题目内容

【题目】根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)

A. Would you like to watch it with me?

B. What do you think of it?

C. Is it fantastic?

D. That sounds great.

E. At half past three tomorrow afternoon.

F. You can invite Jane to watch it with you.

G. Have you ever been there?

A: Helen, where did you go last night?

B: I went to Wanda cinema.

A: 1

B: Quite good. It has the best service. 2

A: Yes, I’ve been there several times. Did you see the film Doctor Strange last night?

B: No, I didn’t. 3

A: Yes, I think so. You should watch it.

B: 4

A: Sorry, I have watched it twice. Why don’t you ask Jane? She hasn’t watched it.

B: 5

【答案】

1B

2G

3C

4A

5D

【解析】

对话主要是两人对昨天晚上看的电影的推荐,一方推荐另一方也去看这个电影。

1根据回答Quite good. It has the best service.“很好,它有最好的服务”可知,这里提问的应该是对某物的态度,结合选项,只有B项符合语境,故选B

2根据回答Yes, I’ve been there several times.“是的,我去过那里几”次可知,这里应该是提问“你去过那里吗?”,结合选项,只有G符合,故选G

3根据下句Yes, I think so. You should watch it.“是的,我认为是,你应该看看”可知,这里应该是一个一般疑问句,表达的是“它很棒吗?”,结合选项,故选C

4根据后句Sorry, I have watched it twice.“抱歉,我已经看了两遍了”可知,上句应该问的是“你能和我一起去看吗?”,结合选项,故选A

5根据上句Why don’t you ask Jane? She hasn’t watched it.“为什么不问问简呢?她还没有看过”可知,后句表达的是应该是“赞同这个观点”,结合选项,故选D

解答此类试题时,务必充分理解上下文的语境和行文的逻辑关系,找到解题的线索。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,掌握其大意,然后从各题所给的ABCD四个选项中选出最佳选项。

When Alex was a kid, he helped out in his parents’ burger shop. Standing on top of a milk box made him _________ enough to make drinks for customers. When he was a little older, he worked with other workers to cook _________ together.

Now, Alex has his own burger shop. It’s a restaurant called Creator in San Francisco, California. but he doesn’t make burgers by _________. Neither do his workers.

At Creator, some machines cook and sell burgers. Alex made a device (装置). It washes meat and vegetables, _________ them into pieces and add cheese and relish (调味品). People like these hamburgers because their tastes are just as good as or___________ than burgers made by hand. And they cost less, too. That’s _________ it’s cheaper to make machines than to pay a kitchen full of workers.

Creator is just one _________. Automation (自动化) is taking over human’s many jobs. That means work is done by machines or computers, not people.

A report says that 400 to 800 million people may be out of jobs by 2030. As technology improves, some work will be done more quickly or cheaply _________ machine. So factories will use robots or computer programmes to _________ the work. That means there will be less work for people. Many people could __________ their jobs. Or they might have trouble finding new ones.

1A.fatB.tallC.thinD.short

2A.riceB.dumplingsC.burgersD.noodles

3A.himselfB.herselfC.myselfD.itself

4A.turnB.lookC.putD.cut

5A.betterB.worseC.moreD.less

6A.whyB.becauseC.thoughD.but

7A.machineB.personC.exampleD.job

8A.byB.atC.inD.of

9A.drawB.paintC.startD.do

10A.getB.loseC.loveD.hate

【题目】 Disney has made many cartoon movies. The princesses in the movies are often girls' favorite characters. From Snow White to Moana, every princess leaves a deep impression on people. However, have you noticed that Disney princesses are changing?

In the early Disney cartoon movies, princesses like Snow White, Cinderella and Aurora from Sleeping Beauty are usually good-looking and kind-hearted. But they have to depend on others to get out of trouble and find happiness. They end up living happily with their princes.

Now, people still love those princesses, but more and more girls know they have to fight for their own happiness. Disney has noticed the change. So the princesses in its newer movies don't just have good looks.

Merida from Brave is a good example. She was born as a princess and she likes going on adventures. She spends her days practicing archery(射箭术),riding her horse and experiencing the world around her. She loves her family, but she wants to take control of her own life.

Some time ago, Disney even put up their"10 new rules for being a modem princess". The rules include: Care for others; Live healthily; Don't judge(判断)a book by its cover; Be honest; Be a friend you can trust; Believe in yourself; Right wrongs; Try your best; Be loyal(忠诚)and Never give up.

None of the rules are about the looks of a princess. Anyway, one's inner beauty is more important. Don't you think so?

1Which of the princesses is from Sleeping Beauty?

A.Moana.B.Aurora.C.MeridaD.Cinderella

2According to the passage, which doesn't belong to the early Disney cartoon movies?

A.BraveB.Snow White.C.Cinderella.D.Sleeping Beauty.

3After reading the passage, we can know that_________

A.the princesses in the Disney cartoon movies have kept the same these year

B.Disney paid no attention to people's views towards the princesses

C.people don’t like the princesses in Disney's early cartoon movies any more

D.Merida not only likes adventures but also wants to control her own life

4According to Disney ,a modern princess should________

A.believe in her parentsB.be a good daughter

C.live a healthy lifeD.care for her family

【题目】 When I was about twelve years old, a girl in my class liked to point out my disadvantages.

My disadvantages: I was very thin; I wasn't good at math; I talked too much; I was too proud and so on. At last. I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes.

He listened to me quietly, and asked. "Are those things true or not? Jane. didn't you ever think about what you're really like?" Then he added, "Well, you have that girl's opinions. Make a list of everything she said and mark(做标记)the true points."

I did as he told me. To my great surprise, I found out that about half the things were true. Some of them I couldn't change, like being very thin, but many I could—and suddenly I wanted to change. For the first time I got a clear picture of myself.

I brought the list back to Daddy, and he said, "Now you know better about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears angrily and feel hurt. When something said about you is true, you'll find it will be of great help to you. Don't shut your ears. Listen to the truth and do what you know is the right thing to do."

Daddy's advice has returned to me at many important moments. In my life. I've never had a better piece of advice.

1When the writer Jane was ______, a girl in her class liked to point out her disadvantages.

A.about 10B.about 12C.about 14D.about 16

2Jane thought she couldn't change one thing. It was that ______.

A.she was very thinB.she wasn't good at math.

C.she talked too muchD.she was too proud

3Who changed the writer's opinion?

A.Her fatherB.Her motherC.Her sisterD.Her brother

4What did Jane's father really mean by saying "Make a list of everything...?"

A.Forget it.B.Make a shopping list.

C.Don't make friends with the girl.D.Finding out what is right and what is wrong.

5Which of the following is the best title for this passage?

A.My disadvantages.B.A girl in my class.

C.A girl's opinions.D.The Best Advice.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网