题目内容

【题目】—Look! The man at the gate ________ be our headmaster.

—No, it _________ be him. He is holding a meeting in the office.

A. must, can’t B. must, mustn’t C. can, can’t D. can, mustn’t

【答案】A

【解析】

句意:-看!门口的那个人一定是我们的校长。-不,不可能是他。他正在办公室开会。本题考察情态动词表示猜测之意。must一定,表示有把握的肯定猜测;can可能,表示肯定的猜测,把握性不大,一般不用在肯定句中;mustn’t不许,表示禁止;can’t不可能,表示有把握的否定猜测。根据下文可知,上文对是校长的猜测十分有把握,所以第一个空使用“must”;根据He is holding a meeting in the office.可知,第二个空对不是校长的推测十分有把握。故选:A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。

Why do we play sports? You might say “to get exercise” and you'd be right. To have fun? That's true, too. But there's more. 1 According to a study, girls who play sports get a lot more than just fit.

Girls who play sports do better in school. You might think that playing sports will take up all your study time. 2 Exercise improves learning, and memory, which can give active girls an advantage in the classroom.

Girls who play sports learn teamwork and goal-setting skills. 3 When you work with coaches, trainers, and teammates to win games and achieve goals, you're learning how to be successful. Those skills will serve you well at work and in family life.

Playing sports improves self-confidence. 4 Why? It builds confidence when you know you can practice, improve, and achieve your goals. Sports are also a feel-good activity because they help girls get in shape, keep a healthy weight, and make new friends.

5Playing sports can reduce stress and help you feel a little happier. How? The brain chemicals released during exercise improve a person's mood. Friends are another mood-lifter.And being on a team creates tight bonds between friends. It's good to know your teammates will support you-both on and off the field!

A. Exercise cuts the pressure.

B. Sports teach valuable life skills.

C. In fact, there are at least 4 more reasons.

D. Girls who play sports feel better about themselves.

E. Plying sports offers children more than just physical benefits.

F. But research shows that girls who play sports do better in school than those who don't.

【题目】阅读下面的短文并用英语回答问题,并将答案写在答题卷上标有题号的横线上

Jenny liked planting flowers in her yard. Her grandfather used to teach her how to plant and care for flowers. So her yard was the most beautiful one in her village.

One day, while she was looking through a flower list, a picture of a plant caught her eyes at once. Jenny had never seen a flower like that before. “I must have it,” she said to herself, and she ordered it.

When it arrived, Jenny planted it at the bottom of a stone wall at the back of her yard. It grew well, with beautiful green leaves all over it. Day after day, she felt disappointed. She wondered why her plant hadn’t bloomed(开花). She wanted to cut it down and plant something else in its place.

However, at this moment, her disabled neighbor invited her to his yard and said, “Thank you so much! You can’t imagine how much I enjoy the flowers that you have planted!” The young woman walked into her neighbor’s yard. She saw that on the other side of the wall the plant was full of flowers.

They were, indeed, the most beautiful flowers that she had ever seen. The plant grew up through the crevices(裂缝) in the wall. It did not flower on her side of the wall, but flowered on the other side.

If you don’t see the good result, it doesn’t mean that it isn’t successful.

1What did Jenny’s grandfather teach Jenny?

2Why was the disabled neighbor thankful to Jenny?

3Do you like planting flowers? Why or why not?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网