题目内容
【题目】阅读理解七选五 根据短内容, 从短后的选项中选出能填空处的最佳选项. 选项中有两项为多余选项.
Do you want to be happier? Well, you can do something about it. Some psychologists( 心理学家) believe that 10% of your happiness is due to life conditions and 40% is the result of your own choices. Your own choices include how you manage your time at school, your relationships, your friends, your activities and your health. So you have a lot of control over how happy you feel.【1】 Here are some tips on how to do that.
Surround yourself with positive( 积极的) people. Spend time with positive people and your ideas will become active. On the other hand, good friends will encourage, support, and lift you up when you're down.【2】
That's also true for the people that we work with Don't try to be perfect. Remember that nothing can ever be perfect.【3】
Instead think about what you already have. Think about what you've already done. Think of where you are today as a step towards tomorrow. Don't try to be perfect, just try to do things well﹣with excellence.
Focus on now. Don't think about all the things that can go wrong, like failing at school or your friend leaving you. Thinking like this only results in worry and stress, which is a waste of time and energy.【4】 Just worry about making today great, because the best way to be happy is just to enjoy each day.
Compare yourself to yourself, not to other people. There will always be someone smarter, or richer, or better looking or more successful than you. There will always be someone with a bigger house and a bigger boat than you. Someone will always have more. Rather, look at what you have got and who you are, accept and value that. Work toward being a better one than you were last month or last year. 【5】 And you will feel a lot happier with, and about yourself.
A.They see the best in you, and that helps you see the best in yourself.
B.That way you will be pleased with the progress that you are making.
C.The key is to take control by making choices and developing habits that make you happier.
D.You can control how happy you are, since giving always makes you feel happier.
E.If you can't control tomorrow, don't worry about tomorrow.
F.If you aim for perfection all the time, you will never be satisfied or happy.
G.Your relationship with your parents doesn't have to be perfect before you can be happy.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】F
【4】E
【5】B
【解析】
短文讲了如果你想控制自己的快乐,有更好的人际关系和健康,给出了一些能够做到这些的建议.
【1】细节推理题。根据前句Your own choices include how you manage your time at school, your relationships, your friends, your activities and your health。 So you have a lot of control over how happy you feel你自己的选择包括你如何管理你在学校的时间,你的人际关系,你的朋友,你的活动和你的健康。所以你可以控制自己的快乐程度。可知结合选项,应说关键是通过做出选择和养成习惯来控制自己,使你更快乐。故选C。
【2】细节推理题。根据前句On the other hand, good friends will encourage, support, and lift you up when you're down。另一方面,好朋友会鼓励你,支持你,在你失意的时候帮助你振作起来。和后句That's also true for the people that we work with。这也适用于我们的同事。可知结合选项,应说他们看到你最好的一面,这有助于你看到自己最好的一面。故选A。
【3】细节推理题。根据前句Don't try to be perfect。 Remember that nothing can ever be perfect。不要追求完美。记住,没有什么是完美的。可知结合选项,应说如果你一直追求完美,你永远不会满足或快乐。故选F。
【4】细节推理题。根据后句Just worry about making today great, because the best way to be happy is just to enjoy each day。只要担心如何让今天变得美好,因为快乐的最好方式就是享受每一天。可知结合选项,应说如果你不能控制明天,不要担心明天。故选E。
【5】细节推理题。根据前句Work toward being a better one than you were last month or last year。努力让自己比上个月或去年做得更好。后句And you will feel a lot happier with, and about yourself。你会对自己感到更快乐。可知结合选项,应说这样你会对你所取得的进步感到高兴。故选B。
做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案
【题目】 London Bridge is between the City of London and Southward. It is between Cannon Street Railway Bridge and Tower Bridge. London's original bridge made this one of the most famous bridge in the world.
The first London Bridge is thought to have been built by the Romans sometime in the first century, with several rebuild over the centuries. In the end, wooden bridges were replaced (代替) with a stone bridge, the first one being started in 1176 and finished years later. During its whole history, London bridge has been a busy thoroughfare (通道) and was once lined with shops. The road over the bridge was only about 4 meters wide between the shops. It was not wide enough and it was often crowded with people, horses and cars. In 1773 a keep left rule was enforced (强制执行) to keep the traffic moving. This became the rule of the road in Britain.
In 1757 the houses and shops on the bridge were pulled down. A new bridge was built in 1831 to replace the old one. This in turn was pulled down in 1967 and rebuilt in Lake Havasu City, USA, as a tourist attraction. The present London Bridge opened in 1973.
Location | Between the city of London and Southward |
Builders of the first London Bridge | 【1】 |
Materials used for the bridge | At the beginning Wood |
Later 【2】 | |
Building time of the stone bridge | The first bridge was started in 1776 |
A new bridge In 【3】 | |
The present bridge In 【4】 | |
The passage is about the 【5】 of London Bridge | |