题目内容

【题目】短文填空 根据短文内容及首字母提示, 补全空格内单词, 使短文完整、通顺。(请在答题卡上写出完整单词)

Of the three major drinks of the world-tea, coffee and cocoa, tea is drunk by the largest number of people.

China is the homeland of tea. It is believed that China had tea as e1 as five to six thousand years ago, and the history of tea planting dates back to two thousand Years. The h2 of tea drinking spread to Japan in the 6th century, but it was not introduced to Europe and America until the 17th and 18th centuries. Now the number of tea drinkers in the world is very large and it’s still g3.

Tea has been a necessary part of people's d4 lives in China for a long time. Countless numbers of people like to have a cup of tea after a meal. In summer, tea seems to drive away the h5 and bring on a cool feeling together with a feeling of relaxation. In medicine, the tea leaf is very important to people who live mainly o6 meat. A popular saying says, "I'd rather go without salt for three days than without tea for a single day. "

Tea is also rich in various vitamins and, for smokers, it helps to remove nicotine from the body. After drinking wine, strong tea may prove to be a good way to k7one's mind clear.

However, too much strong tea is bad for the s8 and can cause indigestion(消化不良). Drinking strong tea just before bedtime will make it hard for people to fall a9. Often drinking very strong tea may give some people heart and blood pressure disorders (混乱), and make the teeth of young people turn brown. But it is not d10 to prevent these undesirable(不受欢迎的)effects: just don't make your tea too strong.

【答案】

1early

2habit

3growing

4daily

5heat

6on

7keep

8stomach

9asleep

10difficult

【解析】

文章大意:本文主要讲述了茶、咖啡和可乐是世界三大饮料,其中茶的消费者最多,本文介绍与茶有关的事情以及饮茶对健康的好处等。

1句意:人们认为中国早在五六千年前就有茶。

根据所在位置可知,应该填的是形容词,由后文“as five to six thousand years ago”可知,应该填的是早的,as early as 意为“早在”,故填early

2句意:喝茶的习惯传到了6世纪的日本。

根据所在位置可知,应该填的是名词,由后面的句子“of tea drinking spread to Japan in the 6th century”可知,应该是习惯,habit意为“习惯”,故填habit

3句意:现在世界上喝茶的人很多,而且还在增长。

根据所在位置可知,应该填的是动词的现在分词形式,由前文“Now the number of tea drinkers in the world is very large and it’s still”可知,应该填的是增长,grow意为“增长”现在分词是growing,故填growing

4句意:在中国,茶一直是人们日常生活中必不可少的一部分。

根据所在位置可知,应该填的是形容词作定语,由后文“lives in China for a long time”可知,应该是日常生活,daily意为“日常的”,故填daily

5句意:夏天,茶似乎可以驱走炎热,带来凉爽的感觉和放松的感觉。

根据所在位置可知,应该填的是名词,由后文“bring on a cool feeling together with a feeling of relaxation”可知,应该填的是驱走炎热,heat意为“炎热”,故填heat

6句意:在医学上,茶叶对以肉为主食的人非常重要。

根据所在位置可知,应该填的是介词,由固定搭配live on意为“以……为食”以及后文“meat”可知,应该填on,故填on

7句意:喝完酒,浓茶可能是保持头脑清醒的好方法。

根据所在位置可知,应该填的是动词原形,由固定搭配keep one’s mind clear意为“保持头脑清醒”可知,应该填的是keep,故填keep

8句意:不过,喝太多浓茶对胃不好。

根据所在位置可知,应该填的是名词,由前文“too much strong tea is bad for the”可知,应该填的是胃,stomach意为“胃”,故填stomach

9句意:睡前喝浓茶会使人难以入睡。

根据固定搭配fall asleep意为“入睡”以及前文“Drinking strong tea just before bedtime will make it hard for people to fall”可知,应该填asleep,故填asleep

10句意:但不难防止这些不良影响。

根据所在位置,应该填形容词作表语,由后文“just don't make your tea too strong”可知,应该是不难,difficult意为“困难的”,故填difficult

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Doris and Samuel are having dinner in a restaurant.

Samuel: I think I’ll have a hamburger, some chocolate cake and a large cola. What do you think of that ?

Doris: That sounds terrible! I’ll have a chicken sandwich, a salad, an apple and g glass of lemon tea. I’ve decided to stay away from fried food and soft drinks.

Samuel: Since when?

Doris: Since I had my medical examination. The doctor said that I needed to lose a bit of weight by avoiding fat, oil and sugar. He also stated that it’s necessary for me to have a more balanced diet.

Samuel: What’s a balanced diet?

Doris: A balanced diet means having different kinds of healthy food every day. Research shows that each day you should have plenty of fruit, vegetables and grain products such as noodles and bread. And, in general you should have fewer dairy products and eggs, and less meat.

Samuel: But I believe my diet is balanced.

Doris: Really? Do you remember what you had today?

Samuel: Oh, the usual things. For breakfast, I had fried eggs and a large cup of coffee with a lot of milk and sugar. Then I treated myself to some ice cream for a snack.

Doris: And for lunch?

Samuel: For lunch, I had six chicken wings and a cola.

Doris: I don’t understand how that is a balanced diet!

Samuel: Well, I have many different kinds of food every day.

Doris: But all of these kinds of food are unhealthy for you.

Samuel: Ok, you’re right. I’ll change my diet…tomorrow. Here comes my hamburger and chocolate cake

1Where does the conversation take place?

A.In the street.B.In a hospital

C.At home.D.In a restaurant

2What does Doris think of Samuel’s food for dinner?

A.Delicious.B.Tasty.C.TerribleD.Healthy

3What are they probably talking about?

A.The food they are having.B.The drinks they are having.

C.The restaurant where they are eating.D.A balanced diet.

4In this conversation, a“balanced diet” refers to .

A.the different kinds of food to have every dayB.the food to eat in order to lose weight

C.the food with no fat, oil or sugarD.the food with less meat but more vegetables and grains

5Which of the following is TRUE according to the conversation?

A.Samuel was asked to keep away from unhealthy food by the doctor.

B.Doris used to have fried food and soft drinks.

C.Samuel really understands the meaning of a balanced diet.

D.Samuel’s diet is unbalanced but he is sure to change his diet.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网