题目内容

【题目】 Once there was a boy and his little sister living in a small village. The boy was good-looking but his sister was not. One day they found a mirror(镜子)and they saw what they looked like for the first time. The boy was very pleased and he said to his sister, "How handsome I am! I look nicer than you!" The girl didn't like what her brother said and gave him a hard push. "Go away!" she said angrily.

Their father saw what was happening, He went up to them and said to the boy, "You must always be good as well as look good. " Then the father said to the girl, "My dear, if you help everyone and do your best to please(使愉快)them, everyone will love you. It doesn't matter that you are not as good- looking as your brother. "

1Once a boy and his little sister lived in a small ___________________.

A. cityB. townC. village

2The boy and his sister saw what they looked like in the mirror for the _________ time

A. firstB. secondC. third

3The girl didn't like what her _____________ said.

A. auntB. brotherC. mother

4Father told the boy to be good as well as look ________________.

A. goodB. youngC. ugly

5The underlined word "matter " in Paragraph 2 means ________________in Chinese

A. 麻烦B. 问题C. 要紧

【答案】

1C

2A

3B

4A

5C

【解析】

文章大意:短文讲了从前有一个男孩和他的妹妹住在一个小村庄里,这个男孩长得很好看,但他的妹妹不是。详细的讲述了父亲是如何教诲他们的。

1细节理解题。根据原文Once there was a boy and his little sister living in a small village. 从前有一个男孩和他的妹妹住在一个小村庄里。可知男孩和他妹妹住在小村庄里,故答案选C

2细节理解题。根据原文 One day they found a mirror(镜子)and they saw what they looked like for the first time. 有一天他们发现了一面镜子,第一次看到了他们的样子。可知男孩和他的妹妹第一次看到他们在镜子里的样子,故答案选A。

3细节理解题。根据原文The girl didn't like what her brother said. 那女孩不喜欢她哥哥说的话。可知那女孩不喜欢她哥哥说的话,故答案选B

4细节理解题。根据原文You must always be good as well as look good. 你不仅要看起来漂亮,而且要一直表现得很好。可知父亲告诉这个男孩不仅要看起来漂亮,而且要表现得好。故答案选A。

5词义猜测题。根据上文everyone will love you.每个人都会爱你,结合下文that you are not as good- looking as your brother.可知应该是说你没有你的哥哥长得那么好并不重要,所以matter意为要紧、重要,故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 “I am going to the store, Uncle Moti, "Mina said. "Do you want to come along? You have not seen much of the neighborhood yet. ”

Uncle shook his head. "No, thank you, "he said. “It is just too loud and crowded for me. Everyone is always on the go, while I am used to the peace and quiet of our village. I feel afraid out there, like a frightened(害怕的)child. ”Mina sat on the sofa next to her uncle. "Tell me about the village, Uncle Moti, "she said. “Would I like it there? ”

Uncle laughed. "Without a doubt, you would find it dull at first-the loudest sound is usually birdsong. The people I meet on the street are all people I know, and we stop and talk or go to the tea shop and have tea. There are not many shops, but the shopkeepers know all their customers. Everyone is friendly and has a smile for everyone else. ”

“Sounds really nice, ”Mina said. “But I think maybe it is not different in every way. I really wish you would come with me, and I could show you why I say that. ”Uncle sighed and got up, saying, “All right, Mina, I will go. ”

Out on the street, cars zoomed by, some of them honking. Uncle looked very nervous at all the noise and activities, and Mina took his hand.

"Look, "she said, "there is my friend Nate, and coming down the street is my teacher, Ms. Sanchez. "Mina waved to Nate, who waved back, and called hello to her teacher. Then she led her uncle down the street to the store, where she greeted the shopkeeper. "Hi, Ms. Franklin, this is my uncle Moti, who has come here to live. "

"Over here, "Mina took her uncle’s arm and led him across the street. A sign over a door read "Navid’s Tea Shop. "Uncle smiled. They went in and sat at a table. They ordered tea, and Uncle sighed happily.

"Well, I see what you were trying to show me, "he said. "This neighborhood is your village. Now it will be mine to. It has friends, kind shopkeepers, birds, and even a tea shop. . . "

1At first, Uncle Moti didn’t want to go out with Mina because .

A. he missed his family in the village

B. he felt very tired after a long journey

C. he didn’t get used to the life in Mina’s neighborhood

D. people in Mina’s neighborhood were unfriendly to him

2From the underlined sentences in the passage, we can infer(推断)that Mina is a girl.

A. braveB. caringC. creativeD. humorous

3The sentence" "in the passage shows that Mina’s neighborhood and Uncle’s village are similar.

A. I feel afraid out there, like a frightened child.

B. You would find it dull at first-the loudest sound is usually birdsong.

C. Out on the street, cars zoomed by, some of them honking.

D. It has friends, kind shopkeepers, birds, and even a tea shop.

4The story suggests that Uncle Moti will probably later on.

A. still feel frightened as before

B. start to look for a job in a tea shop

C. be willing to go out in Mina’s neighborhood

D. tell people why he came to Mina’s neighborhood

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网