题目内容

【题目】阅读理解七选五 根据短内容, 从短后的选项中选出能填处的最佳选项. 选项中有两项为多余选项.

Do you want to be happier? Well, you can do something about it. Some psychologists 心理学家) believe that 10% of your happiness is due to life conditions and 40% is the result of your own choices. Your own choices include how you manage your time at school, your relationships, your friends, your activities and your health. So you have a lot of control over how happy you feel.1 Here are some tips on how to do that.

Surround yourself with positive 积极的) people. Spend time with positive people and your ideas will become active. On the other hand, good friends will encourage, support, and lift you up when you're down.2

That's also true for the people that we work with Don't try to be perfect. Remember that nothing can ever be perfect.3

Instead think about what you already have. Think about what you've already done. Think of where you are today as a step towards tomorrow. Don't try to be perfect, just try to do things wellwith excellence.

Focus on now. Don't think about all the things that can go wrong, like failing at school or your friend leaving you. Thinking like this only results in worry and stress, which is a waste of time and energy.4 Just worry about making today great, because the best way to be happy is just to enjoy each day.

Compare yourself to yourself, not to other people. There will always be someone smarter, or richer, or better looking or more successful than you. There will always be someone with a bigger house and a bigger boat than you. Someone will always have more. Rather, look at what you have got and who you are, accept and value that. Work toward being a better one than you were last month or last year. 5 And you will feel a lot happier with, and about yourself.

A.They see the best in you, and that helps you see the best in yourself.

B.That way you will be pleased with the progress that you are making.

C.The key is to take control by making choices and developing habits that make you happier.

D.You can control how happy you are, since giving always makes you feel happier.

E.If you can't control tomorrow, don't worry about tomorrow.

F.If you aim for perfection all the time, you will never be satisfied or happy.

G.Your relationship with your parents doesn't have to be perfect before you can be happy.

【答案】

1C

2A

3F

4E

5B

【解析】

短文讲了如果你想控制自己的快乐,有更好的人际关系和健康,给出了一些能够做到这些的建议.

1细节推理题。根据前句Your own choices include how you manage your time at school your relationships your friends your activities and your health So you have a lot of control over how happy you feel你自己的选择包括你如何管理你在学校的时间,你的人际关系,你的朋友,你的活动和你的健康。所以你可以控制自己的快乐程度。可知结合选项,应说关键是通过做出选择和养成习惯来控制自己,使你更快乐。故选C

2细节推理题。根据前句On the other hand good friends will encourage support and lift you up when you're down。另一方面,好朋友会鼓励你,支持你,在你失意的时候帮助你振作起来。和后句That's also true for the people that we work with。这也适用于我们的同事。可知结合选项,应说他们看到你最好的一面,这有助于你看到自己最好的一面。故选A

3细节推理题。根据前句Don't try to be perfect Remember that nothing can ever be perfect。不要追求完美。记住,没有什么是完美的。可知结合选项,应说如果你一直追求完美,你永远不会满足或快乐。故选F

4细节推理题。根据后句Just worry about making today great because the best way to be happy is just to enjoy each day。只要担心如何让今天变得美好,因为快乐的最好方式就是享受每一天。可知结合选项,应说如果你不能控制明天,不要担心明天。故选E

5细节推理题。根据前句Work toward being a better one than you were last month or last year。努力让自己比上个月或去年做得更好。后句And you will feel a lot happier with and about yourself。你会对自己感到更快乐。可知结合选项,应说这样你会对你所取得的进步感到高兴。故选B

做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案

练习册系列答案
相关题目

【题目】 How can you get the most information from a book? Here are some suggestions that can help you read effectively(有效地).

Read the whole thing.

When you're learning something by reading, it's more important to have a general idea than to understand every detail(细节). In fact, no matter how carefully you read, you won't remember or understand all of the details. So remembering the main points will be OK.

Decide how much time you will spend.

If you know that you have only six hours for a book, it'll be wise of you to adjust(调整) yourself. The more clearly you know your limits(时限), the more effective your reading will be. So never start to read without planning when to stop.

Have a purpose.

Before you begin, find out why you want to read this book. If you don't have reasons of your own, you can't learn much. After you start to read, try to think of four questions: Who is the writer? What are the book's opinions? What are the reasons? What are the conclusions(结论)?

Read it three times.

You'll get the most out of the book if you read it three times-fast-reading for general ideas, reading for understanding, and then reading for note-taking and remembering.

1What is the passage about?

____________________________________________________________________________________________

2According to the passage, will you read more effectively if you know your limits?

____________________________________________________________________________________________

3According to the passage, how can you get the general idea of a book?

____________________________________________________________________________________________

4Do you agree that you should read with a purpose? Why or why not? 30词左右)

____________________________________________________________________________________________

【题目】 In a common-place environment, at a not right hour, do we notice beauty? If so, do we stop to enjoy it? Do we know talent in an unexpected situation?

In Washington, DC, at a Metro Station, on a cold January morning in 2007, the man with a violin played six Bach pieces for about 45 minutes. During that time, about 2,000 people went through the station, most of them on their way to work.

A middle-aged man noticed that there was a musician playing. He slowed his pace and stopped for a few seconds, and then he hurried off. A woman threw money in the hat and, without stopping, continued to walk. A young man leaned against (斜靠) the wall to listen to him, then looked at his watch and started to walk again. A 3-year old boy stopped, but his mother pulled him along hurriedly. The kid stopped to look at the violinist again, but the mother pulled him hard and the child continued to walk, turning his head the whole time. This action was repeated by several other children, but every parent—without exception—forced their children to move quickly.

Only 6 people stopped and listened for a short while. About 20 gave money but continued to walk at their normal pace. The man collected a total of $32.

After 1 hour, the musician finished playing and silence took over. No one noticed and no one applauded. No one knew the violinist was Joshua Bell, one of the greatest musicians in the world. He played one of the most intricate (复杂的) pieces, with a violin worth $3.5 million dollars. Two days before, Joshua Bell sold-out a theater in Boston where the seats averaged $100 each to sit and listen to him play the same music.

This is a true story about a social experiment (实验). If we do not have a moment to stop and listen to one of the best musicians in the world, playing some of the finest music, with one of the most beautiful instruments. How many other things are we missing as we rush through life?

1According to the passage, you may read the questions in Paragraph 1 in ________.

A.a novelB.a filmC.a poemD.a test

2Which of the following is NOT true about the performance at the station?

A.Most of people did not notice it.B.It lasted for almost 105 minutes.

C.Every kid past was interested in it.D.It got a total of $32 in the end.

3Which of the following is the best meaning of "applauded" underlined in Paragraph 5?

A.组织B.服务C.喝彩D.献花

4What does Paragraph 5 mainly talk about?

A.Joshua Bell is the greatest musician in the world.

B.Bach's music is the most intricate for the violinists.

C.It's hard to enjoy Joshua Bell's concert in Boston.

D.It's a pity nobody enjoyed the station's performance.

5What's the writer's purpose of writing the passage?

A.To speak highly of Joshua Bell's behavior.B.To show great interest in the music.

C.To call people to learn to enjoy beauty in life.D.To introduce a social experiment.

【题目】 A little stream ran down from a high mountain far, far away through many villages and forests, until it reached a desert. The stream then thought, “I’ve been through countless difficulties. I should have no problem crossing this desert! But as she started her journey, she found herself slowly disappearing into the sand. After many tries, she still failed and was very unhappy. “Maybe I can’t reach the ocean in the end,” she said sadly to herself.

At this time, a deep voice came, “If a breeze (微风) can cross the desert, so can a river. “It was the voice of the desert. But the little stream replied, “That’s because a breeze can fly, but I cannot.”

“That’s because you can’t give up what you are. If you like to do it, and left yourself evaporate (蒸发) into the breeze, it can take you across, and you can reach the ocean.” said the desert, “Give up what I am now and disappear into the breeze.”No! No! The little stream could not accept this idea. After all, she had never experienced anything like it before. “The breeze can carry the vapor (蒸汽) across the desert and let it leave as rain. The rain will form a river again to continue its course,” explained the desert very patiently. “And whether you’re a river or vapor, your nature never changes,” continued the desert. Hearing this, the little stream rushed into the open arms of the breeze, while carried her to the next stage of her life.

The course of our lives is like the experience of the little stream. If you want to overcome (克服) the difficulties in your life to head for the success, you should also change the way you used to be.

1The little stream aimed to reach ________.

A.the forestB.the oceanC.the desertD.the river

2Before the stream reached the desert, she didn’t ________.

A.believe in herselfB.meet any difficulties

C.want to cross the dessertD.worry about the journey to the ocean

3The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to (指的是) ________.

A.streamB.breezeC.vaporD.desert

4The last paragraph mainly tells us ________.

A.our lives are as easy as the little stream’s

B.it is difficult for us to succeed

C.we must keep the way we used to be

D.we should change the way we used to be to succeed sometimes

5From the passage, we know that the stream in the end ________.

A.crossed the desertB.stopped her journey

C.failed to reach the oceanD.disappeared in the air

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网