题目内容
【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
B
In 50 years of traveling, Colin McCorpuodale has visited every country in the world except three. And everywhere he goes, he sends himself a postcard. He always chooses a postcard with beautiful scenery (风景). Usually he writes just a short message to himself. However, he wrote an interesting story on his latest one, from the Malians Island.
Mr. McCorpuodale lives in London. On one of the walls in his room, you can see a large map of the world. There are hundreds of little red pins (大头针) stuck in it. “These pins mean a lot to me.” says Mr. McCorpuodale, “I follow the rule. I'm allowed to stick one in only if I've been in a place for more than 24 hours.”
Naturally, Mr. McCorpuodale has his favorite places. New Zealand, he describes as “a wonderful country”. About China, he says, “This is the country in the world which is completely different. There is no European influence. ”
Wherever he goes, Mr. McCorpuodale takes with him a photo of his wife, a candle, a shirt with a secret pocket and a pen.
So why does he do it? For the postcards or the travels? Mr. McCorpuodale laughs, “Neither. Only for the meaningful life.”
(1)What did Mr. McCorpuodale write about on his latest postcard?
A.Malians Island.
B.An interesting story.
C.Beautiful scenery.
D.His favorite places.
(2)On a wall in Mr. McCorpuodale's room, there ______.
A.a map of the world
B.a postcard to himself
C.a message to himself
D.a photo of his wife
(3)According to Mr. McCorpuodal, there's no European influence ______.
A.in New Zealand
B.in America
C.in Australia
D.in China
(4)Wherever Mr. McCorpuodale goes he always takes something with him, EXCEPT______.
A.a candle
B.a special shirt
C.a postcard
D.a pen
【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
【解析】短文大意:在五十年的旅行中,科林参观了世界上除三个国家以外的每一个国家。无论他走到哪里,他都送给自己一张明信片。他总是选择有美丽的风景的明信片。通常他对自己写的只是一个短消息。然而在他最后的一张来自马来亚岛的明信片上写了一个有趣的故事。
(1)B 细节理解题。根据第一段末he wrote an interesting story on his latest one, from the Malians Island.可知在他最后的一张来自马来亚岛的明信片上写了一个有趣的故事。所以选B。
(2)A 细节理解题。根据第二段中On one of the walls in his room, you can see a large map of the world.可知在他的房间里的一面墙壁上,你可以看到一个大型的世界地图。所以选A。
(3)D 细节理解题。根据第三段中About China, he says, “This is the country in the world which is completely different. There is no European influence.可知关于中国,他说,“这是完全不同的国家。没有欧洲的影响。”所以选D。
(4)C细节理解题。根据第四段中Wherever he goes, Mr. McCorpuodale takes with him a photo of his wife, a candle, a shirt with a secret pocket and a pen. 的描述可知科林不论走到哪里,都随身带着他妻子的照片,一根蜡烛,一件有秘密口袋的衬衫和一支钢笔。所以选C。
【题目】阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
Jenney: Good evening, Nancy.
Nancy: Good evening, Jenney. How was the party last night?
Jenney: Yes. There was lots of fun.
Nancy: What about Alice?
Jenney: Yes. She enjoyed it a lot, too. By the way, I didn't see you. Where were you last night?
Nancy: Me? Oh,
Jenney: Why?
Nancy: There was a baseball match between Class 5 and Class 12. I really prefer watching a match to going to a party.
Jenney:
Nancy: It is a very exciting one. It is a very close match.
Jenney:
Nancy: Class 5 won the match. 86 to 82.
Jenney: Oh! What a pity to Class 12!
A. Where were you? |