题目内容
【题目】The life in 50 years
![]()
What will our life be like in 50 years? No one knows the answer exactly, but we are sure that it will be very different from the life today. My brother Jill White makes some predictions. Here are some of his ideas.
First, people will have less work to do, and robots will do most work. People will use robots to make cars, do the housework, look after sick people and teach students. People will spend most of their time playing sports and traveling. So people will become stronger and healthier,and they will live to be about 200 years old.
Second, cars will become very small and computers will control their speed. So there will be fewer accidents on the road. Planes will be very popular,and most people would like to take them to travel.
Third, people will be able to live in the sea, on the moon or on Mars. The earth won't be crowded or noisy. So there will be much space for people to plant trees. There will be less pollution, and the air will become much fresher.
Finally, water shortage will become one of the most serious problems. If people don't save water now, there will be water wars(战争)in 50 years.
【1】Jill White thinks that in 50 years robots will help to do the following things EXCEPT(除了)________.
A.looking after sick peopleB.driving carsC.teaching studentsD.doing the housework
【2】Jill White thinks most people will travel ________ in 50 years.
A.by bikeB.by planeC.by trainD.by car
【3】According to Jill White,________ in 50 years.
A.every family will have a car
B.people won't need to work
C.computers will control the cars' speed
D.the earth will become crowded and noisy
【4】The underlined word “ shortage” means “________” in Chinese.
A.短缺B.丰富C.清澈D.浑浊
【5】This passage mainly tells us ________ in 50 years.
A.the schoolsB.the carsC.the robotsD.the life
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【5】D
【解析】
本文介绍了50年后人们的生活情况,机器人会代替人们做许多工作,人们会更加长寿,乘飞行旅行很普遍,地球会变得更拥挤,水也会短缺等。
【1】细节理解题。由第二段中People will use robots to make cars,do the housework,look after sick people and teach students“人们将会使用机器人来制造车、做家务、照看生病的人以及教学生”可知,机器人可知照顾生病的人、教学生以及做家务,并未提到会开车,故选B。
【2】细节理解题。由第三段中Planes will be very popular,and most people would like to take them to travel“飞机将会非常受欢迎,大多数人想要乘他们去旅行”可知,50年后大多数人将乘飞机旅行。故选B。
【3】细节理解题。由第三段首句Second,cars will become very small and computers will control their speed“第二,骑车将会变得非常小而且电脑将会控制速度”可知,电脑将控制车速。故选C。
【4】词义猜测题。根据If people don't save water now,there will be water wars(战争)in 50 years“如果人们现在不节水的话,50年后将会引起争水的战争”可知,表示水短缺将会是最严重的问题。故选A。
【5】主旨大意题。根据What will our life be like in 50 years? No one knows the answer exactly, but we are sure that it will be very different from the life today“50年后我们的生活将会变成什么样子的?没有人确切地知道答案,但是我们相信与现在的生活非常地不同”以及下文我的弟弟吉尔做的预测可知,本文旨在告诉人们50年后的生活是什么样子的。故选D。
做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。
例如第2题。根据关键词will travel以及in 50 years可知,定位至Planes will be very popular,and most people would like to take them to travel“飞机将会非常受欢迎,大多数人想要乘他们去旅行”可知,50年后大多数人将乘飞机旅行。故选B。
【题目】
| Hi, I’m Fan Yong from Chengdu. There is a computer in our classroom. We can see photos on it. And there are forty computers in our computer room. We have lessons there every Friday afternoon. And we need (需要) do our homework on the computer in the evening. My computer is blue. It’s my favourite colour. |
| Hello, I’m Jenny from London. I live with my parents and two brothers on a big farm. I don’t go to school but I study on my computer. I meet my teachers there. I have two lessons in the morning and one lesson in the afternoon. And then I do my homework. On Saturday, I help my parents with farm work. On the farm, there are many kinds of vegetables and animals. Tomatoes and dogs are my favourites. |
【1】Fan Yong can ________ on the computer in the classroom.
A. read books B. do homework C. see photos D. check email
【2】When does Fan Yong have lessons in the computer room?
A. On Monday morning. B. On Monday afternoon.
C. On Friday morning. D. On Friday afternoon.
【3】Fan Yong’s favourite colour is ________.
A. white B. black C. green D. blue
【4】Jenny has ________ lessons a day.
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5
【5】What’s Jenny’s favourite vegetable?
A. Tomatoes. B. Potatoes. C. Carrots. D. Beans.