题目内容

【题目】 Many years ago, there was an old man who had four sons. He wanted his sons to learn not to judge (判断) things too ______, so he told them to go and look at a pear tree. It was far away from his home. The first son went in winter, the second in spring, the third in summer, and the youngest son in autumn.

When the sons came back, the old man asked them to tell him ______ they had seen. The first son complained the tree was ______. The second son said, “No, it was ______with buds (花蕾) and full of hope”. The third son disagreed. He said the tree was full of green leaves. They looked so ______. The youngest son said that the tree was bowed down (压弯) ______ heavy fruits. It was full of harvest.

The old man ______ that all of his sons were right, but each of them had seen just one season of the tree. He told them that they couldn’t judge a tree or a person by only one season. “If you give up when it’s winter, you will miss the ______ of your spring, the beauty of your summer, and the harvest of your autumn,” said the old man.

It is true that we shouldn’t let the hard season break the ______ of the other seasons. Never ______ during the difficult days and better times are sure to come some day.

1A.patientlyB.carefullyC.slowlyD.quickly

2A.whatB.whereC.howD.when

3A.energeticB.uglyC.heavyD.strong

4A.coveredB.fixedC.mixedD.planted

5A.sillyB.funnyC.interestingD.beautiful

6A.inB.atC.withD.about

7A.promisedB.shoutedC.impressedD.explained

8A.hopeB.secretC.surpriseD.difference

9A.sadnessB.darknessC.businessD.happiness

10A.give outB.give upC.give awayD.give off

【答案】

1D

2A

3B

4A

5D

6C

7D

8A

9D

10B

【解析】

这篇短文主要讲述了许多年前,有一个老人,他有四个儿子。他希望他的儿子不要太快作出判断。所以他告诉他们去看一棵梨树。从而进一步告诉我们:在困难的日子永不放弃,总有一天会有美好的日子。

1句意:他想让他的儿子们学会不要太快判断事情。

patiently耐心地;carefully认真地;slowly慢地;quickly快地;根据句意理解及The first son went in winter, the second in spring, the third in summer, and the youngest son in autumn.和下文He told them that they couldn’t judge a tree or a person by only one season.可知,这里表达的是“不要快速的判断”,故选D.

2句意:老人让他们告诉他他们看到了什么。

what什么;where哪里;how怎么样;when何时;根据句意理解及后文的描述The first son complained … The youngest son said that the tree was bowed down (压弯) ___6___ heavy fruits. It was full of harvest.可知,这里是要求他们说出自己看到了什么,表达的是“什么”,英语是what,在句中是引导宾语从句且在从句中作宾语,故选A

3句意:大儿子抱怨树很丑。

energetic精力充沛的;ugly丑的;heavy重的;strong强壮的;根据句意理解及句中的complained和前文的The first son went in winter可知,这里表达的是“树很丑”,故选B

4句意:第二个儿子说:“不,它长满了花蕾,充满了希望。”

covered覆盖;fixed安装;mixed混合;planted种植;根据句意理解及前文the second in spring可知,这里表达的是“树上长满了花蕾”,英语是be covered with,表示“被……覆盖”,故选A

5句意:他们看起来真漂亮。

silly愚蠢的;funny有趣的;interesting有趣的;beautiful漂亮的;根据句意理解及前文the third in summerHe said the tree was full of green leaves.以及后文中提到的the beauty of your summer可知,这里表达的是“树很美”,故选D

6句意:小儿子说那棵树结了很多果实。

in在……里面;at在……点时;with有着;about关于;根据句意理解可知,果实是长在树上的,所以这里表达的是“有着……”,所以这里应该用with,故选C

7句意:老人解释说,他所有的儿子都是对的。

promised承诺;shouted喊叫;impressed使……印象深刻;explained解释;根据句意理解及后句all of his sons were right, but each of them had seen just one season of the tree.可知,这里表达的是“给出儿子们一些解释”,故选D

8句意:如果你在冬天放弃,你将失去春天的希望,夏天的美丽,秋天的丰收。

hope希望;secret秘密;surprise惊奇;difference不同;根据句意理解及前文with buds (花蕾) and full of hope可知,这里表达的是“春天的希望”,故选A

9句意:我们不应该让艰难的季节打破其他季节的快乐。

sadness伤心;darkness黑暗;business生意;happiness幸福,快乐;根据句意理解及句中的shouldn’t let the hard season break可知,这里表达的是“快乐”,故选D

10句意:在困难的日子里不要放弃,总有一天会有更好的时候。

give out分发;give up放弃;give away赠送;give off发出;根据句意理解及后句better times are sure to come some day.可知,这里表达的是“不要放弃”,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 After the news of Zhang Chengliang’s death was announced this weeksanitation workers in Hangzhou, Zhejiang province were lost in great pain.

Zhang was the owner of a noodle restaurant that for the past five years has offered sanitation workers more than 53000 free bowls of noodles for breakfast during the coldest months of the year.

Zhang died of an illness at the age of 57 last monthaccording to a piece of news which was spread widely.

“I couldn’t believe that,” said Meng Yanjuna local sanitation worker. She recalled the last time she ate in Zhang’s restaurant—a bowl of noodles with meat and a fried egg. “Zhang wouldn’t take money from me. It was freezing outside, but my heart was warmed.” As a sanitation worker, she often gets up early in the morning and stands at the roadside to eat cold steamed stuffed buns or some bread for breakfast.

On a window of Zhang’s restaurant hangs a board, which says,When you face difficulties, you can have a free bowl of noodles here.” He even promised to give away 1 yuan from each bowl of noodles he sold.

“Sanitation workers make our cities cleaner and more beautiful. They are worth what I am doing for them,” Zhang said earlier. “Sometimes they are too shy to enter our restaurant. We would offer to invite them.”

Over the yearsZhang’s spirit has encouraged hundreds of volunteers who help boil noodles and serve customers. Besides, people at home and abroad have given away eggs, noodles and vegetables. “Now though Zhang is dead, his spirit will be passed on by us.said one of the volunteers.

1Sanitation workers can have noodles for free whenever they are hungry.

2Zhang began to offer free noodles when he was at the age of 52.

3According to the article,sanitation workers often get up early to start their work.

4Each bowl of noodles in Zhang’s restaurant is one yuan cheaper.

5Many people work in Zhang’s restaurant as volunteers.

【题目】书面表达

假设你是李华, 你的英国朋友Rena通过拍摄的纪录片《中国新年》(Chinese New Year)了解到在中国过春节的一些情况, 很想知道你家过春节都有哪些活动, 春节对你来说有什么意义。请根据表格内容, 给她写一封邮件, 介绍一下你理解的春节吧。

活动

1. 做大量准备(购物, 打扫卫生)2. 走亲访友 3. 吃团圆饭 4. …

意义

辞旧迎新;家人团圆...

参考词汇: do lot of preparations; visit relativesget togethersay goodbye to welcome a new year spend time with

要求:1.参考表格内容, 可适当发挥;

2.语句通顺, 意思连贯, 书写工整;

3.文章不得出现任何真实信息(姓名、校名和地名等);

4.词数不少于70词。(开头已给出, 但不计人总词数。)

Dear Rena,

I’m glad that you’re interested in Spring Festival.__________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Best wishes

Li Hua

【题目】 Muharrem is a deaf man living in Istanbul, the largest city in Turkey. One day, he went out for a walk with his sister. To his surprise, every stranger he m1 that day used sign language (手语) to “talk to” him.

First, a stranger signed(示意) “good morning” to Muharrem. Then when he visited a l2food store, the shopkeeper told him “We’ve got hot bagels (硬面包圈)” with hand signals. Later Muharrem saw a stranger dropping a bag of fruit. He came up to help pick them up and the man used sign language to offer him an apple as a thank-you. Muhanem h3 had time to take it in when a woman bumped () into him by accident in the street and said sorry to him with sign language “Sorry, my m4.” He was totally in shock when a taxi driver w5 him into the car with sign language, too. At the end of his special t6, an electronic advertising board was set up to communicate with him, o7 him a heartwarming message, “Because a world without barriers (障碍) is our dream as well.”

At last, a friend of Muharrem’s told him the truth that lots of c8 had been set up around the area. People in his n9 spent about one month learning sign language just for him. They worked together with a company to make the video to e10 more people to care about deaf people. Muharrem was moved to tears after hearing the story. Since the video was put on the Internet, it has also touched millions of people’s hearts.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网