2. The doctors in the big hospital tested Shane and told us that Shane had .
3. Shane's illness could be treated with .
4. When the treatment is finished,Shane will need to take.
5. Shane has a attitude towards his illness.
D 阅读提示:15岁的Shane是一位脑瘤患者。面对痛苦不堪的放射治疗,他积极乐观,每天微笑着面对生活。经过治疗,他现在病情已经好转。
1. couldn’t find 根据短文第二段第二句话“Nothing was done by the doctors there... ”可知,小医院的医生不能査出Shane到底怎 么了。
2. a brain tumor 根据短文第三段第二句话“They tested Shane and then we got the news that he had a brain tumor…”可知,Shane 患有脑瘤。
3. radiotherapy 根据短文第四段“At QMC. Shane was tested again to make sure it was a brain tumor and the doctors there told us that his tumor could be treated with radiotherapy. ”可知,Shane 的 疾病可以用放射疗法来治疗。
4. more medicine 根据短文第五段第一句话“Now he still takes a lot of medicine every day and will have to take more when the treatment is finished. ”可知,当治疗完成后,Shane将需要吃更多的药。
5. positive 根据短文第六段第一句话“Shane is happy and still smiles at everyone every day. ”可推知,关于自己的疾病,Shane有 一种积极乐观的态度。
Here are some activities from Wang Haoyu's school plan in 2014.
Wang Haoyu’s School Plan | ||
Date | Day | Activities |
Feb. 25th | Mon. | School beginning |
Mar. 8th | Fri. | Women’s Day |
Mar. 30th | Sat | Jane’s birthday |
Apr. 13 th〜2 8 th | Weekends | School art festival |
May 1st | Wed. | May Day |
May 10 th | Fri. | English Comer |
May 12 th | Sun. | Mother’s Day |
May 28 th | Tue. | Lin Tao’s birthday |
Jun. 1st | Sat. | Children’s Day |
Jua 3rd〜20th | Every weekday | School basketball games |
Jua 28th | Fri. | Class English party |
根据表格内容,选择正确答案。
() 1. The school art festival is over on .
A. Apr. 13th B. Jun. 20th C. Apr. 28th D. May 1st
() 2. Whose birthday is in Wang Haoyu's plan?
A. Children's. B. Jane's. C. Lin Tao's. D. B and C.
() 3. On June 8th,can we watch a basketball game in Wang Haoyu's school?
A. Yes,we can. B. No,we can't.
C. We can watch it. D. We don't know.
() 4. Wang Haoyu's class will on June 28th.
A. begin school B. have an English Corner
C. have an English party D. We don't know
() 5. Which of the following is NOT true?
A. Mother's Day is on May 12th,2014.
B. The school basketball games end on June 3rd.
C. School begins on February 25 th.
D. There are eleven activities in Wang Haoyu's plan.