题目内容
D
One day,a poor boy who was selling things door to door found that he only had a cent left. He was so hungry that he decided to ask for a meal at the next house.
However,he just asked for a glass of water when a beautiful young woman opened the door. She thought he looked hungry,so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly,and then asked, “How much do I owe you?”
"You don t owe me anything ,” she replied. “Mother has taught me never to accept pay for a kindness. ” Years later the woman needed an operation. The local doctors could do nothing. They finally sent her to a big city. Dr. Milton,who was famous,was called in for the consultation. When he heard the name of the town she came from,he went to see her. He recognized her at once. At the same time,he made his decision to try his best to save her life.
After hard work,the operation was successful. Dr. Milton asked the nurse to pass the final bill to him. He wrote something on the side. The bill was sent to the patient's room. She was afraid to open it because she thought it would cost all her money. To her surprise> she saw there words written by Dr. Milton:
“Paid in full with a glass of milk. ”
Tears ran out of her eyes as she said silently,aThank you. Love has spread through human hearts and hands. ”根据上面短文的内容回答问题。
1. What was the boy doing when he only had a cent left?
2. What did the boy ask for from the young woman?
3. What did Dr. Milton decide to do when he recognized the woman?
4. How did the woman feel when she saw the words written by Dr.
5. The women had to pay the bill with all her money,did’t she?
D 阅读提示:名医Dr. Milton小时候受到一位好心妇女所给予的一大杯牛奶的帮助,数年后当这位妇女需要动手术时,Dr. Milton决定立即手术,挽救她的生命。最后手术非常成功,Dr. Milton在最后的账单上写上了:用一大杯牛奶付清了。本文从另一个侧面来教育我们,人人都要有一颗感恩的心,让世界充满爱。
1. He was selling thingsCdoor to door) .根据短文第一段第一句话 “One day,a poor boy who was selling things door to door found that he only had a cent left. ”可知,他正在挨家挨户地卖东西。
2. A glass of water.根据短文第二段第一•句话“However,he just asked for a glass of water when a beautiful young woman opened the door. ”可知,这位男孩向年轻的妇女要一杯水。
3. He decided to do his best to save her life. / To save her. / To help her. / He wanted to thank/ reward her.根据短文第四段最后一 句话“At the same time,he made his decision to try his best to save her life. ”可知,他决定尽力挽救这位妇女的生命。
4. She felt/ was thankful/grateful/ moved/ surprised/ excited/ happy...根据短文第七段最后一句话“Thank you* Love has spread through human hearts and hands. ”可推知,这位妇女很感激/很感动/很惊讶/很兴奋/很高兴……
5. No,she didn't.根据短文第六段 “Paid in full with a glass of milk. ”可知,这位妇女没有用她所有的钱来支付药费单。
B
What problems do the teenagers probably have? Here is a survey showing their main Droblems.
Feeling stressed | Causes: ?Too much homework. ?Don’t have enough time for their hobbies. Advice : ★Make a plan for study and hobbies. ★Find time to relax as much as you can |
Getting short-sighted | Causes : ?Too much homework. ?Bad reading and writing habits. Advice : ★ Do homework or read books in a correct way. |
Fighting with each other | Cause : Don’t know how to get on with classmates . Advice: ★Make more friends and understand each other. ★Share your problems with them* |
Feeling tired of study | Cause: ?Negative effect of computer games. Advice : ★Don’t be crazy about computer games. ★ Play them just for a short time when you are tired. |
Getting fat | Causes: ? Have more pocket money to buy snacks. ?Dislike doing exercise. Advice : . ★Use your pocket money to do something useful. ★Spend some time doing exercise every day. |
() 1. How many main problems are there in the survey?
A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.
() 2. What problems are caused by too much homework?
A. Feeling stressed and getting short-sighted.
B. Feeling tired of study and getting fat.
C. Feeling stressed and fighting with each other.
D. Getting short-sighted and feeling tired of study.
() 3. If a student is feeling stressed,he should .
A. do much more homework
B. find time to relax as much as possible
C. donate his pocket money to Project Hope
D. buy some snacks
() 4. Peter is tired of study,maybe because he .
A. has no close friends B. has no pocket money
C. plays too many computer games D. gets fatter and fatter
() 5. What is a good way for the teenagers to stop fights?
A. Doing less homework.
B. Playing computer games.
C. Paying no attention to each other.
D. Learning how to make friends.
B
India | I've wanted to go to India for years. I am crazy about the Taj Mahal. My family is going there in October,so Fm finally getting the chance to visit my dream place. |
Greece | Td like to go to Greece in summer to enjoy white beaches,white houses,tasty food and delicious wine. For years Greece has been popular with people who look for a cheap holiday. |
China | I want to go to China because it has a long and rich history. I would like to visit the world's longest wall,the Great Wall,and the world's largest palace,the Forbidden City. I'm going to the Museum of Terracotta Warriors and Horses. There I can see thousands of life-size statues with different faces and uniforms. |
Scotland | I've visited it a few times. In 2014 Td like to travel the countryside there. The people in Scotland are always so much fun. |
The Maldives | As a lover of scuba-diving and fresh seafood,I hope 2014 will be my year to visit the Maldives. White beaches and wooden houses,I'm coming. |
() 1. The writer would like to go to India because .
A. it is a country with a long history
B. the Indian people are interesting
C. he wants to go to the Taj Mahal " D. he likes its beaches and food
() 2. What do we know about Greece according to the passage?
A. Wine tastes terrible in Greece.
B. It costs one less to travel in Greece.
C. Winter is the best time to visit Greece.
D. People in Greece don't like the white color.
() 3. How many places would the writer like to visit in China?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
() 4. Which place has the writer been to several times?
A. China. B. Greece.
C. Scotland. D. The Maldives.
() 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The writer became interested in India 2 years ago.
B. The writer will visit the central part of Scotland.
C. The writer wants to dive in the Maldives.
D. The world's largest palace is in Greece.