题目内容

【题目】

When visitors get off the plane and come to Singapore’s Central Area, they will be surprised, because the city is so clean. There are bright glass buildings, green trees, grass and flowers of all colours in the city. People also call it the “Garden City”. Singapore River is an important river in Singapore. It was dirty in the past, but now it is very clean after a ten-year river cleaning plan. Nowadays people can walk along the river or take a short trip on a ship to enjoy themselves in the river.

The river runs down to the harbour (港口). There visitors can see the well-known white Merlion (鱼尾狮) statue with water coming out from its mouth. With the head of a lion and the body of a fish, it is famous as Singapore’s mascot (吉祥物). When the night comes, the tall buildings around the Merlion begin to light it up in every direction. There are many clubs, restaurants and hotels in Singapore and many people come there to enjoy themselves. When you are outside at night in Singapore, there is no need to be afraid. Singapore is one of the safest countries in the world.

1Why are visitors surprised when they get to Singapore’s Central Area?

A. Because the people there are friendly. B. Because it is very clean.

C. Because it is very modem. D. Because there are many glass buildings.

2How is the Singapore River now?

A. Dirty. B. Dry.

C. Clean. D. Deep.

3What color is the Merlion statue?

A. Red. B. Green.

C. Black. D. White.

4What can we know from the passage?

A. Visitors can see the Merlion at the beginning of Singapore River.

B. People may be afraid if they go outside at late night in Singapore.

C. People can have a good time in Singapore River when taking a trip by ship.

D. There are few plants in Singapore.

5Where can you probably read this passage?

A. In a travel guide. B. In a storybook.

C. In a health magazine. D. In a cookbook.

【答案】

1B

2C

3D

4C

5A

【解析】

这篇短文主要讲述了游客来到新加坡使人们感到惊讶,这个城市是如此干净,新加坡是世界上最安全的国家之一。

1细节理解。根据文中When visitors get off the plane and come to Singapore’s Central Area, they will be surprised, because the city is so clean.可知,这个城市是如此的干净,故选B。

2细节理解。根据文中because the city is so clean. There are bright glass buildings, green trees, grass and flowers of all colours in the city.可知,新加坡是干净的。故选C。

3细节理解。根据文中There visitors can see the well-known white Merlion (鱼尾狮) statue with water coming out from its mouth.可知,是白色的,故选D。

4推理判断。根据文中Singapore River is an important river in Singapore. It was dirty in the past, but now it is very clean after a ten-year river cleaning plan. Nowadays people can walk along the river or take a short trip on a ship to enjoy themselves in the river.可知,乘船旅行时,人们可以在新加坡河里度过愉快的时光。故选C。

5通读整篇短文可知,这篇短文主要介绍了新加坡的旅游景点,可以在旅行指南中看到,故选A。

1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。

2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。

3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。

4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A girl like flying

Julie Baker is 16. She likes music, swimming, going to the movies and shopping with her friends. She is a very common girl, but she likes flying helicopters (直升机).

Julie is a student at the Helicopter Flying School near Brisbane. What does she usually do on Sundays? Look at this.

7:00 Julie gets up.

7:45-8:00 Julie’s parents drive her to the helicopter school.

8:00-9:30 Her lessons start. Julie is in a group with five other students. The teacher teaches them how to fly helicopters. Julie doesn't like classroom work very muchbut she knows it's important.

10:00-11:00 Julie and her friends learn how to use the radio and how to read maps.

11:00—12:00 Julie is in the pilot's (飞行员的) seat and her teacher is next to her. She flies for one hour. She loves it. She enjoys looking down at the Sunshine Coast.

12:15 Julie's father drives her home. He's very happy that she is back and she is OK. “I dislike watching Julie up in the helicopter,” he says. “Her mother and I are scared. But we know she loves flying. She wants to be a pilot in the future (未来) and we don't want to stop her.”

1How does Julie get to the helicopter school?

A.By bus.B.By car.C.By bike.D.On foot.

2How many people are there in Julie's group?

A.Six.B.Five.C.Four.D.Three.

3What does Julie do from 11:00 to 12:00?

A.She has classes in the classroom.B.She has lunch with her friends.

C.She cleans the helicopter.D.She flies in the sky.

4How do Julie's parents feel when she flies a helicopter?

A.Excited.B.Relaxed.C.Afraid.D.Bored.

5Which of the following is TRUE according to the material?

A.Julie's mother is good at flying helicopters.

B.Julie is usually busy on Sunday mornings.

C.Julie wants to be a teacher in the future.

D.Julie's father wants her to be a pilot.

【题目】Travel Program

Here is our 5-day travel program. I'm sure you will enjoy your trip.

Day 1 — Arrive in Beijing

Arrive in Beijing in the morning. The guide will meet you in the airport. You will visit the National Science Museum. It will take you about one hour to go there by car.

Day 2 —Beijing

After breakfast, you will go to Tian' anmen Square. You will stay there for one hour and then you’ll go to the Palace Museum.

Day 3 — Beijing

The most important part is a visit to the Great Wall. It is one of the most important symbols in China.

Day 4 —Beijing / Shanghai

Take a plane to Shanghai in the morning. After lunch, you will visit the Yuyuan Garden. It’s very beautiful. Then you can take a walk through the Old Town. It is full of stores, so you can buy some specialties (特产)for your family.

Day 5 — Shanghai

You will have a day trip to the Zhujiajiao Water Town and have a fast lunch there. In the evening, you will go back home by plane. Service ends.

Fare (费用):$700 (half price for children aged 12 and under)

Telephone: 040-7845768

1How will travelers go to the National Science Museum?

A.On foot.B.By train.C.By bus.D.By car.

2How long will travelers stay in Tian’ anmen Square?

A.For one hour.B.For two hours.C.For three hours.D.For four hours.

3On the third day, travelers will visit______.

A.the National Science MuseumB.the Zhujiajiao Water Town

C.the Yuyuan GardenD.the Great Wall

4On which day can travelers do some shopping?

A.Day 2.B.Day 3.C.Day 4.D.Day 5.

5How much should Adult pay if he wants to travel with his 10-year-old son?

A.$1,400.B.$1,050.C.$750.D.$700.

【题目】The life in 50 years

What will our life be like in 50 years? No one knows the answer exactly, but we are sure that it will be very different from the life today. My brother Jill White makes some predictions. Here are some of his ideas.

First, people will have less work to do, and robots will do most work. People will use robots to make cars, do the housework, look after sick people and teach students. People will spend most of their time playing sports and traveling. So people will become stronger and healthierand they will live to be about 200 years old.

Second, cars will become very small and computers will control their speed. So there will be fewer accidents on the road. Planes will be very popularand most people would like to take them to travel.

Third, people will be able to live in the sea, on the moon or on Mars. The earth won't be crowded or noisy. So there will be much space for people to plant trees. There will be less pollution, and the air will become much fresher.

Finally, water shortage will become one of the most serious problems. If people don't save water now, there will be water wars(战争)in 50 years.

1Jill White thinks that in 50 years robots will help to do the following things EXCEPT(除了)________

A.looking after sick peopleB.driving carsC.teaching studentsD.doing the housework

2Jill White thinks most people will travel ________ in 50 years.

A.by bikeB.by planeC.by trainD.by car

3According to Jill White________ in 50 years.

A.every family will have a car

B.people won't need to work

C.computers will control the cars' speed

D.the earth will become crowded and noisy

4The underlined word “ shortage” means “________” in Chinese.

A.短缺B.丰富C.清澈D.浑浊

5This passage mainly tells us ________ in 50 years.

A.the schoolsB.the carsC.the robotsD.the life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网