题目内容
BHello Kitty,the cat with no mouth,has become the first cartoon kitty to go to space!A seventh grader from America came up with the idea for her science project at school.
Lauren Rojas,a 13-year-old girl,once watched a television program. In the program,a balloon was released into the sky. She thought she could do the same with her Hello Kitty doll.
Lauren spent about a month building a small silver rocket and a weather balloon by herself. She put the Hello Kitty doll into the rocket and tied it with the balloon. After testing wind direction and temperature,she set the balloon free. Lauren Rojas said she wanted to test the effects of altitude on the balloon's air pressure and temperature. To record the journey,she put cameras to the rocket.
After a few minutes,the balloon rose more than 90,000 feet above the ground. It was near outer space. There,the air was so thin that the balloon burst. The balloon was 53 times larger than its original size before bursting open. Hello Kitty's rocket fell back down to Earth with the help of a parachute. It landed in a tree 47. 5 miles from the launch site.Hello Kitty went along for the ride in the rocket just for fun.“i have liked her ever since I was 6 years old,”
Lauren told the iVra; Afetn “I thought it would be really fun to add a toy inside the rocket ”
Lauren loves carrying out science experiments. This experience sparked her interest in science even further.
() 1. What idea did Lauren come up with for her science project?
A. Watching a television program.
B. Making a science experiment with her friends.
C. Sending a Hello Kitty doll into space.
D. Flying a rocket to the moon.
() 2. The rocket flew into the space .
A. slowly all by itself
B. with the help of a balloon
C. with the help of a parachute
D. in a small plane she built
() 3. Lauren set the weather balloon free in order to .
A. test how altitude influences the balloon
B. record the journey with a camera
C. make herself become a famous girl
D. add a toy inside the rocket for fun
() 4. What happened to the rocket after the balloon^ bursting open?
A. It flew into outer space at once.
B. It became larger than its original size.
C. It reached 90,000 feet above the ground.
D. It fell down and got stuck in a tree.
() 5. We can infer from the passage .
A. Lauren put the video recordings on the Internet
B. Lauren will become more interested in science
C. Lauren wonJt carry out science experiments any more
D. Lauren got an A+ on her project
B 阅读提示:13岁的美国女孩Lauren Rojas用气象气球把Hello Kitty送入了太空。
Lauren说她6岁喜欢上了 Hello Kitty ,她认为把它放在火箭里是一件有趣的事情。这名七年级的学生喜欢做科学实验,这次经历会让她对科学更加感兴趣。
1. C 细节理解题。由第二段的“She thought she could do the same with her Hello Kitty doll. ”可知,Lauren 的主意是把 Hello Kitty 送进太空,故正确答案为C项。
2. B 细节理解题。由第三段的“She put the Hello Kitty doll into the rocket and tied it with the balloon* ”可知,火箭利用气球升人 太空,故正确答案为B项。
3. A 细节理解题。由第三段的“ Lauren*.. test the effects of altitude on the balloon's air pressure and temperature.” 可知, Lauren放开气球是为了测试高度对气压和温度的影响。
4. D 细节理解题。由第四段的“Hello Kitty's rocket fell back down to Earth... It landed in a tree.可知,当气球爆炸后,火箭下 落,最后落到了一棵树上,故选D项。
5. B推理判断题。由文章最后一句“This experience sparked her interest in science even further. ”可推断,这次经历更加激发了她 对科学的兴趣,故选B项。
B
India | I've wanted to go to India for years. I am crazy about the Taj Mahal. My family is going there in October,so Fm finally getting the chance to visit my dream place. |
Greece | Td like to go to Greece in summer to enjoy white beaches,white houses,tasty food and delicious wine. For years Greece has been popular with people who look for a cheap holiday. |
China | I want to go to China because it has a long and rich history. I would like to visit the world's longest wall,the Great Wall,and the world's largest palace,the Forbidden City. I'm going to the Museum of Terracotta Warriors and Horses. There I can see thousands of life-size statues with different faces and uniforms. |
Scotland | I've visited it a few times. In 2014 Td like to travel the countryside there. The people in Scotland are always so much fun. |
The Maldives | As a lover of scuba-diving and fresh seafood,I hope 2014 will be my year to visit the Maldives. White beaches and wooden houses,I'm coming. |
() 1. The writer would like to go to India because .
A. it is a country with a long history
B. the Indian people are interesting
C. he wants to go to the Taj Mahal " D. he likes its beaches and food
() 2. What do we know about Greece according to the passage?
A. Wine tastes terrible in Greece.
B. It costs one less to travel in Greece.
C. Winter is the best time to visit Greece.
D. People in Greece don't like the white color.
() 3. How many places would the writer like to visit in China?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
() 4. Which place has the writer been to several times?
A. China. B. Greece.
C. Scotland. D. The Maldives.
() 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The writer became interested in India 2 years ago.
B. The writer will visit the central part of Scotland.
C. The writer wants to dive in the Maldives.
D. The world's largest palace is in Greece.
四、短文填词
A teacher has a great influence on students. A good teacher can help students a 1 success. But do you know how to be a good teacher? Here are some tips teachers should pay attention to.
◆Help develop students’ interest.
Students may have their favorite s 2 . If a student doesn’t like the subject you teach,try to help him or her find out the r 3 and then help him or her to develop interest in the subject.
◆Don’t criticize.
Some teachers often c 4 students for some small mistakes. When students g 5 wrong answers to your questions,don,t criticize them. Criticizing can m 6 them afraid to answer other questions. Instead,you can praise (表扬) them for their hard work a 7 they have given wrong answers,and then they may work harder and try to find out the c 8 answers to the questions.
◆Encourage students.
It seems that some students just cant learn a certain subject w 9 . After a few tries,they lose all hope and give up the subject. Teachers should know that feelings have a great influence on people's performance,so teachers should look f 10 all helpful methods (方法) to encourage students and give hope to them.
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.