题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。

When I was growing up, I never heard the words “I love you” from my father. If your father never says them to you when you are a c1, it gets more and more difficult for him to say those words when you get older. In fact, I never said those words to him. e2.

A few years ago, I d3 to make a plan for the first move. After some thought, I called my father on the phone and said, “Dad, I love you!”

There was a minute of s4 at the other end of the line. “Well, the same to you!” he answered quietly.

“Dad, I know you l5 me. When you’re ready, you’ll say it, too.” I said to my father.

Fifteen minutes later, my mother called and asked if e6 was “OK”. She seemed n7.

A few weeks later, Dad ended our conversation w8 the words: “Son, I love you.” I was at work then and tears(眼泪)came to my eyes a9 I finally “heard” the love. At that m10. I knew our father-son relationship(关系)would be better than before.

【答案】

1child

2either

3decided

4silence

5love

6everything

7nervous

8with

9as/after

10moment

【解析】

不善于表达的父亲从未对我说过我爱你,后来我决定抛开自尊先对他说我爱你,结果父亲也对我说了这句话,我被深深感动,和父亲的关系提升到个新的高度。

1句意:当你还是个孩子的时候,如果你的父亲从来没有对你说过这些话,那么当你长大了,他就越来越难说这些话了。

根据首字母提示和下文it gets more and more difficult …when you get older.可知当你还是个孩子的时候,如果你的父亲不说我爱你,当你长大了,他就更难说这些话了。可知空处应填child孩子,由空前的冠词a,可知用名词单数形式,故答案为child

2句意:事实上,我从来没有对他说过这些话。

根据If your father never saysI never said those words to him,可知父亲不说,我也不说,所以空处意思为either用于否定句中,表示前者不后者也不。故答案为either

3句意:几年前,我决定为第一步做一个计划。

根据After some thought, I called my father on the phone and said, “Dad, I love you!”和首字母提示,可知作者决定要对父亲说我爱你 。决定decide,动词,由A few years ago,可知时态为一般过去时,所以用decide的过去式decided。故答案为decided

4句意:电话的另一端沉默了一分钟。

根据it gets more and more difficult for him to say those words when you get older,可知当作者跟父亲说我爱你时,父亲很难说出口,所以沉默了一分钟,根据首字母提示,可知空处意思为沉默”of后面用名词,所以用silence,沉默,不可数名词。故答案为silence

5句意:爸爸,我知道你爱我。

根据父亲的回答Well, the same to you!,所以作者说我知道你爱我。根据首字母提示,可知空处意思为爱,love,动词,主语you,时态为一般现在时,所以用动词原形love,故答案为love

6句意:十五分钟后,我母亲打电话问是否一切都

根据上文,父母不知作者为什么说出我爱你,担心发生了什么事儿,所以我母亲打电话问是否一切都好,根据首字母提示,一切everything,故答案为 everything

7句意:她看起来很紧张。

根据上文my mother called and asked if e___6___ was “OK”.,可知母亲看起来很紧张,根据首字母提示和系动词seemed,可知空处用形容词nervous,故答案为nervous

8句意:几个星期后,爸爸结束我们的谈话时说:儿子,我爱你。

根据首字母提示结合句意,可知用介词with“,介宾短语with the words“用这些话。故答案为with

9句意:当我终于听到爱后,我的眼睛涌出了眼泪。

I was at work then and tears(眼泪)came to my eyes I finally “heard” the love.两句之间需要连词连接构成主从复合句,根据句意和首字母提示,可以为as“时候after“之后,我的眼睛涌出了眼泪。,故答案为as/after

10句意:在那一刻。我知道我们的父子关系会比以前好。

根据句意和首字母提示,可知用moment,固定搭配at the moment“在那一刻,故答案为moment

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
①When you think of the United States, you may think of big cities like New York City or Los Angeles. But there’s so much natural beauty to enjoy between the busy cities, especially with the coming spring.
②The government turned some beautiful places into national parks to make sure they are protected, and the National Park Service was made in 1916 to take care of them. So what are some of the best ones to see?
③Well, the very first park ever made was Yellowstone National Park (黄石公园) in the states of Wyoming, Idaho and Montana. It has more hot springs (温泉) and geysers than anywhere else in the world, according to National Geographic. Old Faithful is the main attraction, which is a geyser, kind of like a natural fountain that goes off every 1 to 2 hours.
④The Great Smoky Mountains National Park (大雾山国家公园) is the most visited, with over 10 million visitors every year. It includes the southern part of the Appalachian Mountains in North Carolina and Tennessee. Drive along the highway or try out some of the hiking trails.
⑤The next most visited park is in Arizona at the Grand Canyon (大峡谷), and the views are amazing. The canyon is a mile (about 1.6km) deep and can be 18 miles wide, according to the National Park Service. At the bottom, there are rocks that are almost 2 billion years old!
⑥Over 70 million people visit these and other national parks in the US each year. Do you want to be one of them in 2016?
(1)Why the government turned some places into national parks?
A.Because there’s so much natural beauty to enjoy.
B.Because the government wants to protect these places.
C.Because the places are big cities.
D.Because Over 70 million people visit these and other national parks.
(2)Which of the followings is the most visited?
A.Yellowstone National Park
B.The Great Smoky Mountains National Park
C.The Grand Canyon
D.The National Park Service
(3)From the passage, we know _________.
A.We can enjoy big cities in the United States.
B.Millions visit US national parks to see nature
C.People never want to visit US national parks
D.The Grand Canyon is in North Carolina and Tennessee.
(4)Where can we read the passage?
A.In a storybook.
B.In a science magazine.
C.In a travel map.
D.On a newspaper.

【题目】Dear Mr. Taylor,

Thank you! We have received your $500 donation(捐款) to the Pine Hills Senior Center. Because of you, we can go on serving the old people.

Kathy is one of the old people in our center. She was always sad after her husband died in an accident. Because of you, this year will be different for her. We will have a worker to look after her every day and cheer her up. Your $500 donation makes it possible for us to do that.

Last year, you helped us plant a garden with vegetables. Most old people tell us that it is their favorite place in our center. They work in the garden with some college students, and once a week they pick fresh vegetables from the garden and give a dinner for those volunteers. We hope you will join us soon for our weekly dinners. Kathy will be glad to cook tomato soup for you.

Yours,

Mary McHill

1________ gave away some money to the Pine Hills Senior Center.

A.MaryB.KathyC.Mr. TaylorD.Kathy's husband

2Kathy was always sad after her husband ________.

A.diedB.left homeC.was sickD.got lost

3What did Mr. Taylor do last year?

A.He gave away $500 to the center.

B.He planted a garden with vegetables in the center.

C.He sent vegetables to the center every week.

D.He went to have a dinner in the center every week.

4Which of the following is TRUE about the old people?

A.They cook on their own every day.

B.They love working in the garden.

C.They all love Kathy's tomato soup.

D.They love playing with college students.

5What can we learn from the passage?

A.Mr. Taylor is a very kind man.

B.The Pine Hills Senior Center is a hospital.

C.Mr. Taylor used to live in the Pine Hills Senior Center.

D.The college students are looking forward to meeting Mr. Taylor.

【题目】 Sally was feeling very nervous before her interview(面试)at her new school. All her friends said it was a very good school. Many of her friends wanted to go there, too.

“I’m afraid that I' ll be too shy I don't feel ________,”Sally told her parents.

Her parents encouraged(鼓励) her, “Don't be shy. I'm sure you'll do well,” said her mother.

“I’ll help you________some possible questions and answers, “said her father .

In the days before the interview, her parents were patient and kind. They gave Sally________about what to do and say at the interview.

On the day of the interview, Sally's parents went with her. When they were________ outside the head teacher's office, they told her, “Just take a deep breath and do your best.”As Sally knocked on the door, she gave her parents a brave(勇敢的)smile.

The head teacher started the interview by asking, “What school activities do you like?”

For a moment Sally could not think of anything to say She couldn’t ________what she had practiced with her parents. Then she thought of her mother's words: Just be yourself. So she relaxed and said, I like drama and art. To be honest, I'm not good at sport. After that Sally had no________answering the other questions.

At the________of the interview, the head teacher shook hands with Sally and said, “I look forward to seeing you again, Sally.”

Sally looked________and confident when she came out of the head teacher's office. Her parents asked how she thought what she had done at the interview. Sally simply said, “I’ve done my best.”

1A.nervousB.confidentC.happyD.excited

2A.findB.answerC.practiceD.write

3A.giftsB.adviceC.chancesD.show

4A.listeningB.watchingC.playingD.waiting

5A.forgetB.rememberC.missD.understand

6A.wayB.ideaC.timeD.problem

7A.endB.momentC.startD.middle

8A.worriedB.relaxedC.boredD.tired

【题目】根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。
Chen Qingyuan, 13, is an ordinary student in Grade 8 in the United States. But he has made himself a “star” on WeChat! He has a public WeChat account ( ID: mgx0811) to share his life in the US, from study to after-class activities. He has about 1,200 followers. All his posts are original and he updates (更新)it almost every day.
In the beginning, only a people read his stories. But he didn't give up. “Gradually, I realized that followers prefer things that are ‘useful' to . Parents are more interested in how to apply for US schools,” he said. For example, his most popular article was how to with interviews when applying (申请) for a US private high school. He shared his several interview experiences and gave suggestions. The article had more than 2,200 views and hundreds of reports.
To write high quality articles every day, Chen worked very hard. He observed(观察)life , read a lot of books and even learned how to design pages. “I found everything in life could be written about. The key is to find a point and make it clear,” he said.
Recently, he wrote an article about the between the first school day in the US and China. Through pictures, he showed that US students would receive many materials the first school day, including the Principal's Letter and various forms to fill in. While in China, students would have a class meeting to discuss their class rules for the new term or share their different experiences of the last vacation with each other.
Many readers encourage and thank him by messages and money. So far he has received about 1,500 yuan. And he said he would keep writing at least until high school he wouldn't let his followers down.”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网