题目内容

【题目】

The “Tell Me About” column this month will focus on the most important thing you have learned during your school life. Share your stories on www. ascd. org/tellmeahout.

Importance of feeling valued

Long before differentiation (区分) was used in education, I was lucky enough to have two teachers who gave me meaningful tasks that were different from my classmates’. I was able to explore in my own way. I learned a lot for sure, but what I really learned was that I was valued as an individual (个人). Now I am a teacher and I differentiate so that my students can learn. They, too, are valued as individuals.

— Lorraine Jacques, Connecticut

Seeing a bright future

In the 8th grade, my art teacher, Mrs. Griffin, changed me by saying the following words, “I do not want you to invite me to your high school graduation. I want you to invite me to your college graduation.” Eight years later, I became the first person in my family to graduate from college. When I sent out invitations to my college graduation ceremony, Mrs. Griffin was the first person on my list.

— Angela Estrella, California

In school, I learned not to take no for an answer. In high school, a favorite teacher told me that I would never win a public-speaking contest. It made me so mad that I entered a national contest and won first in the state and third in the nation. I keep my public-speaking medals in my bookcase as a reminder that there is always a way. We should not let anyone else decide what we can achieve.

— Lori L. Batts, Maryland

1We can learn that Lorraine Jacques feels her two teachers.

A.helpful toB.thankful to

C.doubtful aboutD.truthful about

2What do Mrs. Griffin’s words mean?

A.She thought Angela couldn’t go to college.

B.She didn’t want to be too hard on Angela.

C.She encouraged Angela to go to college.

D.She knew Angela was the family’s hope.

3Which of the following can be put in ?

A.Don’t give stupid answers.

B.Don’t take no for an answer.

C.Nobody can help you out.

D.Learn to find answers by yourself.

4When did Lori L. Batts take part in a public- speaking contest?

A.In primary school.B.In middle school.

C.In high school.D.At college.

5Where can we find the stories of different people?

A.In a newspaper.B.On a website.

C.In a diary.D.On a notice board.

【答案】

1B

2C

3B

4C

5B

【解析】

本文主要讲述了这个月的告诉我专栏中集中讲述了3个人曾经在学校生活中学到的最重要的事情。

1细节理解题。根据第1个表格“I was lucky enough to have two teachers who gave me meaningful tasks that were different from my classmates’.”我很幸运有两位老师,他们给了我与同学不同的有意义的任务。可知,Lorraine Jacques对老师是感激的。故选B

2细节理解题。根据第2个表格“I do not want you to invite me to your high school graduation. I want you to invite me to your college graduation.”我不希望你邀请我参加你的高中毕业典礼。我想请你邀请我参加你的大学毕业典礼。可知,老师鼓励Angela上大学。故选C

3主旨大意题。根据第3个表格“In school, I learned not to take no for an answer.”在学校,我学会了不接受别人的否定。可知,本段的中心意思是不接受别人的否定。故选B

4细节理解题。根据第3个表格“In high school, a favorite teacher told me that I would never win a public-speaking contest. It made me so mad that I entered a national contest and won first in the state and third in the nation.”高中时期,我参加了一个全国比赛并获了奖。可知,是在高中时期。故选C

5细节理解题。根据第1大段“Share your stories on www. ascd. org/tellmeahout.”在网站上分享你的故事。可知,在网站上能阅读到这些文章。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】书面表达

从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。文中已给出内容不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名

题目①

假如你是李华,今天下午你应邀参加演讲比赛,因此无法参加外教的口语课。请用英语向外教Mr Green写一张请假条,说明你缺课的原因,以及你将如何补上这节课。

提示词语: speech competition, borrow, notebook, homework

提示问题:● Why will you miss the class?

● What will you do to make up for it?

Dear Mr Green

I'm writing to you to ask for a leave this afternoon. ________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

Thank you for your understanding

Yours,

Li hua

题目

初中三年,你一定遇到过很多帮助你成长的老师,某英文报社以感谢老师为话题展开征文活动,请你用英文写篇短文给报社投稿,谈谈你最想感谢的老师是谁,并说明感谢原因。

提示词语: patient, trouble, encourage, confidence

提示问题:● Which teacher do you want to thank most?

●Why do you want to say thanks to him/her?

A lot of teachers help us as we grow up. __________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网