题目内容

                              D 

     My son,Shane,is 15  years old now.Last year,we took him to a small hospital several times,because he was having headaches. Nothing was done by the doctors there and he gradually started to get more symptoms — he lost weight,had a white face,had dark circles around his eyes,slept all the time,and hardly ate anything.

     Then we went to a big hospital. They tested Shane and then we got the news that he had a brain tumor and that we had to go to a hospital named QMC to treat the tumor.

      At QMC. Shane was tested again to make sure it was a brain tumor and the doctors there told us that his tumor could be treated with radiotherapy.

      Now he still takes a lot of medicine every day and will have to take more when the treatment is finished. We have nine days left of radiotherapy and then an eight-week wait to see if the tumor has gone.

      Shane is happy and still smiles at everyone every day. He is very brave all the time and we are proud of him. The only side effect of radiotherapy that he has suffered is hair loss.

      I still can't explain how I feel. But the most important thing is that Shane can get better.

根据上面短文内容填空。

1. The doctors in the small hospital what was wrong with Shane.

2. The doctors in the big hospital tested Shane and told us that Shane had .

3. Shane's illness could be treated with .

4. When the treatment is finished,Shane will need to take.

5. Shane has a attitude towards his illness.

D 阅读提示:15岁的Shane是一位脑瘤患者。面对痛苦不堪的放射治疗,他积极乐观,每天微笑着面对生活。经过治疗,他现在病情已经好转。

1. couldn’t find 根据短文第二段第二句话“Nothing was done by the doctors there... ”可知,小医院的医生不能査出Shane到底怎 么了。

2. a brain tumor 根据短文第三段第二句话“They tested Shane and then we got the news that he had a brain tumor…”可知,Shane 患有脑瘤。

3. radiotherapy 根据短文第四段“At QMC. Shane was tested again to make sure it was a brain tumor and the doctors there told us that his tumor could be treated with radiotherapy. ”可知,Shane 的 疾病可以用放射疗法来治疗。

4. more medicine 根据短文第五段第一句话“Now he still takes a lot of medicine every day and will have to take more when the treatment is finished. ”可知,当治疗完成后,Shane将需要吃更多的药。

5. positive 根据短文第六段第一句话“Shane is happy and still smiles at everyone every day. ”可推知,关于自己的疾病,Shane有 一种积极乐观的态度。

练习册系列答案
相关题目

D

     Some kids start to drink alcohol at a young age. They think it is part of becoming an adult. They also think drinking is not that bad because so many people do it.

Parents may start to notice a change in their child's behavior if the child starts drinking. Kids who drink sometimes stop doing things they usually liked to do. They may keep telephone calls and not want anybody to touch their things. They do not have the same eating or sleeping habits.

     Parents need to get involved in their kids5 lives. They should talk to their children about their problems to be aware of any changes.

Parents can be the best protection. Children who get a lot of love can feel good about themselves. It helps them stop doing bad things even when other kids are doing them. Parents can also help set a good example by not drinking. They can have rules in the home that everyone follows.

     Give the children good ideas on how to say “no” to drinking,even when they are at a party. Try not tooverreact if the child tries alcohol. How you deal with it can affect their attitude. It may be helpful to talk to other parents about setting up rules about parties or other events.

根据上面短文的内容回答问题。

1. What do some students think of drinking alcohol?

2. What may parents do to check if the child starts drinking?

3. What changes may happen to the kids who start drinking?

4. If parents find their children try alcohol,what should they do?

5. What is the main subject discussed in the passage?

E

     In the year 3131,the goats live in the Qingqing Grasslands happily  1Grey Wolf and his wife Red Wolf move to Qingqing Grasslands to 2to eat them. Every time Grey Wolf gets to the School of Goats,he 3 up a sneaky plan to catch the goats. But the goats are very clever.

     4 the goat students,a smart young boy goat named “Pleasant” always finds a 5 to ruin Grey Wolf's plan and save the goats. “Beauty” is a pretty girl goat. She is always 6 about her looks. “Fit” is a strong boy goat. He likes to take exercise. “Lazy” is a cute boy goat. He likes to sleep and eat. There are many 7child goats,as well as their teacher—an old goat named “Slow”. He likes to invent machines to protect their school. He is 8 than a snail and uses a walking stick.

      Grey Wolf never eats any goats. In the end Grey Wolf always shouts ,“I'll come back. ” Grey Wolf is a nice 9 to Red Wolf. Red Wolf enjoys making her husband do all the work. She never tries to catch the goats by 10 ,but always shouts at her husband,and hits Grey Wolf with a frying pan when she’sunhappy. She likes fashion.

() 1. A. but   B. and   C. because   D. so

() 2. A. try   B. hope    C. help   D. allow

() 3. A. fixes   B. sets    C. comes   D. thinks

() 4. A. As   B. With    C. For   D. Among

() 5. A. suggestion   B. way    C. chance   D. secret

() 6. A. complaining   B. talking   C. worrying   D. hearing

() 7. A. extra   B. other      C. ill   D. fat

() 8. A. lighter   B. cleverer    C. slower   D. faster

() 9. A. husband   B. friend     C. teacher   D. father

() 10. A. yourself   B. itself   C. himself   D. herself

C

     Different countries have different customs in giving presents. In China you must never give a clock to a Chinese person,because the sound of the word for “clock” is similar to the sound of “death”. Also,don't wrap a present in white,black,or blue paper,because they are the colors for funerals. Don’t give a knife,because something sharp can cut a friendship.

     In Russia if you give flowers as presents,you have to give an odd number of them (one,three,five,etc. ) because even numbers of flowers are for funerals.

     In Germany if you are invited to dinner,flowers are good presents to take to your dinner hostess,but don't take her red roses because it means you are in love with her. Don’t take thirteen of anything because it's an unlucky number. Don’t take an even number of anything,either. Don’t wrap your presents in white,brown,or black paper.

() 1. According to the passage , must never be given to Chinese people as presents.

   A. flowers   B. clothes

   C. food   D. clocks

() 2. People don't wrap presents in black or white paper in .

   A. Germany

   B. China

   C. both China and Germany

   D. both China and Russia

() 3. What does the underlined word “even” mean in Chinese in the passage?

   A. 偶数的   B. 奇数的

   C. 甚至   D. 平坦的

() 4. What presents can you take to your dinner hostess in Germany?

   A. Thirteen of something.

   B. Flowers except red roses.

   C. An even number of something.

   D. Something wrapped in brown paper.

() 5. Which is the best title of the passage?

   A. Foreigners5 presents.

   B. Giving flowers as presents.

   C. Different customs in giving presents.

   D. Don’t give thirteen of anything as presents.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网